şimdilerde blog yazan arkadaşlarımda karamelli kek modası var...görüntüsünden dolayı çok ilgimi çekmişti...tarifleri okuyunca malzeme bakımından da lezzetli olduğuna inandım...yapmaya karar verdim...
turuncu tatlar arkadaşımın sayfasında gördüğüm tarifi denemeye karar verdim...
ölçüler gerçektende başarılı....tecrübeyle sabit...tavsiye ederim...burdan arkadaşıma emeği içinde teşekkür ederim...
malzemesi:
karameli için* Yarım su bardağından fazla toz şeker
kreması için:
* 4 Yumurta
* 2.5 Su bardağı süt
* 3 Yemek kaşığı şeker
* 1 Paket vanilya
* Limon kabuğu rendesi
keki için:
* 3 Yumurta
* 1 Su bardağı şeker
* 1,5 Su bardağı un
* 3 Yemek kaşığı kakao
* Yarım su bardağı sıvı yağ * yarım su bardağı süt
* 1 paket vanilya * 1 paket kabartma tozu
* Limon kabuğu rendesi yapılışı:
* Teflon bir tavada yarım su bardağından biraz fazla şekerimizi orta ateşte karamel kıvamına gelene dek eritip kek için kullanacağımız kalıbın en altına dökelim.
* Kalıbımız dilimli teflon veya silikon kalıp olursa daha güzel sonuç alıyoruz
* Kreması için olan bütün malzemeleri karıştırıp ( pişirmeden , okuduğumda şaşırmıştım ama pişirmiyoruz ) karamelin üzerine dökelim
* Keki için de önce yumurta ve şekeri mikserle çırpalım. yağını sütünü ( sıvı malzemeleri ) ekleyelim , sonra da un, kakao, vanilya, kabartma tozu( özellikle kabartma tozu sıvıya değmeyecek şekilde unun üzerinde eklenirse kek daha güzel kabarır) ,limon rendesi eklenip kekimiz iyice çırpılır, hazırladığımız krema malzemesinin üzerine dökülür
* kek kalıbımıza sırası ile karamel + krema +kek koyduk
* özellikle kek hamurunu koyarken karışıyor gibi görünmesi beni korkuttu ...ama turuncu tatlardaki arkadaşım korkmayın pişerken ayrılıyor yazdığı için meraklı bir korku ile pişerken bekledim ....gerçektende önceden ısınmı 180 derece fırına benmari usulu altına su dolu bir kabın üzerine yerleştirip ( ben borcam kullandım) pişmeye başladığında kek pişerek üste çıktı..
* kekten biraz daha uzun sürede pişen pastamızı kürdanla kontrol ederek piştiğini anlarız...
*ılıyana kadar fırında, daha sonrada 1 saat kadar dışarda bekletip bir gece buzdolabında beklettim...
* diğer gün çıkarmak konusunda sorun yaşamadım ama yaşanırsa altı hafif ılıtılıp kolayca çıkarılabilirmiş
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder