Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

kısır








küçüklüğümde annemle gittiğimiz gezmelerde veya misafirler bize geldiğinde en çok "batırık" yapılırdı. Kısır genelde 2. planda kalırdı. ...çorbadan, pilava, kısıra, etle karıştırıp köftesi derken...bizim mutfağımızda çok önemli bir yeri var. hatta kiler dolabımda üç boyutu var:
* kalın olan pilavlık bulgur
* orta boy kısırlık,
* incesi çiğköftelik, içliköftelik




istanbul'dan gelen bir arkadaşım (aslen adanalı) esmer bulgur ve nefis ev yapımı tatlı biber salçası getirmişti... malzemelerin lezzeti tabiki bütünü etkiliyor....mersin'in kısırı neden ünlüdür biliyor musunuz...her şey kendi toprağındandır...ben küçükken annem kısır yapacağında bulgur dayımlardan gelmiş olurdu...özlü....domates, salatalık, soğan, nane, maydanoz hemen arka bahçeden toplanır gelirdi.....bir de balkonun yanındaki limon ağacından limon koparıldı mı tamamdı...daha doğranırken bütün bu koku önce havada karışır ve cezbeder insanı.....onun için kısır mersinde daha güzeldir...






malzeme:
* 2 bardak bulgur
* 3.5 su bardağı sıcak su
* yarım kaşık domates salçası
* yarım kaşık tatlı biber salçası
* yarım demet maydanoz
* 3-4 dal nane yaprağı
* 1 kuru soğan
* 2-3 tane yeşil soğan
* 2 tane yeşil biber

* sumak
* limon
* nar ekşisi
* 1/2 su bardağı zeytinyağı

yapılışı:
* bulgur derin bir kaba alınıp üzerine kaynatılmış sıcak su ilave edilip üstü kapatılır
* 10-15 dk bulgur kenarda suyunu çekerken; zeytinyağında, ince doğranmış kuru soğan, biber kavrulur (sarmısak ekleyeceksen bu aşamada eklemek iyi olur)
* salçaları ekleyip kavurma işlemine devam edilir....
* bulguru kontrol ederiz bulgurun özüne göre su miktarı biraz cık değişebilir ama genelde bu su iyi gelecektir....suyunu çeken bulgura hazırladığımız harcı döküp iyice karıştırmalıyız...
* ince ince doğranan yeşil soğan, maydanoz, nane ve baharatlar  tuz, sumak), nar ekşisi, limon eklenip bir tur daha karıştırılır.
* domates, turşu ve ayranla servis yapabilirsiniz.



 


AFİYET OLSUN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de oku!

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir