KÖFTE PATATES İLE MİSAFİR AĞIRLAMA SANATI :)Aslında uzun zamandır yeni yazı yayınlamadığım için, şöyle kallavi bir sofra veya güzel bir tarif eklemek isterdim ama şu anda elimde yanlızca bu sofra fotoğrafı var :)
Bu sofrayı sizlerle paylaşmak istememin en önemli nedeni; biz çalışan bayanların hafta içi gelen konuklarımızı ağırlama stresi :) Hafta sonu işimiz daha kolay, sabahtan akşam üstüne kadar uzun bir hazırlanma süremiz oluyor ama hafta içi konukları için tek zamanımız bir önceki akşam :)
Bende geçen hafta gelen konuklar hem çok yakın arkadaşlarımız olduğu için, hem Fatoş'un eşi hem de benim eşim bir çok yemeği seçtikleri için pratik yemekler hazırladım. Aşağıda da yaptıklarımı anlattım :)
Şimdi eminim on parmağında on marifet bayanlar, "Müge, işi iyice abarttın, yakında domates nasıl doğranır, onu da anlatırsın sen" deyip bana kızacaklar biliyorum ama lütfen kızmayın, yazdıklarım sizler için değil, benim gibi, "Mor lahanayı nasıl pembe yaparım?" yada "Akşama pratik neler hazırlarım?" diye google'a soru soranlar için :)
Soframızda neler mi vardı?
BİR GECE ÖNCEKİ HAZIRLIKLAR :)
Izgara Köfte'yi vaktim olduğunda bolca hazırlayıp, buzluğa kaldırıyorum. (Köfteleri; düz bir kayık tabağa, bir sıra köfte ince bir poşet tekrar köfte şeklinde diziyorum, buzlukta donunca teker teker ayırıp buzdolabına poşetine dolduruyorum. Bu şekilde köfteler birbirine yapışmadığı için, istediğim adet de poşetin içinden alıp kullanıyorum, hepsini birden çözdürmeme gerek kalmıyor.) Köfteleri mikrodalga fırında çözdürüp hemen kullanabilirsiniz, ama mikrodalga fırınınız yoksa sorun değil, orta ateşteki kızgın yağda önce çözülüp sonra pişiyorlar. Aynı işlemi sigara böreği içinde yapıyorum.
Patatesleri bir gece önceden soyup, içi su dolu bir kabın içine doğradım ve buzdolabına kaldırdım. Mutfakta hazırlıklara başladığımda süzgece koyup, suyunu süzdürdüm. Bu şekilde hem kararmıyorlar, hem de patates ne kadar soğuk olursa kızartması o kadar gevrek oluyor.
Havuçları da rendeleyip, buzdolabına poşetine koydum ve buzdolabına kaldırdım, işten gelince kavurup, yoğurtlamasını yaptım.
Patlıcan Salatası için; yazın patlıcan, kırmızı biber ve sivri biberleri közleyip, doğruyorum. Bir kullanımlık olacak şekilde poşetlere doldurup, yassı şekilde buzlukta donduruyorum. Kullanacağım zaman, çözdürüp, zeytinyağ, limon, maydanoz, soğan ve sarımsak eklemelerini yapıyorum, beş dakikada patlıcan salatası oluyor :)
Pilav için; buzluktaki bezelyelerden, yarım su bardağı kadar çıkarıp, haşladım. Havucuda minik minik doğrayıp haşladım, saklama kabında buzdolabına kaldırdım. Mısır da konserve olduğu için pilav için sebzelerim hazır oldu böylece.
Tavuk suyu küplerim de buzlukta hazırdı, pilav için pirinci ıslatmak dışında hiç bir hazırlığa gerek kalmadı :)
Ekmeği; sabah işe giderken ekmek makinesini kurarak hazırladım. Ekmek için ölçülerim artık sabitlendi; 1 paket Söke Un ekmek karışımı, 1 paket kuru maya, 200 ml. süt, 120 ml. su, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı zeytinyağ şeklinde.
DR OETKER AŞURE...
Son zamanlarda eşim de bende Dr.Oetker'in aşure'sine takılmış durumdayız :) Zaten ben hep derim, Dr.Oetker ne eylerse güzel eyler diye :) Kullanıp da beğenmediğim bir ürünü yok neredeyse. Aşure'yi 3 su bardağı su, 1.5 su bardağı süt ile hazırlıyorum. İçine, 2-3 yemek kaşığı kuru meyve, minik doğranmış, 2-3 adet kuru kayısı, 2-3 adet kuru incir ve 1 yemek kaşığı kuş üzümü ekliyorum. Kaselere paylaştırınca da tarçın, fındık, fıstık ve bolca nar ile süslüyorum. Denemediyseniz özellikle öneririm, çok pratik ama çok iltifat toplayan bir ikram oluyor...
Benzer Tarifler;
& Pratik Akşam Çayı Sofrası
Yorumlar
Yorum Gönder