Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejile...

Çekirdekli Tam Buğday Unlu Ekmek

Çekirdekli Tam Buğday Unlu Ekmek

EKMEĞİN KÖŞESİNİ SEVENLER... BİRLEŞİN :)
İki yılı aşkın süredir, ekmek makinesi kullanarak evde ekmek yapıyorum. Ekmek makinesinin kendi kitapçığında yer alan bir çok tarifi denedim ve pekte beğenmedim açıkçası.
Yada bizim damak zevkimize uymadı. Bir de evde ekmek yapmak, ne kadar ekmek makinesinde de yapıyor olsanız, çok nazlı bir olay :)
Sütün yada suyun ısısı, mayanın tazeliği hatta ortamın sıcaklığı bile ekmeğinizi etkileyebiliyor.
Benim bu iki yıl zarfında, sayısız ortası çökmüş ekmeğim oldu mesela :) yada içi çiğ kalan, dilimleyip, biscotti gibi ikinci kez fırınladığım, neler neler...
Bu nedenle uzun zamandır, daha garanti olduğu için, hazır ekmek karışımlarını kullanıyorum. İçine; bazen zeytin, bazen ceviz, bazende kurutulmuş domates ekliyorum ve sonuç hiç şaşmıyor, gayet güzel kabarmış, şık görünen ekmeklerim oluyor :)

Gelelim asıl meseleye, ekmek makinesin de, hazır ekmek karışımı kullanarak, ekmeği pişirdik, mis gibi kabardı, dilimledik koyduk sofraya...
Sorun çözüldümü ? Hayır...
Benim gibi, ekmeğin kabuğunu, kıtır kısımlarını seven, çocukken bakkala ekmek almaya gönderildiğinizde, ekmeğin iki ucu da yenmiş halde eve getiren ! biri iseniz, işiniz zor :)
Çünkü makine ekmeğinde, kabuk oranı çok az :(
Gerçi, eşimle bu anlamda çok uyumlu bir çiftiz, O; "kabuk kısımları damağımı kesiyor" deyip, ekmeğin içini sevenlerden. Bir güzel paylaşıyoruz ekmeği kavga etmeden :)

Sözün özü, son beş altı seferdir, eğer vaktim var ise, hamuru ekmek makinesinde mayalatıp, ekmeği fırında pişiriyorum. Mümkün olduğu kadar minik parçalar yapıyorumki, kabuğu bol olsun :)
Hem bu şekilde ortası çöktü, kabarmadı, riski olmadığı için hazır ekmek karışımı kullanmama da gerek kalmıyor, evde hangi un varsa çeşit çeşit ekliyorum.
Tarifini vereceğim ekmek, çeşitli denemelerden sonra oluşmuş ve tadına bakan herkesten tam not almış bir ürün :)
Yarı yarıya, tam buğday unu ve beyaz un şeklinde.

Ekmeği, kahvaltıda Yaso'ya ikram etmiştim, bir güzel yedi bitirdi, ama ses yok :(
Bende, "çok beğenmedi herhalde" diye düşündüm. Kahvaltının sonunda, cesaretimi toplayıp :) "ekmek için bir şey demedin, beğenmedin mi Yaso, yayınlanmaz mı?" diye sordum.
"A aa, sen mi yaptın ??? Ben onu hazır zannettim, onun için ses etmedim" dedi.
"Hımm" dedim, anlaşıldı, yayınlanır bu ekmek :)

Ekmeği, ölçülere sadık kalarak, yine yarı yarıya kepekli un - beyaz un, tam buğday unu - kepekli un gibi, çeşitlemeler ile yapabilirsiniz. Ben hepsini denedim, gayet güzel oluyor.
İçine kıyılmış ceviz, ay çekirdeği, yeşil yada siyah zeytin veya kurutulmuş domates ekleyebilirsiniz, hepsi de çok yakışıyor.

En güzeli de bu hamur ile aynı zamanda, inanılmaz güzel hamur kızartması - pişi- oluyor. Fırından hamur alıp, kızartmasını yapıyor ve bayıla bayıla yiyorsanız benim gibi, birde bu hamuru deneyin.
"Yok artık, daha neler" demez iseniz, bir gün hamur kızartmasını nasıl yaptığımı da anlatırım, pek meşhurdur benim hamur kızartmam :)

Malzemeler (12 adet için)
  • 1 Su Bardağı (200 ml.) Ilık Su
  • 1 Su Bardağı (200 ml.) Ilık Süt
  • 2 Su Bardağı (250 gr.) Beyaz Un
  • 2 Su Bardağı (250 gr.) Tam Buğday Unu
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
  • 1 Tatlı Kaşığı Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Paket Kuru Maya
  • 1 Çay Bardağı Ay Çekirdeği

Yapılışı

  • Ekmek makinesinin karıştırma kabına, süt, su, yağ, tuz ve şekeri koyup, bir kere karıştırın.
  • Üzerine unları eleyerek ekleyin.
  • Unun üzerinde, çay kaşığı ile minik bir havuz açın, bu havuza mayayı koyup, üzerini un ile kapatın.
  • 10 dk. kadar bekletin. (Bu süre zarfında unun üzerinde çatlaklar oluşacak, bu maya çalışmasına başladı demek)
  • Kabı, ekmek makinesinin içine yerleştirin ve hamur mayalama seçeneği ile çalıştırın.
  • Sürenin sonunda, ellerinizi sıvıyağ ile yağlayarak, ekmeği kabından alın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Bu işlem sırasında, kolay çalışabilmeniz için, elleriniz hafif yağlı olsun hep. Yağsız yapmak isterseniz, hamuru unlanmış tezgaha alın ve ellerinizi sürekli unlayarak hazırlayın, size kalmış. Unla çalıştığınız da hamur elinize yapışacak ve hazırladığınız toplar, üzeri pütürlü yamuk yumuk olacak biraz ama dert etmeyin, fırına girdikten on dakika sonra, fotoğraftaki gibi pürüzsüz bir hal alıyorlar :)
  • Ekmekleri hazırlayıp, tepsiye dizin, üzerlerine çekirdekleri serpin. Ekmekleriniz yağlı değilse, çekirdeklerin yapışması için fırça ile biraz su sürün.
  • Tepsinin bir köşesine, fırına dayanıklı minik bir kasenin içinde su koyun.
  • 180 derecede ısınmış fırında, 35-40 dk. üzeri ve altı turuncu oluncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkınca bir süre üzerine, bir mutfak havlusu kapatıp, kabuğunun sertleşmemesini sağlayın.

Kırmızı Beyaz Sofra

  • Çekirdekleri sadece üstüne değil, bir çay bardağı kadar hamura da ekleyebilirsiniz, çok güzel oluyor ve mümkünse çekirdekleri tv izlerken, kendiniz imal etmeyin, kuruyemişçilerde çok uygun fiyata satılıyor :))
  • Tepsiye minik bir kapta su koymamızın nedeni; fırının içine buhar vermesi. Bu şekilde ekmeğin kabuğu çok sertleşmiyor.
  • Hamuru yuvarlak yerine, dikdörgen hazırlarsanız, Fransız ekmeği tarzında, şirin, minik somunlar oluyor.
  • Ekmek; kekikli, pul biberli zeytinyağına banarak yediğinizde muhteşem... Davet sofralarınız da, konuklar yemeği beklerken, onları bu şekilde oyalayabilirsiniz, tek dez avantajı, yemekten önce doyma ihtimalleri :)
  • Kullandığım ekmek makinesi; Sinbo - 4705 modeli.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir

May Queen Kore Dizisi ve Yerli Uyarlaması Mayıs Kraliçesi

NetCad Full Türkçe İndir 5.2.1035