Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejile...

Google Reader Kapatılıyor! Şimdi Ne Olacak?

Geçtiğimiz günün blog dünyasında en çok konuşulan olayların başında, Google’ın blogları RSS yayını üzerinden takip etmek için geliştirdiği ücretsiz araç olan Reader servisini kapatacağını duyurmasını geldi.

 

Google’ın artık gelenekselleşen bahar temizliklerinden bu yıl Google Reader ile bilrlikte 6 servis daha nasibini alacak. Google resmi blogunda yapılan açıklamada Google Reader’ın 1 Temmuz 2013’te kapatılacağı yazıyor. Bu haberle birlikte bende bazı soru işaretleri ve endişeler de oluştu. Sizlerle de paylaşmak isterim.

 

- Google, uzun vadede bloglar için RSS teknolojisini öldürmek mi istiyor?

- Google, blogları sosyal ağlar üzerinden takip etmemizi mi istiyor?

- Google Reader yerine blogları Google+ üzerinden takip edebileceğimiz başka bir sistem mi geliyor?

- Google’ın bahar temizliklerinde sıra FeedBurner ve Blogger’a mı geliyor?

 

Neler olacağını zaman gösterecek… Şimdi isterseniz almamız gereken önlemlerden ve Google Reader alternatiflerinden bahsedelim.

 

 

Google Reader’da Takip Ettiğim Blogları Nasıl Yedekleyebilirim?

 

Yapmamız gereken ilk şey Google Reader ile takip ettiğimiz blogları export etmek yani yedeğini almak olmalı. Bunun için Google’ın Takeout isimli bir paket servisi var. Buradan kullandığımız Google ürünlerindeki verilerimizin yedeğini alabiliyoruz. Google paket servisini açtıktan sonra ürün seçin sekmesine tıklayın ve Google Reader ürününü seçerek arşiv oluştur butonuna tıklayın.

 

Google Paket Servisi 

Arşivi oluşturduktan sonra indir dediğinizde, bilgisayarınıza .zip uzantılı bir dosya indirilecek. Bunu unzip yaptığınızda açılan klasörde subscriptions.xml isminde bir dosya göreceksiniz. İşte bilgilerinizi başka bir RSS okuyucuya aktarmak için kullanacağınız dosya bu.

 

Şimdi de Google Reader alternatifi RSS okuyuculardan bahsedelim.

 

Feedly

 

feedly

 

Google Reader kullananların tercih edebileceği RSS okuyucular arasında ilk sıraya Feedly’i koyabiliriz. Chrome tarayıcısı ve mobil cihazlarla ücretsz olarak kullanabileceğiniz bu araç ile direkt Google Reader’ınıza bağlanarak oradaki aboneliklerinizi Feedly’e aktarabiliyorsunuz. Sanırım Google Reader sonrası kullanacağım RSS okuyucusu bu olacak.

 

Netvibes

 

netvibes

 

Google Reader’ın en büyük rakibi olan Netvibes’ın kullanıcı sayısında patlama olacağını tahmin ediyorum. Netvibes, Google Reader’a göre daha yavaş ve daha karışık bir arayüze sahip olmasına rağmen en çok kullanılan web tabanlı RSS okuyuculardan biri. Sol üst taraftaki içerik ekle butonundan içe aktar linkini kullanarak yedeğini aldığınız abone listenizi Netvibes’a aktarabilirsiniz.

 

FeedDemon

 

feeddemon

 

Web tabanlı araçlardan sonra bir de Windows platormu için bir RSS okuyucu önermek istiyorum. Prpgramın kurulumunda Google Reader’a bağlanarak oradaki avboneliklerinizi kolayca FeedDemon’a aktaarabiliyorsunuz. Eğer blogları masaüstünüzden takip etmek isterseniz en iyi seçi FeedDemon gibi gözüküyor.

 

Son Söz

 

2005 yıından beri hayatımında olan Google Reader’ın kapatılmasına tepkiler çığ gibi büyüse de Google’ın bu kararından dönmesi pek mümkün gözükmüyor. Yapılması gereken alternatifleri inceleyip deneyerek bir an önce yeni RSS okuyucumuza alışmak olmalı.

 

Bu arada Google Reader’ın kapatılmasına tepki olarak sosyal medyada pek çok kampanya başlatıldı. Bunlara katılmak isterseniz linkler şöyle:

 

http://bringgooglereaderback.com/ ve http://keepgooglereader.com/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir

May Queen Kore Dizisi ve Yerli Uyarlaması Mayıs Kraliçesi

NetCad Full Türkçe İndir 5.2.1035