Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Fındıklı Un Kurabiyesi

Fındıklı Un Kurabiyesi

MARKA TERCİHİ OLAN KURABİYE:)
Aslında bu kurabiye için "Un ölçüsü olan kurabiye :)" diye bir başlık yazacaktım ama bu cümlenin telif hakkı sevgili Papatya'ya ait olduğu için vazgeçtim :)
Bu cümle ile de, yorum yazmak konusunda ne kadar zayıf olsamda, blog dostlarımı ziyaret etmek ve dikkatlice okumak konusunda ne kadar hassas olduğumu da belirtmek istedim :)
Kurabiyenin tarifi; annemin tarif defterinden, annem kolay kolay bir şeyi methetmez ve önermez.
Zaten onun önerdiği ve benim yapıp yayınladığım; Havuçlu Kek bu güne kadar blogun en çok tıklanan tarifi; Susamlı Kurabiye ile Tuzlu Mahlepli Kurabiye de siparişlerimin en çok istek alanı olmuştur. Tarifleri garantilidir yani :)
Üstelik kitaplara, dergilere de çok itibar etmez annem, illa bir yerde tadına bakacak, sonra kendisi deneyip ölçülerden tam emin olacak, işte o zaman bana "bak bunu blogunda yayınla, harika bir şey" der :) Bu tarifi de bir akraba gününde tatmış ve çok beğenmiş, bende denedim ve memnun kaldım. Her ne kadar ben nişastalı ve yerken unları biraz boğaza yapışan un kurabiyesi sevsemde bu tarif de ona yakın oldu.
Kurabiye'nin en önemli özelliği, yumuşak kutu margarin ile yapılması, zaten annemin defterindeki ismi "Becel'li Kurabiye" :) "Sakın başka bir marka ile yapma, mutlaka becel olacak" dedi. Bende sırf bu kurabiye için becel aldım :)
Kurabiyeyi orjinal tarife bağlı kalarak, fındıklı yaptım, ama bir dahaki sefere antep fıstığı ile deneyeceğim, eminim Selanik kurabiyesi kıvamında şahane bir lezzet olacak.

Malzemeler
  • 1 Kutu (250 gr.) Becel Margarin
  • 3 Yemek Kaşığı (Tepeleme) Pudra Şekeri
  • 1 Su Bardağı (irice kırılmış) Fındık
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 3 Su Bardağı Un
  • 1 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri (üzeri için)

Yapılışı

  • Öncelikle fındıkları fırında yada teflon tavada 5-10 dk. kavurun ve soğumaya bırakın. (Eğer beyaz iç fındık değilde, üzerinde ince kahverengi kabuğu olan fındık kullanıyorsanız, soğuyunca süzgeç üzerinde iyice karıştırarak ince kabuklarının dökülmesini sağlayın)
  • Margarin zaten yumuşak olduğu için, eritmeye yada oda sıcaklığına gelmesini beklemenize gerek yok, pudra şekeri, yağ ve fındıkları karıştırın ve unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek yoğurun. Unu yavaş yavaş ekleyin ama 3 su bardağı ile tam kıvamında ve yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
  • Hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayın, üzerine hafifçe bastırıp, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
  • 160 derecede önceden ısıtılmış fırında, 20 dk. üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirin.
  • Fırından çıkarıp, biraz ılınınca üzerine çay süzgeci ile pudra şekeri serpin.

NOTLAR;

  • Kurabiye'nin pişip pişmediğini anlamak için altına bakabilirsiniz, hafifçe pembeleşmiş ise olmuş demektir. 20 dk.dan fazla bırakmamaya özen gösterin, hemen sertleşiyorlar.
  • Bu kurabiye hamuru ile fındık büyüklüğünde kurabiyeler yapabilirsiniz, bu fikri Ayşem'den almıştım ve inanın normal kurabiyeye göre daha çok ilgi çekiyor:)

Benzer Tarifler;

& Annemin Un Kurabiyesi

& Nişastalı Mantar Kurabiye

& Nişastalı Cevizli Çıkın

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de oku!

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir