Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Haydari

Salatalık Dilimleri Üzerinde Haydari

EN PRATİK MEZELERDEN BİRİ...
Açıkçası yakın zamana kadar Haydari ile ilişkimiz çok mesafeli idi.
Kendisini sadece rakı içenlerin yediği bir meze sanırdım :)
Haksızlık etmişim. Yapımı çok pratik, sunum seçeneği hayli fazla olan bu mezeyi şimdilerde sık sık yapıyorum.
Haydari yapmaya karar verdiğimde, her zaman olduğu gibi küçük bir araştırma yaptım.
Benim sadece süzme yoğurt, kuru nane ve sarımsaktan oluştuğunu sandığım bu mezenin bir çok püf noktası varmış meğer.
Bazı tariflerde içine beyaz peynir ya da labne peyniri konulmuş.
Bu kısım sizin damak zevkinize kalmış.
Ben baktığım tarifler içinde en çok uzman tv’dekini beğendim. Bir yemek blogu hazırlayınca, bir süre sonra sadece malzemelere bakarak bile o yemek hakkında karar verebiliyorsunuz, en azından ben öyle oldum artık :)
Tahminimde de yanılmadım, süper lezzetli bir meze oldu, son zamanlarda artık kaçıncı kez yaptığımı bile unuttum :) Böylelikle ölçüleri ve yapılışı da tam olarak oturdu.
Haydari’yi hiç bir şey yapmadan; üzerine zeytinyağı gezdirip, nane yaprakları ile servis edebilirsiniz.
Biraz vaktiniz var ise;
salatalık dilimleri üzerinde,
salatalığın içine doldurup dilimleyerek,
kızarmış minik ekmek dilimleri ya da mısır cipsi üzerinde sunabilirsiniz.

Malzemeler
  • 350 Gr. (5-6 tepeleme yemek kaşığı) Süzme Yoğurt
  • 40 Gr. (1 tepeleme yemek kaşığı) Tereyağ
  • 1 Çay Kaşığı Kuru Nane
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1-2 Dal Taze Nane
  • Tuz

Yapılışı

  • Tereyağını orta ısıdaki ateşte eritin. Kenarlarından cızırdamaya başlayınca ateşi kapatın ve kuru naneyi ekleyerek karıştırın. Yağ iyice soğuyuncaya kadar 5-10 dk. bekleyin.
  • Yoğurdu bir kaba alın, ezilmiş sarımsak, tuz ve minik minik doğradığınız taze naneleri ekleyin. Çırpma teli ile karıştırın.
  • Naneli tereyağını, yoğurda 2-3 seferde ekleyin. Her ekleyişinizde çırpma teli ile iyice çırpın.
  • Yağın tekrar donarak, Haydari'nin kıvam kazanması için; buzdolabına koyarak, en az 3-4 saat bekletin.

NOT;

  • Yoğurt olarak; Ülker İçim süzme yoğurt, tereyağ olarak; Vakfıkebir tereyağ kullandım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de oku!

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir