Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Tefal Actifry ile Çökertme Kebabı

Actifry ile Çökertme Kebabı

ACTIFRY İLE ZAHMETSİZ ENFES BİR YEMEK...
Actifry ile evimize ilk geldiği günden beri çok samimiyiz :) Kendisi mutfakta en büyük yardımcım...
Düşünüyorumda, aslında mutfakta kullandığım her alet; mikrodalga fırın, robot, rondo, su ıstıcı benim en büyük yardımcım. Bazen onların olmadığını ve her şeyi ellerimle yapmak zorunda kaldığımı düşünüyorum, basit bir yemek bile ne kadar çok vaktimi alırdı.
Oysa işten gelince, altı yedi dakikada buzluktaki eti çözdürüyor, kaynar su ile pirinci ıslatıyor, rondoda domatesi ve soğanı çekip, en fazla bir saatte iki üç çeşit hazırlayabiliyorum. Ya minik aletlerimiz olmasaydı ? Düşünmek bile istemiyorum, tekrar tekrar teşekkürler bilim insanları :)
Tamam aletlerin hepsi muhteşem, ama Actifry gerçekten yüzyılın icadı :) Siz başka şeylerle uğraşırken, etraf bir gram yağ ve koku olmadan, lezzetli kızartmaların, nefis yemeklerin hazır olması gerçekten büyük rahatlık.
Actifry etkinliklerinin ilk ev sahibi benim biliyorsunuz. Kendi etkinlik tarifim olarak başından beri "Kırmızı biberli tavuk sote" düşünüyordum aslında. Ama geçtiğimiz hafta sonu Bodrum Restoran'da yediğim çökertme kebabı fikrimi aniden değiştirdi :) Orjinal tarifte, patatesler yağda kızartılmıştı. Lezzetli ama oldukça kalorili bir yemekti. Aklıma Actifry'ın mükemmel et pişirdiği geldi ama patatesleri rende halde güzel kızartıp kızartmayacağını merak ediyordum...
Geçtiğimiz hafta üç dört kez yaptım ve her seferinde de ikram ettiğim kişilerden, özellikle eşimden tam not aldım. Pişmesi; kırk beş dakika civarında süren ama hazırlık aşamaları çok zahmetsiz olan bu yemeği, son anda geleceğini haber veren misafirleriniz için hazırlayabilir ve sunum olarak çok iltifat alabilirsiniz :)
Bu arada Actifry etkinliğinde tarif göndermek için son gün; 04 Mayıs 2009... Hatırlatayım :)

Malzemeler
  • 2 Adet Patates (rendelenmiş haliyle 1,5 su bardağı)
  • 300 Gr. Dana Antrikot yada Kuzu Külbastı
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 Tatlı Kaşığı Elma Sirkesi
  • 3 Actifry Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Biber Salçası
  • 1 Çay Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Sıvı Yağ
  • Tuz, Kekik

Yapılışı

  • Patatesleri makarna süzgecine rendeleyin. Bol su ile nişastası gidene kadar yıkayın. Elinizle iyice suyunu sıkıp, actifry'a koyun. İki actifry kaşığı sıvı yağ ekleyin. 20 dk. arada sırada kapağını açıp karıştırarak pişirin.
  • Etleri ince uzun (jülyen şekilde) doğrayın. Üzerine bir actifry kaşığı sıvı yağ, elma sirkesi ve ince ince doğradığınız sarımsağı ekleyin.
  • Patatesleri başka bir tabağa alın ve etleri actifry'a koyun. (bu aşamada, etleri hazneyi temizlemeden koyabilirsiniz.)
  • Actifry'ı 8 dk.ya kurun.
  • Bir kasede salça, su ve bir tatlı kaşığı sıvı yağı çırpma teli ile çırpın. (Karışım ketçap kıvamında olmalı)
  • 8 dk. sonunda, salçalı karışımı etlere ekleyin ve actifry'ı 4 dk. daha kurun. Süre sonunda etler tamamen pişmiş olacak ama siz yinede tadına bakın :)
  • Süre sonunda 2 çay kaşığı kadar kekik ve tuz ekleyip, 1 dk daha pişirin.
  • Etleri patateslerin üzerine alın ve sıcak sıcak servis yapın.

Not: Orjinal tarifte; patateslerin üzerinde (patates ile et arasında) 1 yemek kaşığı kadar sarımsaklı yoğurt vardı. Ben bu şekilde de çok beğendim, İskender kebap gibiydi ama eşim o şekilde sevmediği için, evde yaptıklarımda yanına bir kaşık yoğurt ekleyerek servis yaptım.

İlgi Yazılar;

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de oku!

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir