İLK ŞEKER HAMURLU KURABİYELERİM...Şeker hamuru ile ilişkimiz bir başladı, pir başladı :) hayırlısı bakalım...
İlk şeker hamurlu pastamı yaptıktan sonra, kendime epey bir güvenim gelmişti zaten. Kurabiyelerde, çook eski (yılını söylemeyelim, yaşımız çok belli olmasın:) bir arkadaşım, dostum Fatoş'un baskılı motivasyonu ile gerçekleşti. Aynı zamanda blogumun yakın bir takipçisi olan dostum,
Yasemin şekerim için Müge ile birlikte
hazırladığımız kurabiyeleri görünce, "bende 2 Nisan'da doğum yapacak bir arkadaşıma böyle bir hediye götürmek istiyorum" dedi.
Ben her ne kadar, "yok, ben beceremem, seni bu işi hakkıyla yapan arkadaşlarıma yönlendireyim" dediysem de dinlemedi :) E, zaten bende şeker hamuru ile oynamaktan büyük keyif alıyorum, "tamam" dedim.
Hem bu
sayede BakeShop'tan almayı düşündüğüm ama bir sebep olsun diye beklediğim bütün kalıplarıda almış oldum.
Yaklaşık beş saatte, 22 adet kurabiye pişirip, süsledim. Şeker hamurunu renklendirme kısmı biraz yorucu olsada, süslemek inanılmaz keyifliydi. Kurabiyeler bittiğinde, herhalde bir daha yapmam demiştim ama, hemen ertesi gün keşke yine bir istek olsada yapsam demeye başladım :)
Fatoş'ta benim iç sesimi duymuş olacakki, bir talep de daha bulundu, bu ayın sonunda doğum yapacak bir akrabası için. Hayırlısı bakalım...
Adaş şekerim, adımız gibi kaderimiz de mi benzeyecek nedir? :))
Kurabiyeler için, Sencer'in bebek kurabiyeleri'ndeki tarifi kullandım. Pişince formu bozulmayan, bisküvi kıvamında bir tarif. Ben son yaptığım, hali ile bir kez daha bu yazıya yazmak istedim.
Malzemeler (22-25 Adet kurabiye için)- 2 Adet Yumurta
- 300 Gr. Margarin (150 gr. Hüner margarin, 150 gr. Pınar tereyağ kullandım)
- 2 Su Bardağı Un
- 2 Çay Bardağı Mısır Nişastası
- 1,5 Su Bardağı Pudra Şekeri
- 2 Tatlı Kaşığı Tarçın
- 1 Limon Kabuğu Rendesi
Yapılışı
- Oda sıcaklığında yumuşamış yağı, pudra şekeri ile 1-2 dk. yoğurun. Diğer malzemeleri de ekleyerek, yoğurmaya devam edin.
- Hamurunuzun toparlanması için gerektiği kadar nişasta ekleyin. (un hamurun kıvamını değiştirip, sertleştiriyor)
- Yumuşak bir hamur yoğurun ve buzdolabında 35-40 dk. bekletin. Hamurunuz daha sert ve kıvamlı bir hale gelecektir.
- Nişasta serpilmiş tezgahta, yarım cm. kalınlığında açın ve istediğiniz kalıplarla keserek şekil verin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dizin ve 20-25 dk. üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder