*resim alintidir!Hava puslu, soğuk
Kırlar koyu, kırmızı
Saman sarısı, ölü yeşil
Kış gelmek üzere oysaki gönül
Kışa girmeye hazır değil!
Sair ne kadar guzel soylemis degilmi?
Dondurucu bir Ingiltere gununden herkese kucak dolusu sicacik merhabalar!
Bugun evde oldugum icin,hazirdada tariflerim vardi bayram oncesi bu tariflerin ilac gibi gelecegine inaniyorum.
Kurban kesenler ve kesemeyenlerin evi etle dolacak insallah yine bu bayram.Rabbim o gunu hayirlar icin nasip etmis.Kesemeyen kardeslerimiz icin insallah gonlumuzden ve elimizden geldigince yardimci olmaya calisacagiz.Onlarin evindede bu bayram yine coskulu ve mutlu kutlanir insallah.
Cenem fazla dusmeden tarife geceyim ben artik:)
Ilk tarifim etli bir yemek bayram yaklasirken bu tarifi vermek iyi olur dedim.Misafirlerimiz ve bizim icin cok guzel ve leziz bir tarif simdiden afiyet olsun.
Mantarli Et Sote
Mazlezemeler:
- 750 gr dana kusbasi
- 500 gr mantar
- 1 adet büyük kuru sogan
- 2 adet yesil sivri biber
- 1 adet domates
- 2 dis sarımsak
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1 cay kasigi biber salcasi
- Tuz ve diledigini baharat cesidi
- 1,5-2 su bardagi sıcak su
- 1 cay bardagindan iki parmak eksik siviyag
Yapılılisi: - Etleri sudan gecirip 1 litre su ile düdüklüde 25 dk pisirin.
- Etler piserken, kuru soganı, yesil biberi, domatesleri yemeklik dograyın. Sarımsakların kabuklarını soyun.
- Mantarları güzelce yıkayıp dörde yada bese istediginiz sekilde dograyın.
- ( mantarları limonlu suda bekletirseniz kararmaz)
- Etleri pistikten sonra genisce bir tencereye alın. İcerisine 1 kepce düdüklüdeki et suyundan koyun.
- Orta hararetli ateste biraz suyunu cekene kadar tekrar pisirin.
- Dogranmıs sogan, yesil biberleri tencereye ilave edin.
- Sogan ve biberleri 5-7 dk ara ara karıstırarak pisirin.
- Daha sonra mantarlari, domatesleri, domates ve biber salcasını ilave adin. Mantarlar suyunu salıp cekene kadar arada karıstırarak pisirin.
- Sıcak suyu ilave edin ve sarımsakları içine dograyin , 15-20 dk en kısık ateste pisirin. Etlerden bir tane alip, pisip pismedigini kontrol edin.Pismis ise altını kapatin sıcak olarak pirinc pilav esliginde servis yapiniz.
- Etin suyunu siz istediğiniz gibi ayarlayın. Ben biraz sulu yapıyorum.
Muhallabili KadayifGelelim dillere destan tatlimizin tarifine,bu tatli herkes az cok biliyordur eminim.
Bloglar aleminin favori tatlisidir kendileri bende tarifini sevgili
Yesil Kivi'den almistim.
Tarifi ve puf noktalarini ogrenmek icin sizi Yesil Kivi'ye yonlendiriyorum.
Herkese mutlu haftalar sevgilerimle........
Yorumlar
Yorum Gönder