Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Photoshop, ders 10

Selam! Kendi kendime photoshopta oyalanırken yapacak bir şey bulamadığımdan fotoğrafların etrafını kıvırdım. Sonra baktım işlem çok basit dedim bunu anlatayım da aydınlansın insanlar :D Haydi fotoğrafınızı kapıp gelin. Bkz: Gong Yoo

kenarları oval

Dersimizin adı: Kenarları kıvırtık çalışma yapma :D
Not: Fotoğrafların büyük versiyonlarını görmek için lütfen üstlerine tıklayınız^^'





Kullanmak istediğimiz fotoğrafı açıyoruz. Sağ alt köşedeki layer listesinde fotoğrafınızın küçük versiyonunu göreceksiniz. Büyük ihtimalle background olacak layer’ın adı ve yanında kilit işareti olacak: İşte o kilidi kaldırmamız gerekiyor önce ve bunu yapmak için layer’a çift tıklıyoruz. Layer’ın ismi layer 0(sıfır) veya başka bir şekilde değişebilir, no panik.





Ardından marque tool’u seçip fotoğrafımızın kare (veya dik dörtgen) şeklinde seçiyoruz. Aşağıdaki gibi kenarlarında en az 2-3 santim kalacak şekilde seçiyoruz. Ben küçük bir çalışma yapmak istediğimden küçük kare parçası seçtim.




Seçimi yaptıktan sonra sırasıyla Select/modify/smooth’a tıklayıp açılan pencereye değer veriyoruz. Ben 12 yaptım ama siz kafanıza göre takılıp en uygun sonucu bulabilirsiniz.




Değer verip okey’leyince seçtiğiniz karenin köşeleri yumuşayıp kıvrıldı di’mi? =)

Hemen ardından fotoğrafa sağ tıklayıp select inverse diyoruz. Inverse yapınca iç içe geçmiş iki seçili alan oluşacak aşağıdaki gibi:




Eğer yukarıdaki görüntüyü elde ettiyseniz geldik en önemli aşamaya. Kıvrık alanı ayırmalıyız ve bunun için DELETE tuşuna basın lütfen.

Delete yapınca aşağıdaki görüntüyü elde etmelisiniz:



Arka plandan kurtulduk. Hala iki adet seçili kare var fotoğrafta bundan kurtulmak için ya fotoğrafa bir kez tıklayın ya da sağ tıklayıp DESELECT yapın.

Sizde benim gibi büyük bir fotoğraf kullanıp küçük bir sonuç elde ettiyseniz ve etrafındaki fazlalık olan boş alanlardan kurtulmak istiyorsanız eğer o alanı kırpmalıyız. Şöyle ki:




Crop tool’u seçiyoruz ve fotoğrafımızın üzerinde uyguluyoruz. Tam dipten seçmeyin yalnız bir gıdım pay bırakın ki kenarlardaki yumuşak köşeler gitmesin.




Seçtikten sonra yukarıdaki gibi görüntü elde edeceksiniz. Kırpma işlemini tamamlamak için ya fotoğrafın ortasına çift tıklayın ya da sağ üst köşede gördüğünüz tik işaretine tıklayın. Çift tıklayın gitsin yav =)

Şimdi geldik kaydetme aşamasına. PNG formatında kaydediyoruz mutlaka aksi halde tüm uğraşınız çöp olur.

Kaydetmek için: Sol üst köşe FILE / SAVE AS ve açılan pencereden dosya adı'nın hemen altındaki formattan PNG.


photoshopta fotoğrafı png olarak kaydetme

ve tabii ki sonuç:
taeyang fanart




Bitti :) Kolay gelsin, takılırsanız sorun^^

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de oku!

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir