merhabalar,
tariflerime başlarken hep annem annem diye tutturmam boşuna değil...sanırım küçükken onu yemek yaparken çok izlediğim için hiç bir şeyin zor olmadığı hissini ondan edindim....her işi yapardı ve ufff demezdi....tadını kaçırmazdı.....şimdi etrafımda bir iş yaparken ufflayan bir insan görürsem suratım asılır....:)))....
annem cumaları babaanneme gider hamur açar içle birleştirir ve pideyi kendi yapardı.....ben sadece anneme kıyamadığımdan yoruluyor diye düşünürdüm....meğersem işlerin en keyifli kısmı yemek yapmakmış.....
en kolay yemek makarnadır ya...annem hiçbir zaman makarna, yanına da salata yapıp kaytaramamıştır....babam kıymalı sever, kardeşim yoğurtlu, ben peynirli, üçümüze ayrı ayrı.....:))).....kendisi ne mi sever.....o da bizim iştahla yemek yememizi herhalde......
yaşım 37 ve sanırım ben annemi özledim....:(((...hala anne kuzusuyum...ALLAH onlara uzun ömür versin...
pideyle başladım anneme geldim.....hemen pidelere dönelim....sakın pideleri görüp gözünüz korkmasın....hamur yapmayı hepimiz biliyoruz.....1-2 saat öncesinde hamuru yoğurup bir kenara aldık mı, istediğimiz harçla yapabiliriz pidelerimizi.....
bütün malzememiz aşağıda, hamur, patates, kıyma, peynir ve yumurta.....
hamur malzeme:
* 1/2 paket yaş maya
* 1 yumurta
* 1 bardak ılık süt
* 1 çay bardağı yağ
* 1 yemek kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 4-5 bardak un
* un derin bir kaba konup, ortasına bir çukur açılır
* süt ılıtılır ve maya ile karıştırılıp unun ortasına dökülür
* bütün malzeme (yumurta, yağ, şeker, tuz....) ilave edilip, üstü unla ince bir tabaka kapatılıp , un çatlamış bir görüntü alıncaya kadar bekletilir...çatlak görüntü yoğurmaya hazır demektir
* gerektikçe süt veya un ilave edilerek hamur yoğrulur, dinlendirilir
harç:
* kıyma, 1 tatlı kaşığı salça, karabiber , tuz
*1 patates haşlanıp minik doğranmış, rende daha da güzel olabilir
* peynir
yapılışı:* pide şeklinde açtığımız hamurumuzun içine malzemelerimiz yerleştirip, kenarları kıvırın
* üstlerine birer yumurta kırdıktan sonra, 180 derece ısıtılmış fırına veriniz
* yaklaşık 40 dk güzelce pişince , çıkarıp kesip servis yapabilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder