Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Mandalina Şekerlemeli Kurabiye

Mandalina Şekerlemeli Kurabiye

MEVSİM GÜZELİ :)
Lezzet dergisinin Ocak/08 sayısında bu tarifi çok beğenmiştim. Hatta yapmayı unutmamak için, tarifin bulunduğu sayfa açık olacak şekilde katlayıp, sehpanın üzerine bile koymuştum. Gel gelelim üzerine gelen dergiler ve benim müthiş hafızam sayesinde :) dergicik bir hayli altta kalmış.Geçen hafta mutfakta eşimin dağ gibi yığdığı mandalinaları görünce, dedimki böyle sadece vitamin almak olmaz, bünyeye şekerli mekerli birşeylerde lazım :) Hemen bu tarif aklıma geldi ve yaptım.
Dergide kurabiyenin fotoğrafına bakıp, malzemeleride okuyunca, iç harcının reçel kıvamında olacağını ve rulonun içine sürüleceğini düşünmüştüm. Ama sanırım içine limon damlatılmadığı için, ocağın altını kapatınca kuru şekerleme kıvamına dönüştü. Bu şekilde hamura serpmesi kolay, ancak ruloyu dilimlemesi biraz zor oldu. Ayrıca çiğken tattığım şekerleme ve hamurun tatlarıda beni çok tatmin etmedi, açıkçası biraz umutsuzca yaptım kurabiyeleri ama fırından çıkıp, biraz dinlenince müthiş oldular. Gönül rahatlığı ile önerebilirim. Sunumuyla bizler için, tadıyla ve içindeki malzemelerin yararıyla çocuklar için harika bir seçenek.
Kurabiyeleri portakal rendesi ile de yapabilirsiniz, muhteşem olacaktır.

Malzemeler

Kurabiye Hamuru için;

  • 1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Toz Şeker
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Çay Bardağı Yoğurt
  • 125 Gr. Tereyağı
  • 1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • 3 Su Bardağı Un (yaklaşık)

Mandalinalı Harç için;

  • 3 Yemek Kaşığı (rendelenmiş) Mandalina Kabuğu (7-8 adet)
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı (un gibi çekilmiş) Fındık

Yapılışı

  • Mandalinaların kabuklarını rendenin ince tarafı ile rendeleyin, tavaya alıp, şekeri ekleyin ve orta ateşte 4-5 dk. sürekli karıştırarak pişirin. Ocağın altını kapatınca fındıkları (arzu ederseniz ceviz yada badem) ekleyin ve karıştırın.
  • Eritilmiş ılık tereyağı, sıvı yağ, şeker ve yoğurdu çırpma teli ile iyice karıştırın. 2 su bardağı un ve kabartma tozunu birlikte sıvı karışımın üzerine eleyin ve karıştırın. Bu aşamadan sonra unu azar azar ekleyerek, yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örterek, 20 dk. bekletin.
  • Hamuru ikiye ayırın. Dikdörgen şekilde, yarım cm. kalınlığında açın. Üzerine şekerlemenin yarısını serpin. Sıkıca rulo yapın, 1 cm. kalınlığında dilimleyin ve yatay olarak tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, 15-20 dk. üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Ilınınca üzerine toz antep fıstığı serpin ve mümkünse ılık olarak servis yapın.

Mandalina Şekerlemeli Kurabiye

Kurabiyenin ilk yarısını dilimlerken çok zorlandım, daha doğrusu tepsiye dizerken. Bende sıkıntılı bir insan olduğum için, hamurun diğer yarısını yuvarlak açıp, üçgen şekilde kestim. (sigara böreği saracak gibi) Şekerlemeyi üzerine yayıp, rulo sardım. Bu şekildede nefis oldu, özellikle hamuru, pamuk gibi yumuşacık oldu. Eğer yumuşak kurabiye seviyorsanız, yarısınıda bu şekilde deneyebilirsiniz, harç olarak da portakal yada elmalı yapabilirsiniz.

Benzer Tarifler;

& Elmalı Milföy Dilimleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de oku!

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir