Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Kaliteli Web Sitesi Sahibi Olabilmek İçin Tüyolar

Kaliteli Websitesi Nasıl Oluşturulur ?

kaliteli website


Kalite her sektör için hayati önem sağlamaktadır. Ancak her sektörün kalite için çeşitli kriterleri mevcuttur. Web sitesi kurmak için çok fazla maliyet gerektirmez. Web tasarım sektöründe bulunduğum süre zarfında biriktirdiğim tecrübeleri aktarabildiğim kadarıyla size aktaracağım.

Benim gözümde web sitesinin kalitesini kanıtlayan kriterleri ve açıklamaları:
Hedef odaklı logo ve marka olacak renkler seçin

Yeni web sitesi açacakların en çok düştüğü hatalardan birisi abartılı logo ile işe başlamaktır. Bu işe girerken biz düşünürüz ki abartılı olsun, cafcaflı olsun ve ne kadar photoshop bilgim varsa hepsini yansıtayım meselesidir. Sakın bu hataya düşmeyin, eğer sade ve renginizi belli edecek logonuz varsa işiniz kolay olacaktır. Siz hiç abartılı logosu olan büyük marka gördünüz mü ?
Logo odaklı site tasarımı

Logomuz oldukça sade olsun demiştik. Logomuz iki veya üç renkten oluşuyorsa eğer işimiz kolay olacak. Sitenin tasarımını logo renklerine göre yapacağız. Kendimize artık bir çizgi belirleyip bu yoldan ilerleyeceğiz. Uyumlu ve profesyonel tasarımla her zaman yürür gidersiniz. Ha bu arada bakkalın, terzinin oğluna kanıp 50 liraya site yaptırmayın bu size sadece ilk sitenizi yapmanızı sağlar o görüntüden sonra ya vazgeçersiniz ya da başka webmaster ararsınız.

Sunum güzel olmalı

Kaliteli web sitesinin sunumu güzel olmalıdır. Tipografi dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardandır. Metinlerinizin göze hoş gelmesi ve okunulabilir olması yazı tipi ve boyut oranlarına bağlıdır. İyi bir okunabilirlik ziyaretçileri memnun edecektir.
Site yazılımı özel olsun tutkusu

Kulaktan dolma bilgilerle, aman siten hazır sistem olmasın, o sistemler bedava, onu bakkalın oğluda yapar gibi gazlara gelmeyin. Özel sistem yazdırıp Amerikayı yeniden keşfedip, her tarafı yamalı web siteniz ne kadar güvenilir olabilir ? Sürekli güncellenen WordPress kadar güvenilir İçerik Yönetim Sistemi olabilir mi ? Tabi ki hayır. Kulaktan dolma bilgilere kesinlikle kapılmayın. E-Ticaret sitesi yapacaksanız Magento, Blog-Haber-Magazin vb gibi her türlü siteyi yapacaksanız kesinlikle WordPress öneririm. Hazır sistem kullanacaksanız daha çok dikkat etmelisiniz çünkü bu işlerle ilgilenen çoğu kişi WordPress kurmasını biliyor. Kesinlikle işini bilen kişilere yaptırmalısınız.
Hazır sistemler için premium temalar kullanın

Özellikle WordPress, Joomla ve Magento gibi İçerik yönetim sistemlerinde tema sıkıntısı yaşamazsınız çünkü internette tonlarca bulunmaktadır. Çok kaliteli ücretsiz temalar bulabilirsiniz ancak web sitenizin özgün olabilmesi için premium tema veya özel olarak sıfırdan kodlama tema kesinlikle daha iyidir. Premium temalar için bir çok kriter standartları bulunduğu için her yönden size paranızın karşılığını verecektir.

Standartlardan uzaklaşın

Ziyaretçiler artık her sitede aynı şeyleri görmekten sıkılmış ve ilgisizleşmeye başlamıştır. Onların dikkatlerini çekecek ve arkadaşlarıyla paylaşabilecek şeyler yapın. Böylece ücretsiz ve organik sosyal imleme yapmış olursunuz. Facebook sayfamızı beğenin, tweetleyin gibi zorlamalar ile ziyaretçilerinizi siteden uzaklaştırırsınız.
Siteye sayaç ve saat ekleme merakı

Siteye sayaç veya saat ekleme hastalığı web işlerinden uzak her kişinin hayalidir, özellikle esnafların. Bu olayın tofaşla son ses müzik açıp sokakta gezmekten herhangi bir farkı yok. Sitene kaç kişi girmiş, saat kaç, flash animasyonlar ve gifler. Bu tür olaylar sitenizin amatörlüğünü haykırmaktan başka hiç bir fayda sağlamaz.
Siteniz üç saniyede açılabilmeli

Her konuda ilk tanışma önemlidir. Ziyaretçinizde sitenize ilk girdiğinde eğer birazda sabırsızsa girmekten vazgeçebilir ve rakiplerinize yönelebilir. Bu yüzden sitenizin cevap verme süresini kısa tutmalıyız. Size Google Page Speed faydalı olacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de oku!

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir