Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Marshmallow

Marshmallow

EV YAPIMI AFYON LOKUMU :)
Bir kaç gündür aklımda şöyle kallavi bir bayram tatlısı yapmak var, mesela kalbura bastı veya hindistancevizli şekerpare. Şöyle şerbetli, yoğun, tam bayramda ağzımıza layık :)
Ama yapamadım, bu ramazan üzerimdeki ataleti atıp, doğru dürüst bir iftar daveti hazırlayamadım ve bayram için de, geçen bayram olduğu gibi kendi ellerimle ikramlar hazırlamak yerine hep süslü çikolata kutularına kayıyor gözüm. Geçen yılki iftar davetleri ve bayram tatlıları performansımdan bu yıl eser yok anlayacağınız :(
Ama sorumlu bir blogger olarak :) bayram tatlısı seçeneği sunmadan, sizlere "iyi bayramlar" demek istemedim.
Eminim, içinizde kendi elleriyle bayram tatlıları hazırlayıp götürmek isteyenler vardır.
Marshmalow, büyük küçük herkesin sevdiği, özellikle çocukların dışarda satılan bisküvili ve çikolata kaplı hallerine bayıldığı, inanılmaz çok sunum seçenekleri olan, çok pratik bir şekerleme.
Malzemeleri, jelatin ve glikoz hariç çok kolay ve onları da pastacılık malzemeleri satan yerlerde veya aktarlarda rahatlıkla bulabilirsiniz. Yapımı da çok kolay, sadece uzun çırpma süresinden dolayı biraz kolunuz yoruluyor. Eğer Kitchen Aid marka mikseriniz var ise, çocuk oyuncağı :)
Tarifi; sarı şekerim peçete'mden aldım ve her zamanki gibi onu bitmek bilmez sorularımla yordum, ama her şey sizlere tam ve doğru tarif verebilmek için inanın :)
Aşağıda sunum seçeneklerini aklıma geldiği kadarı ile yazdım, siz yeni fikirler ile daha da zenginleştirebilirsiniz.

& Son olarak bu yazı ile tüm sevdiklerimin; büyüklerimin, küçüklerimin ve siz sevgili okuyucularımın bayramını tüm içtenliğimle kutlarım, hepinize aileniz ve sevdikleriniz ile birlikte huzurlu, neşe dolu bir bayram dilerim...

Malzemeler
  • 2 Yemek Kaşığı (21 gr.) Toz Jelatin
  • 1/2 Su Bardağı (125 ml.) Soğuk Su
  • 2 Su Bardağı Tozşeker
  • 2/3 Su Bardağı Glikoz
  • 1/4 Su Bardağı Su
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Paket Vanilya

Yapılışı

  • Toz jelatini soğuk suyun üzerine top top olmayacak şekilde serpin, cam bir kasede mikser ile en az 7-8 dk. dakika çırpın. Mayonez gibi koyu bir kıvam aldığı anda çırpmayı bırakın.
  • Toz şeker, glikoz ve suyu bir tencerede 2-3 dk. ısıtın. (Kaynatmamaya dikkat edin)
  • Jelatinli karışıma, ısıttığınız şekerli karışımı, tuzu ve vanilyayı da ekleyip, yine mikser ile 12 dk. çırpın. Bu aşamada ne kadar kolunuz yorulursa yorulsun süreyi kısaltmayın.
  • Dikdörtgen bir kalıbı, fırça ile incecik olacak şekilde, sıvıyağ ile yağlayın, üzerine çay süzgeci ile pudra şekeri ve nişastayı serpin, kalınlığı 1,5 cm. kadar olacak şekilde dökün.
  • Karışım iyice soğuyuncaya kadar yerinden oynatmayın ve soğuyunca buzdolabına kaldırın.
  • Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra istediğiniz şekillerde keserek ve süsleyerek servis yapın.

Marshmallow

& Marshmalow ile sunum önerileri;

  • Karışımı, yağlanmış tepsiye hindistan cevizi veya toz antep fıstığı serptikten sonra dökebilir, ve soğuyunca minik minik karelere kesebilirsiniz. Karelere ayırınca tekrar hindistan cevizi veya fıstığa bulamanız gerekebilir, bu aşamada elinizi hafifçe nemlendirerek lokumun kolayca yapışmasını sağlayabilirsiniz.
  • Eğer hindistan cevizli veya fındık, fıstığa bulayarak lokum şeklinde ikram edecekseniz, yapımı sırasında arzu ettiğiniz renklerde gıda boyası ekleyerek renkli lokumlar yapabilirsiniz. Birden fazla renk yapmak isterseniz; karışımı ayrı ayrı kaplara dökebilirsiniz.
  • Pişerken şekli değişmeyen bir kurabiye ile (Hem lezzeti, hem de şeklinin değişmemesi özelliği ile, Burçin şekerim'in tarifini şiddetle öneririm, tek farkla; ben kakaoyu 2 yemek kaşığı kullanıyorum) yuvarlak bisküviler hazırlayıp, arasına marshmalow koyup, ister sade olarak, ister erimiş çikolataya bulayıp, soğutarak çocukların bayılacağı bir sunum yapabilirsiniz.
  • Karışımı muffin kalıplarında dondurarak, minik yuvarlaklar elde edip, düz kısmının altına bir bisküvi yapıştırarak, üzerini de hafifçe nemlendirip, minik renkli şekerler serpebilirsiniz. Hazır satılan puf lar gibi olacak üstelik tamamen ev yapımı ve sağlıklı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de oku!

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir