Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Kısıtlı Şartlar İçin Cheesecake...



Çin mantılarının tarifini verdiğim yazımda, yakında hakkımda iki ayrı yazımın yayınlanacağını söylemiştim. O yazılar yayınlandı ve hemen sizlerle paylaşmak istedim. Biliyorsunuz buraya gelmeden önce 6 ay Çince dersi almıştım. Kursu aldığım merkezle hala iletişimim devam ediyor, sevgili öğretmenim beni arayıp sormayı ihmal etmiyor. Geçtiğimiz hafta benden Çince öğrenmemle ilgili ve Çin'deki yaşantıma dair iki ayrı yazı rica etti. Böylece diğer arkadaşlarla beraber hem Çin'i tanıtmış, hem de Çince öğrenmenin nasıl bir şey olduğunu merak edenler için ufak çaplı bir rehberlik oluşturmuş oluyoruz ilk ağızdan. Çince öğreniyorum ve Çin'de yaşıyorum başlıklı iki ayrı yazım için lütfen linklerin üzerine tıklayın ;)

Başlık dikkatinizi çekmiştir neden acaba diye. Çin'de peynir ve çeşitleri yok malesef. Sadece ithal mallar içeren METRO alışveriş merkezinde bulabiliyorum, o da bazen. Her gittiğimde olmuyor. Zaten bulabildiğim tek peynir çeşidi (cheesecake yapmaya uygun) maskarpone peyniri. Onun haricinde bolca Fransız peyniri ve kaşar niyetine, rendelenmiş mozzarella var. Tabii fiyatlarından bahsetmeme gerek yok, biraz uçuk kalıyor ülkemize göre. METRO'ya ise her istediğimde gidemiyorum çünkü evime uzak. Buraya taşınmadan önce eşyalarımızla teneke ile beyaz peynir yollarak beyaz peynir açığımızı kapattık ama labne, krema peyniri gibi açığım devam ediyor. Evde her hafta en az bir adet cheesecake pişiren biri için acı verici olduğunu hissedebiliyorsunuzdur sanırım. Bir de o gün cheesecake kriziniz tutup alışverişe de gitme imkanınız yoksa daha beter. Kendimce bir çözüm üretmek için internette peynir yapımı ile ilgili pek çok site inceledim ama kek için uygun bir tanesini bulamadım. Ta ki kayınvalidem eskiden yoğurtla sütü kestirerek lor elde ettiklerini, belki o peynirin işime yarayabileceğini söyleyene kadar. Dün bir deneme yapmak üzere mutfak başına geçtim. İşte peyniriniz yokken yapabileceğiniz bir tarif. Bu tarif de Çin pastacılığı kitabımdan. Tabii ki özlerinde peynir ve peynir kültürü olmayan bir ulusun tatlısı değil bu tarif. Batıdan alınma ve uyarlama. Yani bizlerin herzaman yaptığının bir çeşidi.

Tarifteki ölçüyü yine yarıya indirerek 18 cm'lik çemberimle pişirdim. Önce lor peynirimi hazırladım:

Malzemeler:
600 ml. süt
1,5 çorba kaşığı yoğurt

Sütü bir tencereye koyup kaynatın. Kaynayıp fokurdamaya başlayan sütün içine yoğurdu ekleyin ve karıştırarak kesilmesini sağlayın. Bir müddet arada karıştırarak sütün iyice kesilip peynirin iyice toplanmasını bekleyin. Bu süre tahmini 10-15 dakika sürecek. Daha sonra sulu peyniri bir süzgece aktarın ve bir kenarda suyunu süzmeye bırakın. Geriye 200 gr. kadar peynir kalacak.



Cheesecake için malzemeler:
7 adet bisküvi, rondodan geçirilmiş-Eti Burçak kullandım
1 çorba kaşığı tereyağı
85 gr. toz şeker-çok dolu olmayan 8 çorba kaşığı
2 küçük ya da bir irice yumurta-çırpılmış
35 gr. un- 3 silme çorba kaşığı
20 gr. yoğurt-1 çok dolu olmayan çorba kaşığı
130 gr. sıvı krema-1 tam dolu çay bardağı+2 çorba kaşığı
1 çay kaşığı vanilya
1 çorba kaşığı limon suyu, yarım çorba kaşığı limon kabuğu rendesi

Üstü için:
Çeyrek paket Dr. Oetker çilekli-frambuazlı meyve sosu
Yeteri kadar çilek

Yapılışı:
Fırınınızı 150 dereceye ısıtın. Bisküvileri erittiğiniz tereyağı ile karıştırın. Kalıbınızın tabanına bastırarak döşeyin. (kelepçeli ya da şekildeki gibi 2 kat yağlı kağıtla tabanı sarılmış çember) Eğer çember kullanacaksanız kalıbınıza bisküvileri döşemeden önce fırın tepsinize oturtmayı ihmal etmeyin ki taşırken dökülmesin.



Bir karıştırma kabında önceden hazırladığınız peynir ve toz şekeri, karışım krema gibi pütürsüz olana dek çırpın. Ardından çırpılmış yumurtayı ve yoğurdu ekleyin. Limon kabuğu rendelerini ve suyunu ekleyin, çırpın. Kremayı ekleyin. (önceden ayrı bir kapta tek başına çırpıp katılaşmasını sağlarsanız daha iyi olur, ben aceleye getirdim) Son olarak un ve vanilyayı ekleyerek çırpma işlemini tamamlayın. Karışımı kalıbınıza aktarıp ısınmış fırınınıza koyun. Yaklaşık 1-1:15 dakika kadar pişirin. Üzeri hafif kızarınca fırınınızı kapatın içerde yarım saat bırakın. Daha sonra dışarıda soğumaya alın.




Üzeri için çeyrek paket meyveli sosu, pakette yazana göre çeyrek miktar su ile hazırlayın. Soğumuş kekinizin üzerine 1-2 çorba kaşığı yayın, üzerine yıkanıp kurulanmış çilekleri dizin. Kalan sosu çileklerin üzerinde gezdirin. Buzdolabında en az 4-6 saat dinlenmeye bırakın.



Afiyet Olsun!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de oku!

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir