Domatesli Pilav
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
DOMATES SHOWER :)
Madem artık, bebek doğmadan önce, baby shower yapıyoruz, bende domatese bir shower yapayım dedim :) E nede olsa eli kulağında, geldi geliyor, güzelim yaz domatesleri :)
Bu mevsimde nereden çıktı şimdi, domatesli pilav diyorsunuz değilmi? Çünkü bu pilav ancak kıpkırmızı lezzetli yaz domatesleri ile güzel olur, kış domatesleri bırakın lezzet katmayı, doğru dürüst renk bile vermez:)
Haklısınız, ama inanın bu pilav bir kaç gün önce ve yaz domatesi ile yapıldı :)
İki kişilik ailemiz için, geçen yaz buzluğa stokladığım rendelenmiş domatesleri, közlenmiş patlıcanları, menemenlikleri bir görseniz, sanırsınız savaş çıkacak, kıtlık olacak :) Bir heves doldurmuşum işte...
Son bir aydır, hızlı bir şekilde tüketiyoruz yaptıklarımı, yenileri için yer açılsın diye.
Domatesli pilavı çok severim, babamda harika yapar ama tek sorun ölçüsüz göz kararı yapması.
Ben bir kaç kez uydurma yöntemler ile denedim, önce pirinci kavurup sonra domatesi ekleyerek kavurmak yada tam tersi önce domatesi kavurup, sonra pirinci ekleyerek kavurmak vs. vs..
Ne yaptıysam, babamın lezzetini yakalayamadım, domates tadı ve kokusu alamıyordum pilavda :)
Geçen akşam anneme telefon açtım ve babamın nasıl yaptığını anlatmasını istedim, ölçüleride kendim ayarlayacaktım. Önce tarif pek aklıma yatmadı açıkçası, "pirinçleri kavurmadan nasıl olur ki?" dedim ama yinede uyguladım.
Sonuç; muhteşem ! Aynı tadı tutturdum :) Yöntem; bulgur pilavı yapar gibi ama sonuç kesinlikle tane tane mis gibi domates kokulu pirinç pilavı.
Malzemeler
- 2 Su Bardağı Pirinç
- 1 Su Bardağı Rendelenmiş Domates
- 3 Su Bardağı (kaynar) Su
- 1 Çay Kaşığı Şeker
- 1 Adet Tavuk Bulyon
- 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Yapılışı
- Pirincin üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ve 2-3 dilim limon koyarak, üzerini geçecek kadar kaynar su ile ıslatın. Yarım saat kadar sonra, limonları alarak, musluğun altında, bol su ile akan su berraklaşıncaya kadar yıkayın.
- Sıvı yağ ile domates rendesini, 2-3 dk. orta ateşte kavurun.
- Ayrı bir kapta, kaynar su, şeker, bulyon ve bir kaç damla limon suyunu (pirinci ıslatırklen kullandığınız limon parçalarının suyu da yeterli olur) karıştırın. Bu aşamada bulyon kullanmak istemezseniz, damak zevkinize göre tuz ekleyin.
- Kavrulmakta olan domates rendesinin üzerine, sulu karışımı ekleyin ve kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak 1-2 dk. kaynatın.
- Yıkanmış, süzülmüş pirinçleri kaynamakta olan domatesli suya ekleyin, çok az karıştırın.
- 2-3 dk. yüksek ateşte, daha sonra ocağın altını kısarak 10-15 dk. pişirin.
- Pilav suyunu çekince ocağı kapatın ve kapağın altına bir peçete koyarak, 10-15 dk. dinlendirin.
Bu yazıyı yazarken, kendime o kadar çok güldüm ki, sizinlede paylaşmak istedim. Yani, bir yoğurtlu kek, bir makarnalı börek, bir domatesli pilav için bu kadar uzun yazı yazabilen ben, bu blogda kendi ellerimle yaptığım bir mantı, bir yaprak sarma hatta bir cheesecake için ne yazacağım acaba ? :)) Çok merak ediyorum çok :)
İLAVE NOT:)
& Tarifi sizlerle paylaştıktan sonra, pilavın sunum şekli ile ilgili gelen, değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. İnanın çok çok mutlu oldum. Hatta, bana bir e-posta ile fotoğraf göndererek, "hafta sonu pilavı yaptım ve aynı sizin gibi yıldızlı sundum :)" diyen yorum, beni bütün gün gülümsetti.
& Yıldız şeklindeki kalıp ile ilgilide sorular geldi. Kullandığım kalıp; Softbowl silikon kek kalıpları. İsterseniz tek tek, isterseniz dörtlü şekilde satılıyor. Sadece yıldız değil, kalp, yuvarlak ve dilimli kek modelleride var. Bu sevimli kalıplar ile, yanlızca mini kek değil, çeşitli sütlü tatlıları, jöleleri, pudingleri ve hatta davet sofralarınızda pilav yada patates pürelerinizi sunabilirsiniz.
& Daha detaylı bilgi almak isterseniz; Softbowl web sayfasını ziyaret edebilir yada
0212-659 47 80 nolu telefondan Sn.Nurcihan Avcı ile görüşebilirsiniz.
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder