BU ARALAR BİZİM EVİN HALLERİ...Çok zor bir dönem geçiriyorum. Zorluğu ise; diyet yapıyor olmam değil, gayet eli maşalı ve asık suratlı bir diyetisyenim olması da değil :) Mutfağa girip, kek, kurabiye ve pasta yapamıyor olmak. Elinden en sevdiği oyuncağı alınmış çocuk gibiyim :)
Hafta sonu arkadaşlara götürmek yada siparişler için pişiriyorum bu tarz yiyecekleri bu aralar, oda tam tatmin etmiyor ama yapacak bir şey yok, bir süre böyle.
Hayatımda yediğim sebzelerin hatta meyvelerin toplamı kadar sebze ve meyveyi son üç hafta da yedim desem, inanırmısınız ?
Yemeyi sevmediğim için, pişirmeyide çok bilmediğim sebze yemekleri ile artık çok samimiyiz. Başta annemle birlikte telefon desteği alarak yaptığım bu yemekleri, artık tek başıma kolaylıkla yapıyorum.
Brokoli, karnıbahar, pırasa, pazı, lahana hepsini de pişirdim :)
Zeytinyağlı brokolide doğaçlama oluştu. Önce sadece haşlayıp, üzerine zeytinyağ - sirke - sarımsak sos gezdireyim diye düşündüm yada sarımsaklı yoğurt. Sonra, kurutulmuş domates ile yaptığım kabak yemeği gibi salçalı ve sıcak. Ondanda vazgeçtim :) Acaba, geçen gün yaptığım ıspanak kavurması şeklindemi ? yada pazı kavurması... :)
Nasıl bizim evin halini yansıtabildimmi biraz? :) İçiniz açıldı değilmi ? :)
Sonuçta, hiç bir karar verilmeden brokoli yıkanıp, ayıklandı ve kendi kendine zeytinyağlı brokoli olmaya karar verdi :) Çok da lezzetli oldu, öneririm.
Malzemeler- 750 Gr. Brokoli
- 7-8 Adet Kurutulmuş Domates
- 1 Adet (orta boy) Soğan
- 3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
- 1 Çay Kaşığı Şeker
- Tuz
- 2 Su Bardağı Su
Yapılışı
- Domatesleri küçük küçük yada şeritler halinde doğrayın. Bir kase suyun içinde 10-15 dk. bekletin.
- Brokolileri çiçek çiçek ayırıp yıkayın.
- Soğanları minik minik doğrayın ve zeytinyağ ile orta ateşte kavurun.
- Soğanlar pembeleşip, şeffaflaşınca domatesleri ekleyin 1-2 dk. daha kavurun.
- Brokolileri ekleyip 1-2 dk. daha kavurun.
- Sıcak suyu, şekeri ve tuzu ekleyip, karıştırın.
- Yemeğin suyu kaynayınca altını kısın ve kısık ateşte 25-30 dk. brokolilerin sapları yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Mümkünse en az 1-2 saat dinlendirin ve soğuk servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder