Su gunlerde hala tatilin,yolculugun ve hava degisiminin verdigi yorgunlugu atlatabilmis degilim.Sabahlari yataktan kalktigimda acaip bir bogaz agrisiyla kalkiyorum daha sonra bu agri gun icinde bogazimi terk etsede,yorgunluk bir turlu gitmiyor.Ayrica tatilde aldigim fazladan 1 kilom ve verilmesi gereken +5 kilom var.Bayram sonunu iple cekiyorumki diyete baslayabilmek icin bakalim kilomdan ne kadar verebilecegim.Bir yandan kolejim acildi ama tatilde oldugumuz icin gec kayit yaptirinca beni bekleme listesine aldilar. Umarim bu bekleme sureci uzun surmez yoksa derslerimden geri kalabilme ihtimalim cok yuksek.Bu postumu yazdiktan sonra yigilmis bir halde beni utule diye haykiran elbiselerime kosacagim anlayacaginiz o kadar yorgunum ne yapmalida cikmali bu yorgunluktan.Ingiltere'nin havasida bu yorgunlu arttirir yani, tatilden geldigimden beri bulanik,kasvetli bir gune merhaba dememle beraber bas agrim hemen ben geldim diyor.Neyse cok dert yandim bugun sizlere tek umudum bu yorgunlugu bir an once atlatabilmek gunluk yasantima geri donmek istiyorum.
Fellah koftesini aramizda bilmeyen yoktur herhalde Hatay,Adana ve yanilmiyorsam Malatya yoremize ait bir tat olarak biliyorum.Ben bu tadi cok seviyorum sarimsak ve limon aromasi beni bastan cikartiyor.Kofteyi yerken bazen dozaji astigim bile oluyor.Misafirlerimiz icinse cok guzel bir ikramlik ister sogulk olsun ister sicak. Ben kofteyi kucuk ama cok kucuk yuvarladim ortasina parmak felanda basmadim yuvarlak daha cok hozuma gidiyor.Tarifimize gecelimmi artik?
Fellah Koftesi Malzemeler:Yapilisi:- Köfteligimizi 1 bardak sicak su ile islatiyoruz.
- 15 dak. kadar bekletip üzerine 1 yumurta un ve tuz ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Daha sonra elimizi islatarak yuvarlak sekil veriyoruz bir tepsiye tek tek koyuyoruz.
- Bir tencerede su kaynatarak yaptiğimiz bu köfteleri yumusayana kadar hasliyoruz.
- Haslandiktan sonra süzerek ilimasi icin bekliyoruz bu arada siviyagimizi bir tavaya alip salcalarimizi ekliyoruz iyice kavrulunca ezilmis sarimsagi ve köfteleri koyup 10 dak kadar kavuruyoruz.
- Tuz nane pulbıber karabiber ilavesinden sonra altini kapatip dogranmis maydonoz serperek veya sarimsakli yogurtla servis ediyoruz.
- Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder