Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Patatesli Çıtır Muska Böreği

Patatesli Muska Böreği

PRATİK PATATES KROKET :)
Patates kroketi çok severim. Kokteyl şeklindeki davetlerde, genellikle hep olur ve bende garsonun ikinci tur yanıma gelmesini beklemeyip, civarında dolaşanlardan olurum çoğu zaman :)
Kroketi ne zaman evde yapmaya niyetlensem; ya kıvamını tutturamazsam, ya hamuru cıvık olur da şekil veremezsem, hadi şekil verdim diyelim ya tavaya koyduğum da dağılırsa, diye vazgeçerim.
Off ne büyük dertlerim, düşüncelerim var değil mi ? :))
Markette çıtır pane harcını gördüğümde, her zamanki gibi tavuk yaparım diye düşünmüştüm ama paketin arkasını okuyup, "çıtır çıtır börekler de yapabilirsiniz" cümlesini okuyunca, aklıma hemen çakma patates kroket yapmak geldi.
Kıvamı tutturma riski yok, dağılma riski yok :)
Sofrada da gayet şık duruyor. Hem akşam yemeğinde hem de çay daveti sofralarınızda çok pratik bir seçenek.
Tek olumsuz yanı; sıcak yenildiğinde çok lezzetli olması...

Malzemeler
  • 2 Adet Yufka
  • 2 Adet (orta boy) Patates
  • 3-4 Yemek Kaşığı Süt
  • Tuz - Karabiber
  • 1 Paket (Knorr) Çıtır Pane Harcı
  • 2 Adet Yumurta
  • Sıvı Yağ (kızartmak için)

Yapılışı

  • Patateslerin kabuklarını soyup, iri iri doğrayın. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip, haşlayın. (patateslerin kabuklarını soyarak haşlarsak bütün vitamini gidiyor haklısınız :) ama kabuklarını soyarken patates haliyle soğuyor, ben çok sıcakken üzerine süt ekleyip ezerek verdiğim kıvamı çok beğendiğim için bu şekilde yapıyorum)
  • Haşlanan patatesleri süzün, süt, tuz ve karabiber ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar ezin.
  • Yufkayı, uzunlamasına şeritler halinde 6-7 parçaya bölün.
  • Şerit halindeki yufkanın ucuna 1 yemek kaşığı kadar patatesli harç koyun. Yufka bitene kadar sağa, sola katlayarak üçgen şekli verin. Uç kısmını suya batırarak yapışmasını sağlayın.
  • Bir tavaya iki parmak kadar sıvıyağ koyup, kızdırın.
  • Yumurtaları çırpın.
  • Börekleri önce yumurtaya sonra pane harcına bulayın ve kızartın.
  • Fazla yağının süzülmesi için bir kaç dakika peçete üzerine alın ve sıcak servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir

NetCad Full Türkçe İndir 5.2.1035

Wolfteam Kutu Açma Botu