Kayıtlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejile...

Akşam Yemeği Sofrası

Resim
MANGAL SOFRASI :) Aslında bu sofranın yazısı çok farklı olacaktı. "Oh, nihayet yaz geldi, balkon keyiflerimiz başladı, eşim oyuncağına (mangalına) kavuştu" vs. vs. :) Geçtiğimiz hafta sonu, caddede kısa kollular ile dolaşınca, "artık balkon sezonunu açmak gerek" diye düşündük. Arkadaşlarımız ile hafta sonu, "bizde mangal yapalım" diye sözleşirken de yine niyetimiz masayı balkona kurmaktı. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı, havalar birden bire buz gibi oldu, değil balkona çıkmak, tekrar kombi yanmaya başladı evde :( Mangal yine yakıldı ama, yemek içerde yenildi :( Eşimin; "et ile et yenir, yapma bir şey" direktifi yüzünden, doğru dürüst bir çeşit de yapmamıştım :( Madem içerde yiyeceğiz, bari azıcık sofrayı süsleyeyim dedim. Sofraya bakıpta "e bir sürü şey var" demeyin sakın :) Zeytinyağlı yaprak sarma, masada görüldüğü kadar mesela, küçük bir çelik tavada iki sıra yapıldı :) Zeytinyağlı barbunya da yarım su bardağı barbunya ile :) Gerisin...

Oruk

Resim
KİLİS MUTFAĞINDAN NEFİS ORUK KEBABI... Aslında bu tarifi; Nisan-2007'de yayınlamıştım. Üzerinden tam iki yıl geçtiği ve mevcut fotoğrafı lezzetini tam olarak yansıtmadığı için uzun zamandır fotoğrafını yenisi ile değiştirmek istiyordum. Bu güne kadar değiştirmememin nedeni ise; buzluktan sadece yiyeceğimiz kadarını çıkartıp, pişirmem. Soğutmadan hemen yediğimiz içinde, her seferinde "bak yine fotoğrafını çekmedik" diyoruz :) Geçen akşam, birazcık sabredip, ılık yemeyi göze aldık :) Yanlızca fotoğrafını değiştirmeyip, bugün yeniden yayınlamamın nedeni ise; Antep Yuvarlaması tarifine gelen (of of lebeniye, yuvarlama, şıhıl mahşinin ardından bir de oruk patlat derim ben:) şeklinde yazılan ve beni gülümseten bir yorum... Blogun bütün arşivini gezmeye üşenen kişileri tabiki saygıyla karşılıyorum ama bazı lezzetlerin de arşivimde yok kabul edilmesine gönlüm razı olmadı :) Oruk; Kilis mutfağının bulgurla yapılan çok lezzetli bir köftesi. Kilis'te şişe sarılarak ve mutlaka ma...

Vahşi Doğa Pastası, Biricik Oğlum 3 Yaşında...

Resim
Zaman ne çabuk geçiyor, daha dün gibi ikinci yaşını kutladığımız. Gün gelecek bir de bakmışım koca adam olmuş. Düşünmek bile istemiyorum aslında tüm bunları, şimdi rahatça her istediğimde sıkıştırıp öpebiliyorken az bir zaman sonra "anne yapmaaa..!" nidaları yükselecek çünkü :) Bugün post'a pek bir şey yazasım yok, çok yorgun hissediyorum, bunda grip oluyor olmamın da etkisi olabilir. Bir de şeker hamurlu pasta yapmak başlı başına çok yorucu geliyor artık, arşive şöyle bir baktım da tam bir yıldır şeker hamurlu pasta yapmamışım. Bu seneki pasta benim için yorucu oldu, model için elimde bulunan Görgülü pastanesi kataloğundan yararlanarak, bir pastanın aynını yaptım. Muhtemelen onlar da ünlü bir pastacıdan esinlemiş olmalılar. Pastamızın içinde muz, antep fıstığı ve damla çikolata ile bitter çikolatalı ganaj vardı.Pandispanya tarifi Ruki' den uyarlama, ölçüleri 25 cm'lik kalıp için 1,5 katı olarak yaptım. Malzemeler: 6 yumurta-Beyaz ve sarıları dikkatlice ayrılacak ...

Paskalya Çöreği ile Pratik Tatlılar

Resim
BAYATLAYAN PASKALYA ÇÖREKLERİ NE OLUR? :) Paskalya Çöreği yazısında, "bir kısmını buzluğa kaldırdınız, ama yinede kocaman paskalyanın hepsini bitiremediniz, öyleyse bir sonraki yazıyı bekleyin" demiştim :) Tarifler öyle çok şatafatlı değil belki ama; "müsaitsen kahveye geliyorum" diyen misafirleriniz için şipşak öneriler :) Paskalya çöreğini taban olarak kullanıp, üzerine muhallebi dökme fikrini, Seda'cığım verdi. Tabi, ondan aldım bir fikir, eve geldim oldu bin fikir :) Fotoğraflarda görülen tüm önerileri, pandispanya ve kek parçaları, bisküvi yada kurabiye kullanarak da yapabilirsiniz.Özellikle paskalya çöreğini önermemin nedeni ise; misler gibi mahlep kokusu ! Hafif tatlı ve mahlep kokulu paskalya çöreği, sadece vanilyalı pastacı kreması ile birleştiğinde bile ortaya muhteşem bir lezzet çıkıyor. Üst fotoğrafta görülen kupların birini; paskalya çöreği ve vanilyalı pastacı kreması ile yaptım, diğerine ise çilek de ekledim. Eklenecek malzemeler damak zevkinize ...

Paskalya Çöreği

Resim
ESKİ GÜNLERİ ANMA ÇALIŞMALARI... BÖLÜM 2 :) Kuru meyveli biscotti (çakma biscotti diyorum ben ona:) yazımda, beni geçmişe götüren lezzetlerden söz etmiştim hani. Selanik gevreği ve paskalya çöreği bunların en başında yer alır demiştim. İşte bu iki lezzetin, en güzel, daha doğrusu en damak tadıma uygun halini bulabilmek için gündüzleri internette bir bilim insanı, akşamları da evde bir laboratuvar teknisyeni gibi çalışmaktayım :) Geçen gün gittiğimiz cafe'de kahve ile birlikte gelen biscotti'yi minik minik bir ısırışım vardıki, görmelisiniz :) "İşte dedim, yapmam gereken biscotti bu!" Hatta arkadaşlar halime acıyıp, kendi kahvelerinin yanında gelenleri de bana verdiler, evde rahat rahat çalışayım diye :) Neyse, bu yazı paskalyanın yazısı, biscotti'den kendi yazısında bahsederim :) G örmüş olduğunuz paskalya çöreği, benim üçüncü denemem. İlk ikisi kötümüydü? diyeceksiniz; "hayır", ama benim alıştığım, sevdiğim lezzet değildi. Üçüncü deneme ise turnayı gözü...

Kahvaltı Sofrası

Resim
SEDA'CIĞIMIN LEZZETLİ SOFRASI... Hafta sonu yine gezdim, gezdim bir daha gezdim, gezmelere doyamadım :) Adaş şekerimin dediği gibi, "mutfağa sadece su içmek için girdim" :) Eşimle birlikte, bu yıl, geçen yılın acısını çıkarıyoruz sanki. Özellikle son haftalarda havalarında şahane olmasının etkisi ile içimiz kıpır kıpır :) Hafta sonu konuk olduğumuz sofralardan biri de Seda'cığımın sofrası idi. Sohbet o kadar tatlıydı ki, saat on bir gibi oturduğumuz sofradan, dört gibi kalktık :) Sonrasında yediklerimizi eritebilmek için ise iki saat yürüyüş yaptık :) Seda'cım iki yaşındaki kızı; Beren şekerime rağmen çok cici bir masa ve nefis yiyecekler hazırlamıştı bize. Blogum olmasına en çok sevindiğim konulardan biride, özel günlerin kayıt altına alınıyor olması. Böylelikle, yaşanan güzellikler ve edilen teşekkürler sadece dün ile sınırlı kalmıyor, hem buradan kalıcı bir teşekkür edebiliyorum hem de aylar sonra arşive bakarken tatlı bir gülümseme oluyor yüzümüzde. Seda...

Tiramisu-Pişirilmeden...

Resim
2 dilim ekmek, kibrit kutusu kadar beyaz peynir, bol domates... Hayatımın en güzel menüsü olacağı aklıma bile gelmezdi bu fakir tabağın. Ne güzel şeymiş yemek yemek :) Tahmin ettiğiniz üzere diyete girdim, her yıl yaza doğru yaptığım gibi. Benim gibi her pisboğaz insanın mahkum olduğu kilo belası, yaz yaklaştıkça gittikçe kabusum olur. Kendimi rüyalarımda "Akrep Nalan" gibi görmeye başladım mı boğazımı tutma vaktim de gelmiş demektir. Bu sefer de yine her seferinde yaptığım gibi aynı yanlışa başvurdum ve hızlı kilo verdiren diyetlerden birisini seçtim geçtiğimiz hafta başında. Marketten lahana çorbası yapmak için malzemelerimi doldurdum, bir heves pişirdim. Fakat işler yine yolunda gitmeyip daha ilk günden bir kilo alınca ertesi gün kendi kendime bahane yaratmalarım da başladı diyeti bırakmak için. Bir kere insan inanılmaz mutsuz oluyor. İlk gün sadece çorba ve meyve yemeniz gerekiyor mesela. Ya canım ağzıma bir adet zeytin atmak isterse? O zaman o kadar üzülüyorum ki anlatam...