Kayıtlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Sebzeli -Ton Balıklı Fırın Makarna

Resim
Tarif çok sevgili arkadaşım Gülsen'e ait, onun tarifinin orjinalinde sadece ton balığı ve domates var ama ben içine biraz da sebze katayım dedim. Bu şekilde de çok lezzetli oldu. Bu tarifi öğrendiğimden beri (1 ay olmadı daha) dört kere yaptım. Bu makarnayı yemeye doyamıyoruz. Malzemeler (2 kişilik) : 160 gr.lık 1 kutu ton balığı konservesi Yarım paket makarna (fiyonk, kelebek ya da burgu) 2 domates(kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış) 1 kabak 1 kase dolusu brokoli 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz, karabiber Yapılışı: Makarnaları tuzlu ve içine biraz yağ konulmuş kaynar suda çok yumuşamamak kaydıyla haşlayın. Bir başka tencerede küp küp doğranmış kabak ve küçük parçalara ayrılmış brokolileri pişene kadar az suyla haşlayın. Isıya dayanıklı bir kabın içerisine makarnaları, haşlanmış sebzeleri ve domatesleri koyup karıştırın. Ton balığının kapağını biraz açıp içindeki yağı makarnanın üzerinde gezdirin. Ton balıklarını koyup tekrar karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.

Aldım-Kullanıyorum-Pek Memnun Kaldım!

Resim
Sevgili Seldacığım beni sobelemiş. Aslında daha önce pek çok kez sobelendim ama bir türlü fırsat bulup oynayamadım oyunları. Buradan beni sobeleyip de cevapları göremeyen arkadaşlarımdan özür dilemek istiyorum. Sırada yazılacak pek çok tarifim olmasına rağmen silkinip bahar yorgunluğumu atamıyorum malesef. Ha peki bunu neden yazdın derseniz, eminim mazeretimi haklı bulacaksınız. Bloglar arasında bir oyun var şu sıralar. Herkes alıp da memnun kaldığı bir takım eşyalarını tanıtıyor. Kendi adıma merakla takip ediyordum bu oyunu çünkü özellikle mutfakta işe yarar alet demek, hayat kurtarmak demek, zaman kazandırmak demek. Şimdiden bir sürü alınacak listem oluştu bu sayede. Buradan tekrar tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu sobeyi kaçırmayışım da bu nedenle, belki fikir olur birilerine dedim... Alıp da memnun olmayan var mıdır pc'sinden bilmem ama, eşim bana öyle bir pc toplatmış ki, daha bir kez teklesin, bir kez ben çöküyorum al bu da işareti desin.. Yok vallahi çok memnunum çok.

Krem Şantili Kek...

Resim
Tarifin adını ilk gördüğümde krem şantinin pasta gibi kekin arasında sürüldüğünü zannetmiştim. Ama tamamen farklı bir tarif çıktı ortaya. Bu kek harika kabarıyor, yemesi çok hafif ve yumuşacık oluyor. Denemek isterseniz işte yapılışı... Malzemeler: 1 poşet krem şanti 1 su bardağı soğuk süt 4 yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı sıvıyağ 2,5 su bardağı un 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1 paket hamur kabartma tozu Arzuya bağlı 3 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi Hazırlanışı: Fırınınızı 170 dereceye ısıtın. Krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpın. Büyükçe ayrı bir kapta yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Bu aşamadan sonra çırpma işlemine çatal ile devam edin. Sırasıyla yağ, krem şanti, ceviz, isterseniz hindistan cevizi, un ve kabartma tozunu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra hamuru, yağlanmış 24x38 ölçülerindeki tepsiye dökün ve yaklaşık 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Bu hamuru ikiye bölüp iki ayrı kek kalıbında pişirebilirsiniz çünkü old

Tatil Hayali...

Resim
Tatil hayali kurmaya başlayan var mı aranızda? Yoksa benim gibi aklından hiç çıkaramayanlardan mısınız? Yaz yaklaştıkça aklıma deniz kenarları düşüyor işte... Ama yok, bu pasta benim hayalim için değil, bir tatile benden çok daha fazla ihtiyacı olan çok sevgili arkadaşım Ludmilla içindi. Geçtiğimiz cumartesi kendisi 34'üne bastı. Biliyorum kadınların yaşı söylenmez ama görseniz böyle bir güzelliğin yaşına asla inanmazsınız. Sevgili arkadaşıma bir süpriz yapmak istedim ve bir akşamüstü içkisiyle yeni yaşını kutladık. Buradan bir kez daha kutluyorum onu, canım arkadaşım iyi ki doğdun ve iyi ki hayatımda varsın... Bu arada yazmadan edemeyeceğim, Luda kendini pastada görünce çok mutlu oldu ve eşine dönerek 'ben böyle değilim ama sen beni bu şekilde hayal et bundan sonra' dedi ;))))))) Pastamda her zamanki pandispanyam ı kullandım. Üç kata böldüm. Arasını Dr. oetker vanilyalı pasta kremasıyla ve bol taze çilekle doldurdum. Üzerini hafif sarı ve mavi gıda boyası katarak turkuaz t

Ev Yapımı Pide-Pizza

Resim
Dün pizza krizim tutunca ve dolapta gözüme batıp duran sosisleri hatırlayınca kendimi mutfağa dar attım. Hamur tarifim Gönül Candaş'ın güzelim tariflerinden birinden esinlenerek ortaya çıktı. Bu kadar güzel içi pişen, yumuşacık ama çıtır çıtır kenarlı bir hamurun üzerine ne koysanız harika olurdu zaten. Bu sıcacık pide-pizzayı hazırlarken gelen misafirlerim de yiyip bayılınca bana da sizlerle paylaşması düştü... Siz de denemek isterseniz buyurun: Malzemeler-Hamur: Yarım paket yaş maya 1,5 su bardağı ılık süt 2 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Yarım su bardağı zeytinyağı 4-5 su bardağı kadar un Sütün içinde maya eritilir. İçine toz şeker, tuz, zeytinyağı eklenir. Un boşaltılıp önce tahta bir kaşık ya da çatal ile karıştırılır, sonra el ile kısa sürede toparlanan bir hamur yapılır. Üzeri kapatılıp iki misli kabarana kadar bekletilir. Malzemeler-Domates sosu 2 yemek kaşığı domates salçası 3 yemek kaşığı z.yağı 2 diş dövülmüş sarımsak 1'er çay kaşı

Cevizli Sandviç Bisküvi...

Resim
Kurabiyelerin tarifi biraz değiştirerek uyguladığım Leman Cılızoğlu'nun kitabından... Geçtiğimiz günlerde kurabiye krizim tutunca denedim. Çok lezzetli ve ağızda dağılan bir tarif bu... Malzemeler: 2 su bardağı un 200 gr küp küp kesilmiş tereyağı ya da margarin 2 yumurta 2 çorba kaşığı portakal suyu 1 su bardağı pudra şekeri 1 çay kaşığı kabartma tozu Yarım su bardağı çekilmiş ceviz 2 çorba kaşığı marmelat ya da nutella İsteğe bağlı 2 çorba kaşığı kakao Yapışılı: Un ve yağ bir çatal yardımı ile birlikte ezilir. Karışıma 2 yumurta sarısı, portakal suyu, pudra şekeri, kabartma tozu eklenip hamur yapılır. Buuzdolabında 10 dakika dinlendirilir. Merdane yardımı ile yarım cm. kalınlığında açılır. (Hamur biraz yumuşak olacağı için tezgahınızı hafif unlayarak açabilirsiniz) İstenilen kalıplarla kesilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Tepsideki kurabiyelerin yarısının bir yüzü önce yumurta akına, sonra çekilmiş cevize batırılır. Diğer yarısı olduğu gibi bırakılır. 165 dereceye ısıtı

# 20 Ot_Ye Madımaklı Bükme(Gözleme)

Resim
Bu ayki etkinlik konusu duyurulur duyurulmaz aklıma madımakla yapılan bir tür gözlemeyi yapma fikri geldi. Bu gözlemeyi kayınvalidem çok güzel yapar. Ben de kendisinden öğrendim ama malesef madımak bulamadım. Bu nedenle sadece yapılışını vermek istiyorum. Madımak otu doğada kendiliğinden yetişen bir bitkidir. Bu otu bahar aylarında (Ben bostancı pazarından buluyordum) semt pazarlarında bulabilirsiniz. Ayrıca ıspanak yemeği gibi pişirirseniz de inanılmaz lezzetli bir yemek oluyor. Tabii daha başka bir sürü yemek yapılabiliyor madımak ile... ...Ve tabii evsahibimiz sevgili Asya 'ya teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Son derece titiz bir şekilde tarifleri derleyip toplayıp, her blogu ayrı ayrı ziyaret ederek birbirinden sıcak yorumlarıyla blogunda sunduğu için. Malzemeler: Yarım kilo ayıklanıp yıkanmış madımak 1 orta boy incecik kıyılmış soğan 1,5 çay kaşığı tuz 2 çorba kaşığı sıvı yağ Hamuru için: 1 su bardağı su Aladığınca un 1 çay kaşığı tuz Hamuru yoğurup ceviz büyüklüğünde bezele