Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejile...

kıymalı karnabahar yemeği





merhabalar,

güzel gezim kıbrısı anlatmaya devam edeceğim...gezi bitti ve mutfakla başbaşayım....:))...karnabahar yemeği bizim evde oğlum tarafından pek hak ettiği takdiri görmez...o neden pek az pişer....sağlık ve diyet düşünceleri ile pişirdiğim karnabaharı özlemişiz aslında....severek yedik...arada özlemek güzel oluyor...hep böyle değil midir?

karnabaharın faydalarını paylaşıp, pek çok evde yapılan klasik karnabahr tarifime geçeceğim...daha önce beşamel soslusunu yapmıştım...tarifi burada...

faydaları:

* besleyici bir sebze olan karnabahar vücuda güç verir.
* zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir.
* sinirleri kuvvetlendirir.
* beynin çalışmasını destekler.
* cinsel gücü ve isteği arttırır.
* şeker hastalığında ve romatizmada faydalıdır
* kolesterolü düşürür.
* kalp hastalıklarında şikayetleri azaltır.
* bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Kabızlığı giderir ve idrar söktürür.
* dalak rahatsızlıklarına iyi gelir.

 Kökleri vahşi lahana türüne kadar gidiyor. Tarih içinde bir çok form değiştirmiş ve Akdeniz bölgesinde yeniden kendini göstermiş. M.S. 600 yılından itibaren Türkiye ve İtalya için önemli sebze kaynaklarından biri olmuş. 16. yüzyılın ortalarında Fransa’da popülerleşmiş ve Kuzey Avrupa ve İngiltere taraflarına yayılmış. Günümüzde ABD, Fransa, İtalya, Hindistan ve Çin, başlıca karnabahar üreticileri olarak biliniyor.

İçindeki bazı maddeler, tencerelerdeki demir ile etkileşime girerek, karnabaharın renginin kahverengileşmesine sebep olabilir. Bunu engellemek için, pişme suyuna biraz limon suyu eklemek gerekiyor. 

 
malzeme:
* 1 orta boy karnabahar
* 1 kuru soğan
* 2 yemek kaşığı toz biber
* 250 gr kıyma
* yarım yemek kaşığı domates salçası
* yarım yemek kaşığı biber salçası
* tuz


yapılışı:
* biraz yağda, ince doğranmış soğanlar kavrulur
* soğanlar penbeleşince, kıyma atılıp kıyma da kavrulur
* salça, toz biber ve tuz ilave edilip , birazda (1-2 dk) salça ile kavrulur
* 2 bardak su ilave edilir
* başka bir tencerede küçük çiçeklerine ayrılmış karnabahar çiçeklerinin üzerine kıymalı harcı döküp, kısık ateşte yumuşayan dek yaklaşık yarım saat pişirilir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir

May Queen Kore Dizisi ve Yerli Uyarlaması Mayıs Kraliçesi

NetCad Full Türkçe İndir 5.2.1035