Ülkü ve Aytaç - Kahvaltı Sofrası
- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
YENİ GELİN İÇİN HAZIRLANAN SOFRA...
Son birkaç yazıdır söz edip duruyorum, Ülkü ile birlikte farklı ve özel tariflerin olduğu bir akşam yemeği hazırlayacağız diye…
Neyse ki, benim “en kısa zaman” aylarca sürüklenmedi bu sefer, gerçekten en kısa zamanda gerçekleştirdik atölye çalışmasını.
Hem sofrayı hem de Ülkü’cüğümün birbirinden özel tariflerini hiç vakit kaybetmeden arka arkaya paylaşacağım sizlerle.
Ama önce haftaya cıvıl cıvıl başlamak, içinizi açmak istediğim için kahvaltı sofrasını yayınlamak istedim.
Soframızda, deyim yerinde ise peynir, zeytin dışında bir şey yok :)
Bunun tek sebebi ise beyler!
Bir gece önce kurulan sofrayı çok sosyetik bulan Antep’li iki kafadar, sabahın sekizinden itibaren; “gerçek Türk kahvaltısı isteriz”, “Sabahki konseptimiz Anadolu mutfağı olsun, lütfen” “sadece taze ekmek ve sucuklu yumurta” diyerek söylenmeye başladılar…
Biz işi espriye vurup; “Anadolu mutfağına küçük modern dokunuşlar yapsak” dedikçe, “Yook aman kimse dokunmasın kahvaltımıza” ve hatta “köşedeki esnaf lokantasına gidip mercimek çorbası içeriz” bile dediler :)
Çaresiz istedikleri gibi sade kahvaltı masası hazırladık, halbuki Ülkü’cüğümün ne kadar orijinal fikirleri vardı sabah için :(
Bir sonraki atölye çalışmasını da onlar yapacakmış, konseptleri ise; mangal ve salata :)
Heyecanla bekliyorsunuz değil mi?
Soframızdakiler;
- Klasik Kahvaltı Çeşitleri
- Kahvaltı Salatası
- Mısır Ekmeği
- Ay Çekirdekli Çavdar Ekmeği
- Salçalı Ezme
- Sucuklu Yumurta
Sofradaki bir farkı daha doğrusu bir uyumsuzluğu bulun haydi...
Herkes kahvaltı salatası yerken; "ben söğüş domates isterim" diyen, sonra da Aytaç'ın salatasını önüne çekip suyuna ekmek bandıran kişi, sizce kim olabilir? :)
Bu açıdan çekince sofra daha kalabalık görünmüş, iyi olmuş :)
Ay çekirdekli ekmek için, Komşu Fırın'da öğrendiğim bütün taktikleri uyguladım bu kez ve gerçekten ince kabuklu, yumuşacık şahane bir ekmeğim oldu. Ekmek için; Söke Un'un yeni ürünü olan; kendinden mayalı unlarından kulladım;
- Yarım paket (500 gr.) un + 320 ml.su + 2 yemek kaşığı zeytinyağ + 1 tatlı kaşığı şeker + 1 çay kaşığı tuz
- Ekmek makinesinin hamur mayalama programında mayaladım ve 190 derecede turbo olarak ısınmış fırında 20 dk. pişirdim.
Sofradaki detaylar...
Taze meyvelerin yanında sönük kalsalar da peçeteliklerimde çok şirinler öyle değil mi? :)
Yoksa bana mı öyle geliyorlar:)
Hangisi daha güzel ben karar veremedim, balkonumdaki toz pembe sardunyalar mı yoksa yeşil gözlü melek kızım Ülkü mü?
Sofrada kullanılan; yemek takımı; Mudo Concept....
Sürahiler, kadehler, şekerlik, minik renkli mandallar ve tüm servis tabakları; Paşabahçe....
Çatal-kaşık takımı; Jumbo (2000 modeli)....
Çay bardakları; Tantitoni, Koleksiyon Mobilya - Faruk Malhan "İstanbul" tasarımı....
Peçeteler; Ikea... Peçetelikler; Müge :)
Masa örtüsü; Alaçatı Pazarı...
- Bağlantıyı al
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder