Acaba habire Çin tarifi veriyor olmamdan dolayı sıkıldınız mı? Eğer sıkıldınızsa bu tarif tamamen de Çin tarifi sayılmaz diyerek gönül rahatlığıyla yazayım o zaman :) Çünkü dışı onlara içi tamamen bana ait bir tarif bu. Teknik, pasta kitabımdan alıntı. Orjinal tarifte kekin kendisi sadeydi ve rulo hale getirilmişti. Bense evdekilerin biraz daha zengin aromalı ve daha faydalı bir kekten yararlanmasını istedim. Özellikle de boğazından gram meyve veya meyve suyu geçirmeyen oğlum için. Siz yine de bu tekniği, dışı çizgili rulo pastalar yapmak için kullanabilirsiniz; tabii sade pandispanya tarifi ile. Bu şekilde sunumu çok hoş oluyor kekin. Eğer isterseniz kekiniz piştikten sonra benim gibi kareler kesmek yerine, kalp bir kalıpla da şekil verebilirsiniz.
Malzemeler-Alt kısımdaki kakaolu çizgiler için20 gr. eritilmiş tereyağı
3 silme çorba kaşığı pudra şekeri
3 silme çorba kaşığı un
2 silme çorba kaşığı kakao
2 yumurta akı
Yarım çay kaşığından biraz az hamur kabartma tozu
(Miktarlar yaklaşık 22*34 cmlik kalıp içindir, büyük fırın tepsisi için iki katı malzeme gerekiyor)
Eritilmiş tereyağına kakaoyu, şekeri katıp çırpalım. Un ve kabartma tozunu ekleyelim ve çırpalım. Katıca bir karışım olacak. İçine yumurta aklarını ilave edip mikserle 2-3 dakika kadar çırpalım. Yağlı kağıt serilmiş tepsimize karışımı dökelim. Önce spatula ile tüm karışımı eşit şekilde yayalım. Ardından kenarı tırtıklı plastikle yağlı kağıt üzerinde, elimizi hafif yatay tutarak önce boyuna çizgiler, ardından da dalgalar çizelim. Siz de istediğiniz gibi oynayabilirsiniz görüntü ile. Eğer elinizde bu aparat yoksa, dezenfekte edip kaynattığınız bir plastik tarağı da kullanabilirsiniz.
Hazırladığımız şekli korumak için kısa süreliğine buzdolabına kaldıralım. Bu sırada kekin diğer katını hazırlayalım.
Üst kat malzemeleri:1 adet rendelenmiş elma
1 adet rendelenmiş sert armut
2 çorba kaşığı damla çikolata
1 su bardağı ceviz (irice parçalanmış)
1 silme tatlı kaşığı tarçın
2 su bardağı un
5 yumurta akı
3 yumurta sarısı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 tepeleme su bardağı toz şeker (elmanız ekşiyse yarım su bardağı daha ilave edebilirsiniz)
Fırınımızı 170 dereceye ayarlayalım. Yumurta aklarını mikserle 2 dakika çırpalım, içine toz şekerimizi ve vanilyamızı ilave edelim. Karışım kabarıp, şeker eriyene dek çırpalım. İçine yumurta sarılarını ve yağı ilave edip tekrar çırpalım.
Rendelediğimiz meyvelerin suyunu süzgeç yardımıyla süzelim, biraz sıkalım. Rende meyveler, ceviz, damla çikolata ve tarçını hamura katalım, mikserin düşük devriyle çırpalım. Daha sonra un ve kabartma tozunu beraber ilave edelim ve yine mikserin en düşük devri ile un ancak karışana dek çırpalım. Dolaptan çıkardığımız tepsimize hamurumuzu yayalım. Gerekirse spatula ile eşit şekilde düzeltelim. Önceden ısıttığımız fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim. (Bir bıçak yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz) Kekimizi ters çevirip soğumaya bırakalım. İyice soğuduktan sonra dikkatlice ve yavaş yavaş yağlı kağıdı sıyıralım. Kenar kısımlarda biraz çizgi kaybı olabilir, onları benim gibi kesip daha sonra kullanmak üzere saklayabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder