Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Philip Morris Nasıl Kuruldu? Philip Morris Gerçekte Nasıl Kuruldu?


Marlboro'nun gerçek öyküsü
Bu sırada hiç tanımadıkları bir adam birden çıkagelmiş ve teklifini kabul ederlerse Marlboro'nun satışlarını en az 3 katına çıkaracağını iddia etmiş. Şirketin nasılsa kaybedeceği bir şey yok, batmaları zaten an meselesi, kabul etmişler...

Esrarengiz adam bunlardan binlerce boş Marlboro kutusu istemiş ilk olarak. Şaşırmış şirket yetkilileri ilk başta haliyle ama adamı içinde binlerce boş Marlboro kutusunun bulunduğu depoya götürmüşler. Adam başlamış kutuların üzerinde bir o yana bir bu yana koşarak hepsini ezmeye. Yepyeni kutular bir anda kullanılmaz hale gelmiş. Ertesi akşam ise ezilen bu kutular, uçakla tüm Amerika'nın üzerine bırakılmış.

Sabah uyanan ABD'liler bir de ne görsünler! Etrafta bir sürü kullanılmış sigara kutusu. Diğer sigara markalarının kutuları tek tük varken, her taraf Marlboro kutusu dolu. "Etrafta bu kadar Marlboro kutusu olduğuna göre, tiryakileri oldukça fazla ve güzel bir sigara herhalde" diye düşünüp her zaman içtikleri sigara yerine Marlboro içmeye başlamışlar. O ay Marlboro'nun satışları 3 değil tam 5 kat artıvermiş. Şirket yetkilileri de kendilerini batmaktan kurtaran bu cin fikirli adamı fabrikalarına %50 ortak ediverip şirketin adını değiştiriyorlar. Bu cin fikirli adamın adı ise tahmin edebileceğiniz gibi Philip Morris'miş!

Philip Morris Gerçekte Nasıl Kuruldu?

Gerçekten ilginç ve yaratıcı bir öykü öyle değil mi? Ama tıpkı internet ortamında dolaşan binlercesi gibi tamamen uydurma, düş gücüne dayanan öykülerden biri. Zira Philip Morris'in resmi sitesinde kuruluş öyküsüne kısaca bir bakmak bile gerçek olmadığını anlamamıza yetiyor.

Öncelikle Philip Morris'in kuruluşu 1847 yılında İngiltere'de başlıyor. Philip Morris o yıl Londra'nın Bond Sokağı'nda tuttuğu bir dükkanda tütün ve sarılı sigara satmaya başlıyor. Philip Morris'in ölümünün ardından eşi Margareth ve kardeşi Leopold Morris işleri devralıyorlar. Buraya dikkat! Philip Morris öldüğünde daha şirketin adı Philip Morris değil ve zaten şirket kendisinin! Kendi şirketine ortak olmak için başkasına teklif götürmesine hiç gerek yok. Şirketin adının Philip Morris olması onun ölümünden sonra, 1885 yılında gerçekleşiyor. Yani Philip Morris şirkete kendi adının verildiğini hiçbir zaman göremiyor.

Ve diğer ve asıl önemli ayrıntı... Dedik ya şirket 1885 yılında Philip Morris adını alıyor. Hadi varsayalım Philip Morris bu tarihte ölmemiş olsun ve bu sıradışı öyküdeki teklifi başkalarına götürsün. Güzel hoş da Wright kardeşler ilk insanlı uçuş denemesini 1903 yılında yapıyorlar! Yani 1885 yılında ara ki uçak bulasın, o Marlboro kutularını ABD'nin üzerinde atabilesin... Eğer böyle bir olay yaşandıysa Philip Morris'i öncelikli olarak bu cin fikrinden dolayı değil, uçağı icat ettiği için kutlamak gerekir.

Lafın özü, internette her duyduğunuz, okuduğunuz şeye inanmayın. Birazcık bir araştırma ile bile gerçeklere ulaşmanız zor değil. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de oku!

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir