YİNE ÇOK SEÇENEKLİ BİR TARİF:)
Bu tarif uzun zamandır denemek için aklımdaydı ama bir bahane olsun diye bekliyordum. (aynı cümleyi en az elli defa kurmuşumdur:) Geçenlerde, eşim ve Ahmed'e ekmek arası köfte:) ziyafeti çekip, beklediğimin çok üzerinde bir iltifatla karşılaşınca, "yeni bir tarif deneyip, tattırmanın tam zamanı" dedim. Çünkü normalde "biz senin kobaylarınmıyız?" deyip, mızmızlanıyorlar:)
Tarif; gerçekten çok pratik, akşam yemeğinden sonra, çay demlenene kadar hazırlayıp, sunabilirsiniz. Üstelik çok seçenekli, arasına meyve olarak, çilek yerine muz, kayısı veya şeftali gibi meyveler koyabilirsiniz yada meyve yerine ceviz, fındık gibi yemişler yada damla çikolata serpebilirsiniz.
Her tarifimde olduğu gibi, bu pastacıklarda da sizlerle paylaşmam gereken çok önemli bir püf noktası var; milföy hamurunun tuzsuz olanını tercih etmeniz. Ben kahvaltıda, ekmeğin üzerine beyaz peynir ve reçeli aynı anda koyup yemeyi severim mesela bu yüzden bu hafif tuzlu-tatlı karışım beni rahatsız etmedi hatta hoşuma gitti. Ama siz de eşim gibi, bu tarz karışımlardan hoşlanmıyorsanız, bu pasta damak tadınıza uymayabilir.
Tuzsuz milföy bulamazsanız pastanın ara katına krema sürmeden önce, üzerinede krema sürdükten sonra, çay süzgeci yardımı ile pudra şekeri serpin. Tuz tadını çok iyi bastırıyor ve çok hoş oluyor.
Pastayı, mutlaka taze taze servis yapın, yemesi biraz zor oluyor :) ama lezzeti süper, eğer ertesi güne bırakırsanız, pudra şekeri serpmeseniz bile tuzlu tadı kayboluyor ama çıtırlığını kaybettiği için sanki günlerce beklemiş ve bayatlamış gibi oluyor.
Malzemeler (6 adet pasta için)Kreması için;
- 1,5 Su Bardağı (300 ml.) Süt
- 1 Çay Bardağı Toz Şeker
- ½ Çay Bardağı Un
- 1 Tatlı Kaşığı Buğday ya da Mısır Nişastası
- ½ Paket Vanilya
- 1 Adet Yumurta Sarısı
Yapılışı
- Öncelikle kare milföyleri, ortadan ikiye bölün. Bir tepsiye dizin (tepsiyi yağlamanıza gerek yok) üzerine çatalla delikler yapın. Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında, üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
- Krema malzemelerini, vanilya hariç küçük bir tencerey koyun ve orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca (koyulaşıp, iri göbekler atmaya başladığında) altını kapatın, vanilyayı ekleyin ve arada karıştırarak ılınmasını sağlayın.
- Milföyün üzerine pudra şekeri serpip, bir yemek kaşığı kadar krema koyun ve ikiye böldüğünüz, çilekleri dizin. Diğer milföyü kapatın ve üzerine krema sürün ve kakao serpin. Bütün çilekler ile süsleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder