HAVUÇLU PİLAV
malzeme:
* 2 orta boy havuç
* 2 bardak pirinç
* tuz, 1 küp şeker
yapılışı:
* havuçlar yıkanıp, soyulur ve küp küp doğranır
* 6-7 kaşık sıvı yağla kavrulur
* yıkanıp süzülmüş pirinçte biraz kavrulur
* 1 kesme şeker, bir tutam tuz ve 1-2 damla limon damlatılır ve 4 bardak sıcak su ilave edilir. altı kısılır
* suyu çekince 1 kaşık tereyağ konup kapağı kapatılır.
AFİYET OLSUN-------------------------------------------------------------------------------------------- ana yemeklerimizde pilav ve salata mutlaka masada yerini alır. Özellikle oğlum pilav konusunda pek hassas. Aceleyle yapılmış pilavları pek sevmez ve eleştiricidir bu konuda...öneri üzerine jasmine pirinç denedim ve gerçektende güzel bir aroması var. Oğlumdan da geçer not aldı....:)) ...denemeyen arkadaşlarıma tavsiye ederim.
Şimdi her zamanki gibi pirincin faydalarını paylaşmak istiyorum.
Faydaları :
* Bu madde, gelişmeye yardımcı olur.
* Zihin açıklığı sağlar.
* Vücuda gerekli olan kaloriyi sağlar.
* Yüksek tansiyonu ve fazla üre miktarını düşürür.
* İshali keser. Kaynatılması ile elde edilen su ishal kesici olarak kullanılır.
* Unu, yaraları kurutmak maksadıyla kullanılır.
* Kan şekeri düzeyini sabit tutar: Şöyle ki, pirinç, ekmek ve patatese göre kan şekerini biraz daha fazla yükseltir. Ama, pirinç alımı, kanda kararlı bir şeker düzeyi ve dengeli bir enerji kaynağı sağlar. Bu enerjiyle hareketlenen şeker hastalarına yararlı olup onların kilo almalarını önler.
* Pirinç, böbrek taşı oluşumunu önler
* Sedef hastalığı yüzünden pullanan deri bölgelerinin temizlendiği gözlemlenmiştir.
Yirmi kadar türü bulunan ve anayurdu kesin olarak bilinmeyen, ancak dünyanın ılıman sıcak bölgelerinde çok yaygın olarak yetiştirilen çeltik bitkisinin tarımı, ülkemizde de geniş ölçüde yapılmaktadır.
MISIRLI PİLAV
malzeme:
* 1 bardak pirinç
* 1 kutu mısır konserve
* sıcak su
* tuz
* 1 küp şeker
* 1-2 damla limon suyu
* 6-7 yemek kaşığı sıvı yağ
yapılışı:
* pirinçler iyice yıkanıp süzülür. Vakit varsa kaynatılmış sıcak suda yarım saat dinlendirilir.
* sıvı yağ tencereye alınır biraz ısıtıldıktan sonra pirinçler ilave edilir
* biraz kavrulan pirinçlerin üzerine 2 bardak sıcak su eklenir
* tuzu, şekeri ve limon suyu ilave edilen pilavımızın altı kısılır ve suyu çekene kadar pişirilir.
* altı kapatılınca arzu edilirse 1 kaşık tereyağ kanup kapağı kapatılır
--------------------------------------------------------------------------------------------AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder