Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Patlıcan Tavası

Patlıcan Tavası

PRATİK, HAFİF, LEZZETLİ...
İşte size gayet sağlıklı bir patlıcan tarifi :) Haşlayarak ve azıcık yağ kullanılarak yapıldı.
Fatoş, aylar önce önermişti bana bu tarifi ama nedendir bilmem, yapamamışım bir türlü.
Patlıcan ile ilgili bilgiler toparlayıp, arkasından birkaç tane de patlıcanlı tarif yayınlamak isteyince hemen aradım. “Hani sen bana bir tarif anlatmıştın, nasıldı o tam olarak” diye :)
Tarif çok basit, malzemeleri çok az.
Tek artistik yanı, patlıcanların bütün olarak kızartılıp çevrilmesi :)
Bu şekilde size zor gelirse patlıcanları tek tek de kızartabilirsiniz, lezzet olarak değişen bir şey olmaz ama sunum olarak bütün hali daha güzel.
Fatoş, çok becerikli bir Trabzon hatunu :) Sadece bu yemeği değil, hamsileri de mısır ununa buladıktan sonra, tavaya pizza gibi diziyor ve bütün halde çeviriyor.
Ben -birazda çekinerek- kendisine; “tek tek çevirsem olmaz mı?” diye soracak oldum, “aaa olur mu hiç öyle, sakın yapma, kızarım valla” dedi… Bende aynen dediği gibi yaptım :)
Aslında bir şey daha dedi ama onu burada yazamıyorum :)
Patlıcan tavasını, pişer pişmez, bir saat kadar sonra ve bir gece buzdolabında bekledikten sonra ertesi gün kahvaltıda olmak üzere her şekilde yedim ve her şekilde de gayet güzel ama aynı gün yemek en güzeli…
Yazın, balık sofralarında ya da mangal keyfine eşlik etmek için ideal ve hatta hızla yaklaşan Ramazan sofralarımız için de çok hoş bir seçenek bence…

Malzemeler (4-5 kişilik)
  • 6-7 Adet (ince-uzun) Kemer Patlıcan
  • 3-4 Yemek Kaşığı Mısır Unu
  • 3-4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • Tuz - Su

Yapılışı

  • Patlıcanları alacalı şekilde soyun ve saplarını kesin.
  • Uzunlamasına dörde bölün ama sonuna kadar kesmeyin, dibinde 2 cm. kadar kesilmemiş bölüm kalsın. -yani patlıcan bütün kalsın, dörde bölünmesin-
  • Patlıcanları yarım saat kadar bol tuzlu suda bekletin, suyunu süzüp, kaynayan tuzlu suya koyun ve yaklaşık yarım saat, patlıcanlar iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Haşlanan patlıcanları süzün, biraz ılınınca fazla ezmeden suyunu sıkın ve bir peçete üzerine alın.
  • Büyükçe bir teflon tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ koyup kızdırın.
  • Patlıcanları mısır ununa bulayın ve tavaya yuvarlak tek parça olacak şekilde dizin.
  • Orta ateşte alt kısmı turuncu oluncaya kadar pişirin.
  • Bir kapak yardımı ile patlıcanları ters çevirin ve yine turuncu oluncaya kadar pişirin.

Not : Çevirme sırasında ben diğer yüzü için tavaya bir kaç kaşık sıvı yağ daha ekledim, bu kısım sizin damak zevkinize kalmış. Ayrıca mısır ununun içine biraz tuz da ekleyebilirsiniz, sonradan eklemekten çok daha iyi oluyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de oku!

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir