Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Humus

Humus

İFTAR SOFRASI İÇİN ARA SICAK SEÇENEĞİ...
Humus aslında bir meze. Ama ben onu her sofraya yakıştırıyorum, özellikle kırmızı ve beyaz etin yemek olarak değilde, ızgara veya mangal gibi sade olarak yeneceği sofralarda yada sıcak yenecek bir ana yemeğin fırından çıkmasını beklerken atıştırmalık olarak ikram edilebilecek, aynı zamanda iftar sofralarımızda çorbadan sonra pide ile birlikte yemek için nefis bir seçenek.
Humus tek başına yendiğinde aslında çokda baskın bir tadı olmayan biraz nötr bir yemek, bir kaç servis önerisi var, pastırmalı, sucuklu veya kavurmalı gibi...
Yazarın önerisi, kıyılmış maydanoz ve dilimlenmiş domates ile servis edilmesi. Benim favorim ne diye sorarsanız, kesinlikle pastırmalı ! Aşağıda detaylı olarak da belirttim bu şekli ile.
Tarif; annemin bana çeyiz olarak hediye ettiği; Sn.Abdurrahman Cerrahoğlu'nun, Sofra Nimetleri kitabından. Başka yemek kitaplarım ve sürekli sayısı artan aylık dergilerime karşın, bu kitap benim her zaman başucu kitabımdır.

Malzemeler
  • 1 Su Bardağı Nohut
  • 1/2 Su Bardağı Tahin
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
  • 1/2 Adet Limon'un Suyu
  • 2 Çay Kaşığı Kimyon
  • 1 Çay Kaşığı Toz Kırmızıbiber
  • Tuz

Yapılışı

  • Nohutları bir gece önceden hafif tuzlu bir suda ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp, bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ilınınca kabuklarını soyun ve robottan geçirerek püre haline getirin.
  • Ayrı bir kapta, tahin, limon suyu, kimyon, kırmızı biber, zeytinyağ ve tuzu iyice karıştırın.
  • Karışımı, nohut ezmesine ekleyip iyice karıştırın. Bu aşamada, kendi damak zevkinize göre tuzunu yada ekşisini arttırabilirsiniz.
  • Bir servis tabağına incecik olacak şekilde yayın. Humus'u gün içinde yapıp, akşam servis edecekseniz, oda sıcaklığında bırakabilirsiniz ama ertesi gün servis edeceksiniz mutlaka buzdolabına kaldırın.

Servis Önerileri;

  • 5-6 dilim pastırmayı ince ince doğrayın. 1 Yemek kaşığı tereyağ veya 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile kavurun. Ocağın altını kapatır kapatmaz, humusun üzerine dökün ve sıcak servis yapın.
  • Aynı şekilde kavurmayı veya ince ince dilimlediğiniz 6-7 dilim sucuğu da kavurup üzerine ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de oku!

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir