PRATİK VE SAĞLIKLI BİR KIŞ MEZESİ...Ispanak ve pazı kavurması son bir aydır en çok yaptığım iki şey. Yazın ne kadar sık közlenmiş patlıcan salatası yapıyorsam, kışında bu ikisini yapıyorum.
Yaptığım zaman da tek başıma yediğim için, benim için bir akşam yemeği oluyor kendileri :)
Tarif çok basit ama ilk yaptığım zamanlar daha da basit idi :)
Ispanakları sadece kavuruyor, bazen sade bazen de sarımsaklı yoğurt ile yiyordum. Sonra yumurtalı ve en son hem yumurtalı hem yoğurtlu yapmaya başladım.
Son zamanlarda ise sadece kendime değil misafir sofralarına da yapıyorum. Eşim hariç, şu ana kadar beğenmeyen, iltifat etmeyen olmadı :)
Aşağıdaki tarifi aynı aşamaları kullanarak pazı ile de yapabilirsiniz. Enfes oluyor.
Ispanak yada pazıyı bir gün önceden kavurup, buzdolabında saklayarak, ertesi gün ısıtıp, yumurtasını ekleyebilir, sıcak servis edebilirsiniz.
Hatta derin dondurucuda bile saklanabilir ama ben hiç denemedim, tahmin ediyorum sadece.
Malzemeler- 750 Gr. Ispanak (ayıklanıp, temizlenmiş)
- 1 Adet (orta boy) Soğan
- 2 Adet Yumurta
- 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
- 1 Su Bardağı (yaklaşık) Sarımsaklı Yoğurt
- Tuz, Karabiber
Yapılışı
- Ispanakları iyice yıkayıp, yarım saat kadar sirkeli suda bekletin. Bir iki kez daha yıkayın, süzün. Yaprakları iri iri, sapları minik minik doğrayın.
- Soğanı minik, yemeklik doğrayın. Teflon tencereye, yağı koyup ısıtın.
- Isınan yağa, soğanı ekleyin ve 3-4 dk. soğanlar şeffaflaşıp, pembeleşinceye kadar kavurun.
- Ispanakları kısım kısım ekleyin, alttaki ıspanaklar kısa sürede küçüleceği için kısa aralıklar ile tüm ıspanağı tencereye sığdırabilirsiniz.
- Orta ateşte, arada sırada karıştırarak ıspanağı pişirin. (sapları yumuşadığında ıspanak pişmiş demektir) Suyunu çekince, bir süre daha, hafif karamelize oluncaya kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin.
- Yumurtaları çırpma teli ile iyice çırpın, kavrulan ıspanağa ekleyin ve karıştırarak yumurtalar pişinceye kadar kavurun. Yumurtaların akları beyazlaşınca, ocağı kapatın.
- Ispanağı servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
Yorumlar
Yorum Gönder