Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Elmalı Fındıklı Kek

Elmalı Fındıklı Kek

ADI BAŞKA TADI BAŞKA BİR KEK :)
Madem son bir kaç yazıdır, Gökay'dan söz ediyorum, finali de bu kek ile yapayım dedim.
Gökay; İstanbulda yaşayıpta, kendi bahçesinin mahsullerinden yiyebilen, köpekleri, tavukları (dolayısı ile taze günlük yumurtaları) olan, çok şanslı bir adam.
Çokta misafirperverdir, yazın çoğu zaman hafta sonları onun evine gider, minik bir tatil yapmış kadar dinlenmiş olarak, eve geri döneriz. Tüm gün, havuzu, tenis kortu dahil :) bütün nimetlerinden faydalanırız;
Sabah; günlük yumurtalar ile, sucuklu yumurta,
öğle yemeğinde; bahçeden topladığımız, domates, biber ile menemen,
akşam üstü; mevsimin mahsulune göre havuçlu cevizli kek, böğürtlenli pasta, (tüm malzemeler, cevizler ve yanında içtiğimiz ıhlamur bile bahçeden, dışardan sadece kabartma tozu, vanilya falan alıyoruz :)
Akşam yemeğinde ise, tavuk suyu çorba, tavuklu hünkar beğendi, patlıcan salatası, çoban salata gibi bahçenin sağladığı ürünler ile yaptığımız yemekleri yeriz.
Nasıl, İstanbul'da yaşayan ve markette içi kırmızı çıkan domates bulduğumuz da sevinç çığlıkları atan bizler için, çok özenilecek bir yaşam değil mi ? :)

Elmalı kek; işte bu sözettiğim hafta sonlarından birinde, çayımıza eşlik etsin ve elmalar değerlensin diye yaptığım bir ürün :)
Havuçlu kek tarifini esas alarak yaptım, ancak tahmin ettiğim sonuca ulaşamadım :) neden derseniz, kek pişene kadar, en çok merak ettiğim içindeki malzemelerden hangisinin tadının daha baskın olacağı idi ?
Yerken, elma tadı mı alacaktım ?, fındık mı ? limon kabuğunun aroması mı ? yoksa tarçın mı ? ve istediğim fındık tadı idi. Ancak, tarçın çok yaman çıktı, hepsini bastırdı.
Kek bu şekilde de çok güzel oldu, ama benim gibi fındık tadı almak istiyorsanız, tarçın eklemeyin, siz bilirsiniz.
İçindeki elmadan dolayı, oldukça nemli bir kek oluyor, bu tarz keklerden hoşlanmıyorsanız hiç denemeyin.
Ben ne yapsam afiyetle yiyen ve beğenen Gökay bile, bu kek için; "kabarmasında bir sorun olmuş sanki" dedi :)
Bende ona bunun elmanın verdiği nem olduğunu anlattım. Anlatışımdaki bilimselliği bir duysanız, bayılırsınız gülmekten, sanki doktor olan o değil de ben :)
Sonuç olarak, yağmurlu bir günde, çayınızın yanında nemli, yoğun lezzetli bir kek yemek ve çocuklarınıza farklı bir yolla elma yedirmek isterseniz, bu kek ideal...

Malzemeler
  • 3 Su Bardağı (rendelenmiş) Elma
  • 4 Adet Yumurta
  • 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ (Fındık yağı kullandım)
  • 3 Su Bardağı Fındık Aromalı Kek Unu
  • 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
  • 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
  • 1 Su Bardağı (iri kırılmış) Fındık

Yapılışı

  • Elmaların kabuklarını soyup, çekirdeklerini temizleyin. Dörde bölüp, kararmaması için, suyun içinde bekletin.
  • Yumurtaları ve şekeri 4-5 dakika, şeker eriyinceye ve karışım krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  • Yağı ekleyip biraz daha çırpın.
  • Elmaları rendeleyin ve limon kabuğu rendesi ile birlikte karışıma ekleyip, karıştırın.
  • Fındık ve birlikte elediğiniz un ile tarçını da ekleyin çok az karıştırın.
  • 180 derece de önceden ısıtılmış fırında, katı yağ ile yağlayıp un serptiğiniz bir kalıpta, 45-50 dk. kadar pişirin. Batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
  • Kek harcı, havuçlu kek gibi oldukça fazla oluyor, büyükçe bir kalıp kullanmanızda yarar var. (25x30 cm civarında bir borcam veya tepsi, ya da en az 24-26 cm çapında bir kalıp kullanmalısınız)

Elmalı Fındıklı Kek

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de oku!

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir