Merhabalar efenim nasilsiniz?Umarim herkes ve hersey iyidir beni sorarsaniz(mektup gibi oldu hi,hi,hi)bende iyim ama Xmas tatilinin verdigi rahaveti henuz atlatamadim.Sevdicegim 5 gunluk tatilin ardindan bugun ise yeniden basladi 2 gun calisip tekrar tatile girecek bu seferde yeni yil tatili icin,bende esim yokken tatilde denedigim tarifi bloguma ilistirivermek icin geldim.Malumunuz esler evde olunca net aleminde vakit gecirmemiz bir okadarda zor oluyor.Sevgiliyle gecirilen her vakit bir omre bedel oluyor kanimca :)
Bugun sizlerle Chocolate-caramel shortbread'i sumak istedim yani cikolatali-karamelli kurabiye bildigimiz kurabiyelerden biraz farkli goruntude ve tatda.Tepside yapilip kesilerek servis yapilan harikami harika ve bir o kadarda tehlikeli kalori bombasi desem yeridir.
Sozu fazla uzatmadan tarifime geceyim.
Chocolate-Caramel Shortbread
Malzemeler:
Alt taban(kurabiyesi icin)
- 115 gr.margarin yada tereyagi
- 175 gr.un
- 55 gr.esmer seker
Orta kat(karameli icin)
- 175 gr. tuzsuz tereyagi
- 115 gr.esmer seker
- 3 yemek kasigi Golden Syrup yerine misir surubu veya suzme balda kullanabilirsiniz.
- 1 kutu condensed milk yani yogunlastirilmis tatli sut
Uzeri icin:
- 200 gr. parcalanmis sutlu cikolata
Not: Golden syrup misir surubundan daha tatli olan seker pekmezidir.recel ve pasta kremalarinda kullanilir.
Condensed milk yogunlastirilmis cok sekerli sut yine pasta kremalarinda kullanilir.sanirim artik bunu Turkiye'de bulmak mukun.
Alt tabanin yani kurabiyenin yapilisi:
- Oda sicakligindaki tereyagini,unu ve sekeri karistirma kabina alin ve yumusak kivamda bir hamur elde edene kadar yogurunuz yada elinizde guclu bir mikser varsa onunlada yogurabilirsiniz.
- Elinizdeki hamuru yaglanmis kare veya yuvarlak 23 cm veya bir kac santim buyuk ebatlarda olan firin tepsisine guzelce duzgun bir sekilde yerlestiriyoruz.
- Onceden isitilmis 180 dereceli firinda uzeri pembelesene kadar pisiriyoruz.
Karamelin yapilisi:- Tereyagi,sekeri ve golden syrup'u ve katilastirilmis sutu sos tenceresine alin.Kisik ateste karamelize hale gelene kadar karistirarak sIkIlasmasini sagliyoruz,.6-8 dk pisiriyoruz.
- Karamel pistikten sonra iliyinca buzdolabina kaldiriyoruz.Karamel soguduktan sonra tepsideki pismis olan kurabiyenin uzerine duzgun bir sekilde yayiyoruz.
- Uzeri icin parcalanmis sutlu cikolatayi benmari usulu eritip.karamelin uzerinebir spatula yardimiyla yayiyoruz.
- Kurabiyeyi buzdolabinda cikolatasi donana kadar 2-3 saat dinlendiriyoruz.Daha sonra keskin bir bicakla kucuk kucuk kare yada dikdortgen seklinde keserek servise hazir edebilirsiniz
- .Afiyet olsun.
Bir sonraki postta gorusmek uzere hersey gonlunuzce olsun!
Sevgi ve muhabbetle,
Yorumlar
Yorum Gönder