Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Blogunuzun Mobil Performansını Ölçebileceğiniz 2 Araç

2015 yılının , mobil sitelerin ve mobil uygulamaların yılı olacağını inkar edemeyiz. Ayrıca , Google’in nisan ayında yapacağı algoritma değişiklerinden sonra mobil dostu sitelerin öne çıkacağını duymayan kalmamıştır. Bu yüzden blogunuzun mobil cihazlardaki yüklenme hızını iyileştirmek adına responsive bir dizayna sahip olmalısınız. Bunun için gerekli önlemleri aldıktan ve responsive dizayna geçiş yaptıktan sonra blogunuzun ya da websitenizin mobildeki açılış hızını öğrenmek isteyeceksiniz. Testi yaptıktan sonra , mobil siteler için telefonunuzun neden yavaşladığı konusundaki uyarılara odaklanın.

 

Eğer neden hala mobil dostu siteler oluşturmalıyız diyorsanız , geçtiğimiz her geçen gün mobil okuyucuların sayısı artmakta hatta hali hazırda bulunan okuyucularınız bile zaman zaman sitenizi mobilden kontrol ettiğini hatırlatalım. Sitenizle ilgili bu detayları Google Analytics araçlarında bulabilirsiniz. Bunun için mobil cihazlar için de bloğunuzu ya da websitenizi optimize etmelisiniz. Kendimden yola çıkacak olursam , eğer bir websitesine telefondan girmeye çalıştığım zaman yüklenmesi aşırı bir zaman alıyorsa o siteden direkt çıkarım. Eminim birçoğunuz da böyle yapacaktır. Çünkü 2015 yılındayız ve insanlar artık bir saniye bile beklemek istemiyorlar.

 

Lafı daha fazla uzatmadan , sitenizin mobil cihazlar tarafından ne kadar sürede yüklendiğini , eksiklerini ve artılarını öğrenebileceğiniz siteleri paylaşacağım.

 

Google page speed insights

 

google-page-speed-insights

 

Google’in resmi aracı olan Google page speed insights , sadece mobil yüklenme hızını ölçmekle kalmıyor aynı zamanda birçok performans ölçümü ve taktiği ile size yol gösteriyor. Google’ın bu aracını kullanarak , Google tarafından tavsiyeler alarak kullanıcılarınızın mobil deneyimini daha da iyileştirebilirsiniz. Kullandıktan sonra siz de göreceksiniz. Websiteniz tarandıktan sonra düzeltilmesi gerekiyor , düzeltmeyi düşünün ve X adet kural başarılı şeklinde 3 ayrı şekilde size geri dönüş veriyor. Kesinlikle bu araç ile sitenizin mobil uyumunu test etmelisiniz. Bu araç genellikle geliştiricileri hedef alıyor fakat eğer websiteniz için tuttuğunuz bir geliştirici varsa ondan bu aracı kullanarak test yapmasını rica edebilirsiniz. [ Google page speed insights’a göz at ]

 

GTMetrix

 

gtmetrix

 

GTmetrix sitenizin Android cihazlardaki yüklenmesini test etmek için güzel bir websitesi. Denemek için ücretsiz bir hesap açmanız yeterli. Blogunuzun “Chrome , Android , Galaxy Nexus” hangisindeki hızı sizin için önemliyse onu seçin ve test edin. Maalesef şimdilik bu araç test aşamasında ve sadece Android cihazlardaki yüklenme hızını destekliyor. Fakat , yine de websitenizin mobil dostu olduğunu test etmeye başlamak için güzel bir nokta.

 

Eğer responsive bir temaya ya da mobil tasarıma sahip değilseniz , en azından 3G ya da 2G gibi çok hızlı olmayan bağlantılar için sitenizin yüklenmesinin çok uzun sürmemesine dikkat edin. [ GTMetrix’e göz at ]

 

Yazar Hakkında : Bu yazı BlogHocam okuyucuları için Mustafa ALP tarafından yazılmıştır. Genellikle Android alanında makaleler hazırlayan yazarın diğer yazılarına göz atmak için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de oku!

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir