ÇAKMA CHEESECAKE :)Ben ne zaman bir cheesecake yaparım bilinmez ama zor olan her tarifin bir adet çakması blogda bulunmalı derim :) İşte buda onlardan biri…
Öncelikle biraz benden haberler vereyim. :) Taşınma telaşında artık son aşamadayız, aylardır süren inşaat, parke seçimi, taş seçimi derken son düzlüğe girdik.
Kısmetse bu hafta sonu taşınıyoruz. Tamamen yerleşmemizde, Ağustos ayını bulacaktır sanırım…
Bunun için; hem biz hem de çalışanlar insanüstü bir efor sarf ediyoruz desem yalan olmaz :)
Ağustosta hazır olmak benim için iki kat daha önemli. Açıkçası evimde sofralar kurmayı, misafir ağırlamayı inanılmaz özledim, aşeriyorum resmen :)
Üstelik Ağustos ayı; Ramazan ayı…
Yani şu anda en büyük hayalim; yeni evimizde arkadaşlarımıza, akrabalarımıza iftar sofraları kurmak. Bol bol misafir ağırlamak :) Normalde, yaz geldi mi bloglara bir rehavet çöker ama ben kışın bu hakkımı fazlasıyla kullandığım için yazın daha çalışkan olmayı planlıyorum :)
Bakalım kısmet…
Gelelim pastamıza… Tarifi, internette truf ile ilgili videolar izlerken tesadüfen gördüm. Şef Jean Pierre, olağanüstü sevimli bir şekilde anlatıyordu. :)
Tamda ceviz ile ilgili denemeler yaptığım günlere denk gelmesi de çok iyi oldu.
Orijinal tarifte fındık kullanılıyordu ama ben ceviz ile yaptım, siz evdeki stok durumuna göre fındık, ceviz ya da badem ile yapabilirsiniz.
Yine orijinal tarifte
damla çikolatalı, bol tereyağlı ev yapımı kurabiyeler kullanılıyordu.
Bu kurabiyeler ve fındık birlikte robotta çekilince fındığın ve kurabiyelerin yağı ile karışım bıçakla kesilecek kıvama geliyordu.
Ben kurabiye pişirmeye üşendiğim için hazır Hanımeller bisküvisi ile yaptım. Bu yüzden tarife bir miktar tereyağ ekledim. Çünkü ilk denememde taban kum gibi dağıldı. Tereyağ eklemesi ile gayet güzel oldu.
Yine ilk denemede üst tabanı truf olarak yaptım ama normalde de tadını çok ağır bulduğum ganaj bu sıcak günlerde daha bir ağır geldi bana.
Bu yüzden ikinci denemede bitter çikolatalı pastacı kreması ile yaptım. Sonuç; son derece leziz... :)
Aynı tabanı kullanarak beyaz bir krema ve üzerinde çilek ya da vişne sosu ile de deneyeceğim ama o ayrı bir yazı konusu olsun derim :)
Pastaların hiç birinin dilimli fotoğrafı yok. Çünkü hepsi de inşaata rüşvet amaçlı yapılıp, götürüldü :)
Bir blogum olduğunu öğrendiklerinden beri elimde bir kutu yoksa kapıdan içeri sokmuyorlar beni… :)
Bunun en iyi yanı her birini bir sürü kişinin test etmiş ve onaylamış olması…
Malzemeler
- 1 Büyük Paket (190 gr.) Damla Çikolatalı Hanımeller Bisküvisi
- 1,5 Su Bardağı Ceviz
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağ
- 2,5 Su Bardağı (500 ml.) Süt
- 1 Çay Bardağı Un
- 1 Çay Bardağı Şeker
- 1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Kakao
- 2 Yemek Kaşığı (tepeleme) Mısır Nişastası
- 200 Gr. Bitter Çikolata
Yapılışı- Bisküvileri ve 1 su bardağı cevizi robotta kum gibi incecik oluncaya kadar çekin.
- Tereyağını eritin ve karışıma ekleyin, bir kaşık ile karıştırarak yağ ve cevizli karışımın iyice özleşmesini sağlayın.
- Düz bir tabağa 18 ya da 20 cm.lik çember kalıbı koyun.
- Karışımı tabana yayın ve elinizle sıkı sıkı bastırarak düzleştirin.
- Tabanı buzdolabına koyun ve siz kremayı hazırlamaya başlayın.
- Krema için; süt, un, şeker, kakao ve nişastayı bir tencereye koyun. Sürekli karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başlayınca ateşi kapatın ve doğranmış çikolataları ekleyin.
- Muhallebinin sıcaklığı ile çikolatalar eriyinceye kadar sürekli karıştırın.
- Kalan cevizi iri iri doğrayın ve kremaya ekleyin.
- Kremayı ara ara karıştırarak, soğutun.
- Buzdolabından bisküvili tabanı çıkarın ve üzerine kremayı yayın.
- Tekrar buzdolabına koyun ve en az bir gün bekletin.
- Pastayı çemberinden çıkarın ve bekletmeden soğuk servis edin, kalan pastayı da bitene kadar buzdolabında saklayın.
Pastayı eğer evde var ise; minik pasta çemberleri ile tek kişilik pastacıklar şeklinde de yapabilirsiniz.
Üzerini krem şanti ve vişne taneleri ile de süsleyebilirsiniz. Servisi çok daha kolay, sunumu çok daha şık olacaktır.
CEVİZ TABANLI TRUF PASTAPastanın tabanının ve kremasının kalınlığı çemberin büyüklüğü ile doğru orantılı. Pastacı kreması ile hazırladığım gün, 18 cm.lik bir çember kullanmıştım ve yüksek bir pasta elde ettim. Ama yukarıda fotoğrafını aşağıda tarifini gördüğünüz truf pasta için 24 cm.lik çember kullandım.
Bu şekilde çok ince bir pasta oldu ama truf pasta ağır bir pasta olduğu için ince yapmanız daha iyi olur derim…
Malzemeler- 1 (büyük) Paket Damla Çikolatalı Hanımeller Bisküvisi
- 1,5 Su Bardağı Ceviz
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağ
- 1 Paket (200ml.) Krema
- 350 Gr. Bitter Çikolata
Yapılışı- Bisküvileri ve 1 su bardağı cevizi robotta kum gibi incecik oluncaya kadar çekin.
- Tereyağını eritin ve karışıma ekleyin, bir kaşık ile karıştırarak yağ ve cevizli karışımın iyice özleşmesini sağlayın.
- Düz bir tabağa 22 ya da 24 cm.lik çember kalıbı koyun.
- Karışımı tabana yayın ve elinizle sıkı sıkı bastırarak düzleştirin.
- Tabanı buzdolabına koyun ve siz kremayı hazırlamaya başlayın.
- Kremayı minik bir sos tenceresinde kaynatmadan ısıtın.
- Ateşi kapatıp, minik minik doğradığınız çikolataları ekleyin ve sürekli karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.
- Kalan cevizi iri iri doğrayın ve kremaya ekleyin.
- Karışımı ara ara karıştırarak, soğutun.
- Buzdolabından bisküvili tabanı çıkarın ve üzerine kremayı yayın.
- Tekrar buzdolabına koyun ve en az bir gün bekletin.
- Pastayı çemberinden çıkarın ve bekletmeden soğuk servis edin, kalan pastayı da bitene kadar buzdolabında saklayın.
Yorumlar
Yorum Gönder