Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Sade Pirinç Pilavı

Sade Pirinç Pilavı



TEMEL PİLAV TARİFİ :)

Hadi itiraf edin, pirinç pilavı başlığını okuyunca, normalde, sadece fotoğrafa bakıp çıkan, yazıları okumaktan sıkılan :) kişiler bile merak edip yazıyı okumaya karar verdi, değil mi?

Üç yıldır blog yazan, sadece pilav kategorisinde bile, hemen her çeşit pilav bulunan biri, neden çıkıpta sade pirinç pilavı yazsın?

Yanıtı çok basit, Pandispanya Dosyası'nı neden hazırladıysam, bu tarifin veriliş nedeni de o :)

Eşim çok sevdiği için, sade pirinç pilavını çok yaparım.

Misafirlerimize de, genellikle çoğu yemeğin yanına yakıştığı için yaparım.

Sizlerle bir davet sofrası paylaştığımda, eğer sofrada pirinç pilavı var ise; ya Sebzeli Pirinç Pilavı'na yada detaylarını uzun uzun anlattığım için; Dereotlu Mantarlı Pilav'a link veriyordum.

Not olarak ise; yapılışı aynı, sadece şu malzemeyi çıkarın veya ekleyin diyordum.

Yada üşenip hiç link vermiyordum, kafa karışmasın diye :)

Sonuç olarak, ben üç yıl önce, henüz yeni evliyken pilav yapmasını bilmiyordum, öğrendiğim en küçük bilgi bile benim için altın değerinde idi.

Her zaman, bir yerlerde, bir yeni evli olacak öyle değil mi ? :)



Malzemeler

  • 2 Su Bardağı Pirinç
  • 3 Su Bardağı Su
  • 1/2 (yarım) Limon
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 6 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1/2 (yarım) Çay Kaşığı Şeker
  • 1 Adet (tavuk) Bulyon

Yapılışı

  • Pirinci derin bir kaba koyun, üzerine yarım limonu iri iri doğrayın ve 1 tatlı kaşığı tuzu serpin. Pirinci bir parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin. Yarım saat (suyu ılık olana kadar) bekletin.
  • Pirinci süzün ve musluğun altında, pirinçten akan su, berraklaşıncaya kadar yıkayın.
  • Teflon tencereye, sıvıyağı koyup ısıtın (dikkat edin yanmasın, sadece ısıtın) pirinci ekleyip, kavurmaya başlayın. Sürekli karıştırarak, pirinçlerin uç kısımları şeffaflaşana kadar kavurun.
  • Ayrı bir kapta, 3 su bardağı kaynar suda bulyonu eritin. Pirinci ıslatırken kullandığınız limonların bir kısmını da suyun içine sıkın, şekeri ekleyin.
  • Kavrulan pirince, sulu karışımı ekleyin. Bir iki kez karıştırın.
  • 1 dk. kadar hızlı ateşte, daha sonra ateşi kısarak 8-10 dk. kadar pişirin. Pirinçlerin üzeri göz göz olup, suyunu çekince ocağı kapatın.
  • Kapağın altına kağıt havlu koyarak, 15 dk. kadar demlenmesini sağlayın.

NOTLAR;

  1. Pilavın ideal ölçüsü genellikle bire bir buçuktur. Yani pirinci hangi kap ile ölçüyorsanız (su bardağı, çay fincanı, kase vs.) suyuda aynı kap ile eklerseniz, pilavı tutturmada bir sorun yaşamazsınız.
  2. Pilavda tereyağ kokusunu seviyorsanız, her zaman sonradan eklemenizi öneririm. Yani pilavı yukarıda anlattığım gibi sıvıyağ ile yapın, ocağı kapatıp, dinlemeye bırakacağınız sırada bir yada iki yemek kaşığı kadar tereyağını minik minik parçalar halinde üzerine serpin ve o şekilde dinlendirin. Kavururken tamamen tereyağ ile, yapsanız bile, sonradan eklediğiniz kadar yoğun bir aroma vermiyor.
  3. Pilavda bulyon tadını çok sevdiğim için bazen iki tane ekliyorum, bir tane eklediğimde, çok az daha tuz ekliyorum ama iki tane bulyon eklerseniz sakın tuz eklemeyin.
  4. Pilavın suyuna, tavuk suyu ekleyecekseniz, aynı oranda suyu eksiltin ve hatta kavururkenki yağ miktarınıda biraz azaltın.
  5. Pirinci ıslatırken eklediğimiz limon, ve pişirirken eklediğimiz limon suyu ve şeker pilavın beyaz ve parlak olmasını sağlıyor. (tadında herhangi bir fark yaratmıyor)
  6. Pilavı aynı aşamaları kullanarak yapıp, ateşi kısma aşamasında 3-4 yemek kaşığı konserve mısır eklerseniz; MISIRLI PİLAV olur.
  7. Pilav pişip, ocağı kapattığınızda 2 yemek kaşığı kadar kıyılmış dereotu eklerseniz, MISIRLI DEREOTLU PİLAV olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de oku!

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir