Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Nohut Salatası

nohutsalatasi2-y

RENGARENK BAHAR SALATASI...
Aslında "Altın Günü :)" sofrasından yayınlamak istediğim ilk tarif; patlıcan beğendili tart idi. Dergide fotoğrafını görür görmez vurulduğum ve "ilk fırsatta yapmalıyım" dedirten bir tarifti.
Yanıltmadı da beni, eminim sizler de deneyince çok beğeneceksiniz.
Ama hafta sonu çok gezenti olunca, hatta bu sabah dışarda yapılan bir kahvaltı ile direk işyerine gelince, tarifin olduğu dergi de evde olunca, arayı çok açmadan blogu sık sık güncellemek isteyince, geriye, herhangi bir yere bakmadan, akıldan uydurma hatta biraz da doğaçlama yapılan bu salatanın tarifini vermek kalıyor :)
Ne uzun bir cümle oldu bu Allahım ! :)

Nohut salatası için aklımda çok sade bir tarif oluştu önce, kuru soğan, yağ ve limon...
Nohut piyazı yani.
Nedeni de benim kuru fasulye ile aramın iyi olmaması ve ne zaman dışarıda köfte yesek içimden "bu piyazı nohutla ya da barbunya ile niye yapmazlarki sanki" diye düşünmem :)
Zaten birbirine çok benzeyen sebzelerden birini severim ben hep, semizotuna bayılırım ama ıspanağı çok sevmem. Kuru fasulye ile hiç aram yoktur ama nohutlu herşeyi severim :)
Kızlara, yapımı basit ama farklı bir salata yapmak istedim, nohut piyazı da gözüme çok sade görününce, yeşil mercimek salatası'nın çok benzeri olan bu salatayı uydurdum :)
Tadına bayıldılar sanırım çünkü Yaso; "bitmesin diye yavaş yavaş yiyorum" dedi :)

Nohutları haşlanmış -konserve- kullanabilir ya da bir kaç gün önceden haşlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz ama salatayı servis etmeden kısa süre önce hazırlamanızı öneririm.
Nar ekşisi yok ise limon da kullanabilirsiniz ama nar ekşisinin tatlı-ekşi tadı, bu salataya bambaşka bir hava veriyor.
Kırmızı biberi çiğ olarakta ekleyebilirsiniz, közlenmişte. Her ikisi de süper olur.

Nohut, karbonhidrat açısından diyetlerde çok önerilmiyor yanlış bilmiyorsam ama yanında başka yiyecekler yoksa tek başına doyurucu ve lezzetli bir öğün olabilir bence :)

Bu arada bir önceki yazıya; "böyle bir sofrada diyeti bozmadıysanız helal olsun" ya da "tekrar böyle sofralar kurmaya başlayıp, diyeti bozmayın sakın" gibi yorumlar geldi :)
Tekrar ediyorum :) ben belirli kalıplara ya da listeye bağlı bir diyet yapmıyorum herşeyi yiyorum ama azar azar yiyorum ve sporumu aksatmıyorum...

Malzemeler
  • 1 Su Bardağı Nohut
  • 4-5 Dal Taze Soğan
  • 4-5 Dal Taze Nane
  • 6-7 Dal Dereotu
  • 6-7 Dal Maydanoz
  • 3 Yemek Kaşığı (konserve) Mısır
  • 1 Adet (orta boy) Kırmızı Biber
  • 3-4 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
  • Tuz

Yapılışı

  • Nohutları bir gece önceden, (üzerini iki parmak geçecek kadar) ılık, tuzlu su ile ıslatın.
  • Ertesi gün süzün ve kaynar su ekleyerek 3-4 dk. kaynatın, tekrar süzün.
  • Üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip, düdüklü tencerede 10-15 dk. kadar yada normal tencerede nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün.
  • Nohut biraz ılınınca kabuklarını soyun.
  • Taze soğanı ve kırmızı biberi minik minik doğrayın.
  • Maydanoz, nane ve dereotunu ince ince kıyın.
  • Tüm malzemeleri birleştirip, güzelce karıştırın, fazla bekletmeden servis yapın.

* Nohutları haşladıktan sonra süzüp, buzdolabına poşetine koyarak, derin dondurucuda haftalarca saklayabilirsiniz.

nohutsalatasi-m

* Fotoğraflar Yaso'cuğum ve adaş şekerim'e ait...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de oku!

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir