BRAUN İLE EĞLENCELİ SAATLER
Başlık laf olsun diye değil, gerçekten eğlenceli, bitmesini hiç istemediğim, saatler geçirdim salı akşamı.
Tefal Actifry ile yapılan etkinlik ve
Uno'nun düzenlediği otel mutfağında yemek yarışması etkinlikleri süperdi, tadı damağımda hala :) Hal böyle olunca geçtiğimiz günlerde posta kutuma düşen
Braun davetiyesi beni çook sevindirdi :)
O akşam ekiptekilere de söylediğim gibi, bu tarz etkinlikler, benim için bir çocuğun Disneyland'de olması gibi bir şey :)
Profesyonel bir mutfak, önünüzde hazırlanmış malzemeler, siz yemek yaparken sürekli arkanızın toplanması, mutfak toplama ve bulaşık derdi olmaması, şahane ! :)
Sizinle ortak zevkleri, ortak hobileri olan, güleryüzlü blogdaşlarla birlikte olmak, sizi güzel ağırlayabilmek adına elinden geleni yapan, saygıda kusur etmeyen, hediyeler ile uğurlayan, sevimli ajans ve firma yetkilileri de cabası.
Kısaca kendimi çok özel ve çok mutlu hissediyorum bu tarz etkinliklerde. Bu yüzden Braun ekibine ve Sinem hanıma çok teşekkür ediyorum.
Sinem Hanım davetiyeyi gönderdiğinde, en çok sevgili
Chef's Gülhan Kara ile tanışıp, birlikte vakit geçireceğimiz için sevindim.
Kendisini medya'dan tanıyor ve çok beğeniyordum, yüz yüze tanışınca daha da çok sevdim, bizi atölyesinde çok güzel ağırladı sağolsun.
Bu arada fotoğraftan da anlaşılacağı üzere
Braun multiquick'i bol bol denedik o akşam.
Alet; rondo, çırpma aparatı ve parçalayıcı el mikserinden oluşuyor. Diğer rondo'lardan farkı ise on beş kademesi olması, soğanı istediğiniz boyutta doğrayabilmesi mesela :)
Benim hoşuma giden ise, parçalayıcı el mikserinin çıkabilir ve bulaşık makinesinde yıkanabilir olması oldu, çünkü benim kullandığım Moulinex'in eski bir modeli idi ve yıkarken sürekli elimi kesme tehlikesi yaşıyordum.
Braun multiquick'i kullanarak önce eti kıyma haline getirdik, sonra diğer malzemeleri kattık ve elimizi sadece köfteye şekil vermek için değdirdik. Boşuna dememişler "alet işler el övünür diye :)
Kendim yaptım diye söylemiyorum ama fesleğenli domates soslu köfte, pek bir lezzetli olmuştu. Son damlasına kadar yendi :)
Aletin ikinci beğendiğim özelliği, elektrikli çırpma teli. Benim gibi çırpma teli kullanmayı çok seven, küçük çapta bir çırpma teli koleksiyonu olan, biri için ideal :)
Bu tatlıya, daha doğrusu tereyağ ve şeker ile karamelize edilen şeftaliye, tek kelime ile bayıldım !!
Etkinlikte; krep içinde yaptık. Ama ben ilk fırsatta tek kişilik kaselerde, vanilyalı muhallebi yapıp, üzerine ekleyeceğim.
Muhallebiyi önceden hazırlayabileceğimiz için, iftar sonrası kahve yapmaktan bile kısa sürecek, şahane bir ikram :)
Gülhan hanım'a bu güzel ve pratik tarif için çok çok teşekkür ediyorum.
Yorumlar
Yorum Gönder