Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Blog Dostluğu 5.Yıl ve Blog Bebekleri Büyüyor Partisi

bloghb-20

BÖYLESİ DOSTLUĞA BÖYLESİ BİR PARTİ YARAŞIR!...
Bugün sizleri bir partiye götüreceğim... Fotoğraflara bakarken sürekli; "ay ne kadar güzel!" diyeceğiniz, "nasılda güzel, kusursuz planlanmış her detay, vallahi bravo!" demekten yorulacağınız muhteşem bir partiye...

Partiye geçmeden önce -merak edenlere- kısacık bir bilgi.
Dukan diyetime halen devam etmekteyim. Tahmin edeceğiniz üzere tatilde ipin ucu birazcık! kaçtı. :)
Güçlendirme evresi yalan oldu. :) Bende dönünce kendime ceza olarak; önce üç günlük bir atak evresi, daha sonra bir haftalık seyir evresi uyguladım.
Şimdi tekrar güçlendirme evresindeyim. Üstelik ufak tefek kaçamaklar da yapıyorum. :)
Diyet anlamında gayet keyifliyim anlayacağınız.
Ama dediğim gibi bugünkü konumuz diyet değil, çünkü benim artık söz etmekten, anlatmaktan bile sıkıldığım bir konuyu, siz dinlemekten hayli hayli sıkılmış olmalısınız.
Diyor ve partiye geçiyorum. :)

bloghb-1

Blogumu takip edenler, hemde öyle sıkı takip değil, arada sırada göz atanlar bile bilir. Bizim bloglarımız sayesinde tanıştığımız, tanıştıktan sonra jet hızı ile kaynaştığımız ve arkadaşlığımızın yıllardır kopmadan hatta tam tersi, git gide güçlenerek büyüdüğü, şahane bir grubumuz var.
İlk zamanlar genellikle baby shower ve hoşgeldin bebek bahaneleri ile daha sonra diş buğdayı, doğum günleri, yeni ev, yeni yıl gibi çeşit çeşit konseptler ile bir araya geldik. İnşallah bundan sonrada hep gelmeye devam edeceğiz.
Grubun hobisi, zevki ortak; mutfak ve yemek! :)
Dolayısı ile her buluşma ayrı bir ziyafet, ayrı bir damak şöleni bunu söylememe bile gerek yok sanırım.
Üstelik kendi oluşturduğumuz; herkesin bir çeşit getirdiği ve ne ev sahibinin, ne de misafirlerin çok yorulmadığı nefis bir imece sistemimizde var. :)
Grubumuzun bana göre asıl güzelliği, herkesin ayrı ayrı son derece zevk sahibi olması.
Özellikle Neslihan ve Selen'in..
Bu nedenle bizim buluşmalarımız sadece lezzetli değil, kelimenin tam anlamı ile görsel bir şölen.
Özellikle Neslihan'cığımın partilerinde ben kapıdan içeri girdiğim anda kendimi Alice Harikalar Diyarında masalında gibi hissediyorum.
Her dakika, her köşede yeni bir detay görüp büyüleniyorum adeta.

bloghb-2

Temmuz ayı; gruptaki iki minik prensesin, İpek ve Tuana'nın doğum günlerinin olduğu ve bizim dostluğumuzun başladığı ay...
Hepimiz için çok anlamlı.
Bundan tam beş yıl önce Blog Pikniği ile başladı dostluğumuz ve hem sevgisi, hem nüfusu :) hızla artarak büyümekte.!
Selen, Pınar ve Neslihan, bu ay ki buluşmamızı; hem kızların doğum gününü, hem de 5.yılımızı kutlamak üzerine planladılar. Hem de ne planlama!
Eminim ki sadece hazırlıklar değil, detayları düşünmek, karar vermek, satın almak ve hazırlamak bile günler sürdü. Ne kadar yorulduklarını tahmin etmek hiç zor değil.
Ama sonuç bence muhteşemdi, eminim bizlerin gözlerindeki hayranlık, kelimeler ile ifade etmekte zorlandığımız iltifatlarımız, onların yorgunluğunu alıp götürmüştür.
Ben bu muhteşem buluşmayı, bizi çok duygulandıran ve her anında bu grubun bir parçası olduğum için çok gurur duyduğum bu günü sizlerle paylaşmak istiyorum şimdi.

Bu sefer ki buluşmamız bir ilke imza attı, eşlerimizde katıldı bize, onlarda kaynaştı. :) Minikler babaların kucağına verildi, bize daha çok sohbet zamanı kaldı, bana en büyük kazancı ise; eşimin çektiği bu güzel fotoğraflar oldu. :)

Birbirinden güzel yiyecekler ile başlayalım :)

bloghb-18

bloghb-11

bloghb-4

bloghb-19

bloghb-16

Mis gibi içecekler;

bloghb-13

bloghb-6

Ağzımızın tadını daha da arttıran tatlılar;

bloghb-5

bloghb-15

Adaş şekerimin; cupcakeleri...

bloghb-7

Partinin tüm teması Cupcake üzerine kurulu idi. Tüm detaylar buna uygun düşünülmüştü.
Grubumuzun pastacısı canım Yaso'm, pastayı tam da bu temaya uygun, şip şirin hazırlamış.! :)
Bu arada eşimin orada iki kocaman dilip yemesi ve ortalık toplanırken; "kalan pastayı ben eve götürebilir miyim?" diyerek, koca kutuyu kucaklaması sanırım size lezzeti hakkında bir fikir verecektir. :)

Cupcake Kurabiyeler-4

Grubun kurabiyeci teyzesine :) yani bana da cupcake şeklinde kurabiyeler süslemek düştü. Seve seve hazırladım...

bloghb-12

Ve muhteşem detaylara geçelim mi şimdi? :)

bloghb-14

Hepsini tek tek sayamayacağım kadar, en ince ayrıntısına kadar her detay düşünülmüştü. :) Her yer pembe, her şey cupcake temalı idi.
Kızlar bize günün anısına pek çok hediye de hazırlamıştı. Cupcake şeklinde magnetler, minik kavanozlarda şekerler, neler neler...

bloghb-23

Ama içlerinde biri vardı ki, istisnasız hepimizin gözlerinin dolmasına neden oldu.
Pembe paketlerin içinden çıkan, cupcake desenli kumaş ile kaplanmış minik bir fotoğraf albümü!
İçinde dostluğumuzun başladığı blog pikniğinden, buluşmalarımızdan ve bebişlerin an be an nasıl büyüdüğünü gösteren fotoğrafların olduğu olağanüstü bir albüm.
Gerçekten paha biçilemez bir hediye oldu bize...

bloghb-8

bloghb-17

Detaylar, detaylar...

bloghb-10

Hediyelerimizden biri; içlerine yumuşacık şekerler konan mini kavanozlarımız...

bloghb-9

Bu minik yüzler bize ait.!
Aslında Yaso'mun niyeti pastanın yanına bir masanın etrafına oturmuş bizleri modellemekmiş.
Ama onun yerine çok daha orijinal ve esprili bir fikir gelmiş aklına. Hepimizi bir tabloda bir araya getirmek.
Bence inanılmaz bir fikir olmuş, hepimiz çok eğlendik bu yüzlerle :)
Herkes kendi maketini alıp eve götürmek istedi önce doğal olarak ama tablo ev sahibinde kaldı, bizde Yaso'dan, bundan sonraki her buluşmaya böyle bir tablo ile gelmesi sözü aldık.! :)

bloghb-3

bloghb-22

Son bir detayda; -inşallah unuttuğum bir şey kalmamıştır- bu "iyi dilekler ağacı" idi...
Bu süslü kağıtlara Tuana ve İpek prenses ile ilgili güzel dileklerimizi yazdık, ileride, büyüdüklerinde okuyup onlarda bizim gibi duygulansınlar diye. :)
Bu arada şimdi yazarken aklıma geldi, dileklerimizi yazmak için hazırladıkları kalemler ve kalem kutusu bile cupcake konseptine uygundu.!
Gerçi yazı bayraklarını asmak için kullandıkları demir çubukları bile düşünüp, mimar arkadaşına yaptıran bir zihniyetten söz ediyoruz, kalem kutusu ne ki! :)
Kızlar ne diyelim size, süpersiniz.! :)

bloghb-21

Ve işte içinde yer almaktan çok ama çok mutlu olduğum, "bunlar benim arkadaşım" diye gururlandığım süper ekip.!
Günün anlam ve önemine uygun olarak beş yaptık ellerimizi, anlatmak için iki elimizin parmaklarının da yetmeyeceği fotoğraf kareleri olmasını diledik.
Eksiklerimiz vardı maalesef, konferans nedeni ile yurt dışında olan Fadime'yi, seyahat nedeni ile Amerika'da olan Münevver abla'mızı andık hep, hediyelerini ayırdık.
Fotoğrafları hemen paylaştık ve duygu dolu satırlar yazdık birbirimize...
Kızlar sizi çok seviyorum ve daha güzeli duygularımızın karşılıklı olduğunu, yazdığım her satıra aynı duygular ile katıldığınızı biliyorum.
Hazırladığınız her parti birbirinden güzel, birbirinden şık ama bu sefer ki daha da bir anlamlı oldu sanki.
Ellerinize, güzel yüreğinize, zevkinize sağlık diyorum...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de oku!

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir