Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Zeytinyağlı Havuç

Zeytinyağlı Havuç

ÇOK PRATİK BİR ZEYTİNYAĞLI...
Havuçtan yemek mi olur demeyin? :) Pekala oluyor. Yanlız benim için biraz hayal kırıklığı oldu bu yemek.
Neden derseniz, ben bu yemeğin telif hakkı bana ait, benim isteklerim doğrultusunda annem tarafından icat edilmiş bir yemek sanırdım :)
Meğer herkesin bildiği yaptığı bir yemekmiş. Kendimi bildim bileli annem zetinyağlı pırasa pişireceği zaman, "lütfen havucu ve pirinci bol olsun" derdim. Yemekten tabağıma alırken, laf olsun diye bir iki parça pırasa koyar, üzerindeki havuç ve pirinçleride bir güzel toplardım:) Annem yemeğin bu halini görünce hali ile çok sinirlenir ve "lütfen böyle yapma, yemek kel kalıyor, sana ben sadece havuç ve pirinç pişireyimde ye" derdi :)
Pişirirdi de, ama nedense pırasanın yemeğe verdiği genel lezzet nedeniyle ben bir türlü o tadı bulamazdım.
Hafta sonu Lezzet dergisini karıştırırken, zeytinyağlı havuç yemeğini görünce, anneme "hadi yapalım" dedim. O yaptı bende ölçüleri not aldım :) Pırasanın eksikliğini gidermek için soğanı biraz bol tuttuk, gayet de güzel oldu.

Malzemeler
  • 500 Gr. Havuç
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağ
  • 1/2 Çay Bardağı Pirinç
  • 1 Adet (iri) Kuru Soğan
  • 3 Su Bardağı (sıcak) Su
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 2 Çay Kaşığı Şeker

Yapılışı

  • Soğanları küp küp şekilde minicik doğrayın. Zeytinyağ ile birlikte 4-5 dk. soğanlar sararıp, şeffaflaşana kadar kavurun.
  • Havuçları dilimleyin (yassı uzun şekilde dilimlerseniz daha hoş olur) kavrulmuş soğana ekleyin ve 1-2 dk. kavurun. İri iri doğradığınız sarımsağı, sıcak suyu, şekeri, tuzu ekleyin ve karıştırın.
  • Pirinçleri yıkayın ve yemeğin üzerine serpiştirin. Pirinçleri ekledikten sonra karıştırmayın.
  • Ocağın altını kısarak, 15-20 dk. havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu aşamada yemek suyunu çekerse bir miktar kaynar su ekleyin.
  • Yemek pişip biraz ılınınca, buzdolabına kaldırın ve en az 3-4 saat beklettikten sonra servis yapın.
  • Limon suyu ve maydanoz bu yemeğe çok yakışıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de oku!

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir