Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Elma'nın suçu ne?



Kırmızı elmayı severim, tatlıdır çünkü ekşi şeyler pek benim tarzım değildir. Sarı elma da tatlı olmasına karşın kırmızı elmadaki tadı tutturamaz. Ama yeşil elmayı görür görmez ekşi elma diyebilirim.

Genel olarak bütün kırmızı elmaların aynı tatta olduğunu düşünürüz. Her biri tatlıdır işte! Ama aynı zamanda her birinin tadı birbirinden farklıdır. Hani Amasya elmasıyla sıradan kırmızı elma arasında uçurum vardır. İkisi de kırmızıdır ama belki de yamuk yumuk Amasya elması muntazam kırmızı sıradan bir elmadan kat ve kat üstündür. Dışarıdan bakarak hangisinin daha lezzetli olduğunu bilemezsin, bir parça tadına bakman gerekir.Tabi sarı elma ile yeşil elma arasındaki farkı bulmak çocuk oyuncağıdır. Ekşi seviyorsan kaparsın yeşili! 

Elmalar arasındaki farkı bulabilmek için yaşanmışlık, deneyim gerekir. Tabi bir de gözünü kör eden egodan kurtulman! Hani kendini sıradan bir elma olarak ifade edip aslında muntazam bir Amasya elması olduğunu düşünüyorsun ya, bence durum hiç de sandığın gibi değil! Bana göre sen içi saman dışı mumla  kaplanmış tam kızarmamış elmasın!

Dış görünüş önemli değildi, sadece ilk görüşte önemliydi değil mi? Ne kadar kolay bunu böylece söylemek ... Peki ya hayat felsefene uygulamak? Sormazlar mı sana "O zaman neden hiç lezzetini bilmediğin kırmızı elma için totonu yırtıyorsun?"diye. Belki o da içi saman, dışı mumla kaplı! 

Ucuzsun saman içerikli tam kızarmamış elma! Aynı zamanda iki yüzlüsün de! Evet haklıydın, o güzel görünüşlü kırmızı elma içerik olarak da iyiydi, ancak içini yansıtamadıkça buruşup toprağa karışacağını da bilirdi. 

Sen olmamışsın saman içerikli tam kızarmamış elma, eğer ki her topalın bir kör alıcısı varsa bu kapı sana kapalı, başka alıcıya...



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de oku!

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir