Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Sütlaç

Sütlaç

SÜT EN TATLI HALİNDE...
Hünerlibayanlardan dev hizmet :) bir anne klasiği daha :)
Bugüne kadar blogda yayınlanan tariflerden en çok ilgi görenler, gözü kapalı güvenerek yapılanlar hep annemin klasikleri...
Bakınız google şampiyonu Havuçlu Kek , Mahlepli Tuzlu Kurabiye ve daha niceleri :)
Üstelik bu tarifleri benim ve herkesin yapacağı şekle, yani ölçülü hale getirmek öyle zorki :)
Tarifleri alırken annemle yaptığım telefon konuşmalarına şahit olsanız yerlere yatarsınız gülmekten...
- Anne şeker 2 su bardağı eminsin değilmi?
- Ya işte tatlıcık tatlıcık olsun, baksınlar tadına, damak zevklerine göre eklesinler.
- Anne öyle tarif olurmu? Damak zevkinize göre ekleyin diye !
- O zaman parantez aç, "1 bardaktan sonra damak zevkinize göre ekleyin" de.
- Anne sana da açalım bir blog, rahat rahat parantez aç !!
Gülmeyin, gülmeyin, çok kızar, bir daha tarif falan vermez vallahi hepimiz yanarız :))
Zaten annem blogumu okuyor olsa, kesin fırçayı yemiştim, "dalga geçme benimle" diye ! Allahtan çok sıkıntılı, bilgisayar karşısında zaman geçirmekten nefret ediyor da rahat rahat yazıyorum :)
Sütlaç da aynı Kabak Tatlısı gibi, malzemeleri kolay, yapımı kolay ama sunumu ve lezzeti ile hemen herkesin bayıldığı bir lezzet. Annem de şahane yapar. Ben yine kabak tatlısında olduğu gibi belki bilmeyenler vardır diye ve arşivimde mutlaka bulunmasını istediğim için ekliyorum.

Malzemeler
  • 1 Lt. Süt
  • 1 Çay Bardağı Pirinç
  • 2 Su Bardağı Su
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker

Yapılışı

  • Pirinci yıkayıp süzün ve 2 su bardağı su ile orta ateşte haşlayın. Pirinçler tam haşlanmadan suyunu çekerse çok az daha kaynar su ekleyin.
  • Haşlanmış pirincin üzerine sütü ekleyin ve arada karıştırarak, orta ateşte 15-20 dk. pişirin. Bu aşamadaki en önemli kısım kıvamı tutturmak. Karışımın kıvamı muhallebiden biraz daha sıvı olmalı, yani ne ayran kıvamında nede puding kıvamında olmalı. Koyu bir salep kıvamında da diyebiliriz. Bu aşamada gözünüze çok sulu görünürse, 1 yemek kaşığı nişastayı, bir kasede çok az ılık su ile bulamaç haline getirip karışıma ekleyebilirsiniz.
  • Sütlaç 15-20 dk. sonunda istenilen kıvama gelince, şekeri ekleyin ve karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. (Öncelikle bir su bardağı şeker ekleyip, gerisini azar azar damak zevkinize göre eklemenizide öneririm) Şeker eridikten sonra, 5 dk. kadar kısık ateşte kaynatın ve ocağın altını kapatır kapatmaz sıcak sıcak kaselere doldurun.
  • Sütlaç biraz ılınınca, üzerine tarçın serpin ve tamamen soğuyunca buzdolabına kaldırın. En az 3-4 saat dinlendirip servis yapın.

Sütlaç-1

& Başta fotoğrafı çeken eşim olmak üzere, ilk fotoğrafı gören herkes "salep gibi duruyor" dediği için :) yukarıdaki fotoğrafı da eklemek istedim ve her iki fotoğrafı da çok sevdiğim için "bir kaseye koy süsle, yeniden çekelim" tekliflerini de kabul etmedim :)

Servis Önerisi;

& Hafta sonu arkadaşlarla gittiğimiz Mutfak Sanatları Merkezi'nde yediğim portakallı sütlaç'ın tadı hala damağımda :) Eğer aromalı lezzetleri seviyorsanız, sütlacı yaparken içine 1 portakalın kabuğunu (rendenin ince tarafıyla) rendeleyin, inanılmaz bir lezzet oluyor bana göre.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de oku!

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir