Kayıtlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Çiçek Ekmek (2)

Resim
EKMEK YAPMAYA DEVAM... Bir önceki yazıda , uzun uzun ekmek maceramdan bahsetmiştim, fotoğraftakilerde perşembe akşamı yaptığım ekmekler. Şimdi "Müge, ne var bunda biz her gün çeşit çeşit ekmekler yapıyoruz, senin kadar anlatmıyoruz" dediğinizi duyar gibiyim ama eğer bu yazıyı yayınlamazsam kendimi sevgili Evren 'e karşı suçlu hissederim. Çünkü onun tarifini defterime yazdığım halde, yapılışını kendim uydurmuştum geçen sefer. Bu ekmekler ise tamamen onun söylediği şekilde yapıldı. Benden size bir dip not; instant mayaların üzerinde her ne kadar suda eritilmez yazıyorsada ben artık ekmeği bu şekilde yapacağım. Gerçekten ilk ekmeğime göre çok farklı ve çok daha güzel oldu. Hazır hamburger ekmeklerine çok benziyordu tadı. Malzemeler 1 Su Bardağı (200 ml) Ilık Süt 1 Su Bardağı (200 ml) Ilık Su 3 Tatlı Kaşığı Kuru Maya 2 Tatlı Kaşığı Şeker 2 Çay Kaşığı Tuz 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ Un (yaklaşık 4-5 su bardağı) Yapılışı Ilık su, ılık süt, maya ve şekeri karıştırın. Kabarması içi

Yakında...

Resim

Çiçek Ekmek

Resim
ÇOK SADE EKMEK... Fotoğrafta görülen benim ilk başarılı ekmeğim :) Uzun zamandır evde ekmek yapmak hevesindeydim,hem diğer bloglarda gördüğüm nefis ekmekler gözüme çok hoş göründüğü için, hemde geçen sabah fırından ekmek alırken imalathaneden gelen kedi miyavlamasını duyup, bayılmamak için kendimi zor tuttuğumda, artık ekmek işini becermek zorunda hisettim kendimi. Devletşah bana basit bir tarif göndererek işe bununla başla dedi, ama ben ne yazıkki iki kez denememe rağmen ekmek yapmayı becerememiştim.(Tarifte problem yok, sadece ben beceremedim.) Tam vazgeçtim diye düşünürken sevgili Pınar 'ın klubesinde nefis bir çiçek ekmek gördüm. Tarifi evrenbal 'dan . Tüm cesaretimi toplayıp bir kez daha denedim ve... sonuç müthiş... Nasıl mutluyum anlatamam. Özellikle eşim ekmeğime o kadar çok iltifat ettiki, neredeyse her gün yapasım geliyor. Şimdiki hedefim cevizli ve zeytinli ekmek yapmak, çok heveslendim çok... Malzemeler 1 Su Bardağı (200 ml.) Ilık Süt 1 Su Bardağı (200 ml.) Ilık

Çikolatalı Mermer Kek

Resim
USTALARA KEK :) Başlığı okuyunca, bu kekin kek yapmakta usta olan bir grup bayana yapıldığını düşündüyseniz, yanıldınız... :) Annemin evinde hafta sonu tadilat vardı, bende geleceğim, belki bir yardımım dokunur deyince, annem; "Sen ustalara bir kek yapsan, çayla birlikte ikram ederiz, bana en büyük yardımın bu olur" dedi. Bende ustalar için, bu keki ve Mahlepli Tuzlu Kurabiye yaptım. Daha önce yaptığım Çok Çikolatalı Kek 'e göre çok daha hafif oldu ve artık keklerimde; yumurta, şeker,süt, yağ ve un oranları sabitlendi :) Sadece ilave malzemeler sürekli değişiyor. Bu seferde içine, fındıklı sütlü çikolata parçaları ve ceviz ile fındık ekledim. Herkesin bildiği ve klasik bir kek olmasına rağmen blogumda mermer desenli kek yer almasını istediğim için yayınlamak istedim. Malzemeler 4 Adet Yumurta 1 Su Bardağı Şeker 1 Su Bardağı Sıvı Yağ 1 Su Bardağı Süt 3 Su Bardağı Un 1 Çay Bardağı (İri Çekilmiş) Ceviz 1 Çay Bardağı (İnce Çekilmiş) Fındık 80 Gr. (1 paket) Bütün Fındıklı

İstanbul'un Fethinin 554.Yılı Kutlamaları

Resim
Sevgili arkadaşlar, kutlamalar bu akşam Haliç te yapılacak ve ücretsiz. Eşim dün akşamki provaları izledi ve fotoğrafladı. Ben resimlerden bile çok etkilendim, eğer İstanbul'da yaşıyorsanız ve imkanınız var ise mutlaka gitmenizi tavsiye ederim. Dünya şehri İstanbul'a yakışan görüntüler. • Bu görsel şölene, 29 Mayıs 2007 Salı günü, saat. 21.00’de tüm İstanbullular davetli. İ.B.B. 'den alınan resmi bilgiler; • Haliç üzerinde 3 adet şat kullanılarak oluşturulacak Deniz Su Perdesi Sistemi bugüne kadar Avrupa’da kullanılmış en büyük sudan görüntü perdesi olacak. • 29 Mayıs için özel olarak hazırlanan Fetih Filmi, , (3D) tekniği kullanılarak perde üzerine yansıtılacak. 29 Mayıs 1453 günü, Fatih Sultan Mehmed tarafından fethedilen İstanbul’un Fetih yıldönümü, genellikle temsili olarak gemilerin karadan Haliç’e indirilmesi şeklinde kutlanıyordu. Bu yıl 200x25 metre ebadında deniz üzerine kurulacak su perdesine 3D tekniğiyle hazırlanmış Fetih Filmi yansıtılarak Fetih, geçmiş kut

Milföy Kaseli Patates Salatası...

Resim
Patates salatasını çok severim. İçine ne koysanız yakışır, o nedenle her seferinde doğaçlama yaparım, bir tarifim diğerini tutmaz. Geçen sefer de( Ayşem ve Selda 'nın gelecekleri gün) yine içine ne koyacağımı dert etmeden ocağa koydum patatesleri. Fakat ocakta unutacağım aklıma gelmedi. Hatırlayıp da "eyvah"lar "tüh"ler eşliğinde mutfağa kendimi dar attım. Tabii olan olmuş, doğal patates püresinden hallice bir görüntüye bürünmüşler. Aklıma da taktım ya patates salatası olmalı diye, o anda bir çare geliverdi aklıma. İşte çaremin tarifi: Malzemeler: İstenildiği kadar taze patates Tereyağı Konserve mısır Taze soğan Salatalık turşusu Limon suyu Dereotu Maydonoz Taze nane yaprakları Sumak Tuz Üzeri için mayonez, maydonoz Kase için milföy hamuru, küçük cam ya da ısıya dayanıklı kaseler Yapılışı: Malzeme miktarı vermedim, isteyen damak tadına göre istediği şekilde hazırlayabilir. Kabukları soyulmuş patatesler, sıcakken çatal veya ezici yardımı ile ezilir. İçine terey

Firikli Bulgur Pilavı

Resim
BULGUR SEVERLERE :) Ben bulguru çok seviyorum, herhalde bir tek çiğ bulgur yemiyorum desem yeridir :) İçinde bulgur olan her yemek benim için güzel, ama Çiğ Köfte, Kısır ve Bulgur Pilavı listemin en başında gelen asla hayır diyemeyeceğim lezzetler. Firikli Bulgur Pilavı'nın tarifi Filiz Yenge'den. Sadece Firikli Pilavda duymuştum ama henüz yeme fırsatım olmadı. Bu pilav, gerçekten nefis oluyor, denemenizi tavsiye ederim. Malzemeler 1 Su Bardağı Firik (*) 2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut Et Suyu Tuz 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ Yapılışı Firik, bulgura göre biraz daha geç piştiği için, öncelikle bir miktar su ile haşlayın, yumuşayınca bulgur ve haşlanmış nohut ekleyin ve üstünü bir parmak kadar geçecek kadar et suyu ekleyip, pişirin. Suyunu çekince, bir tavada kızdırdığınız sıvı yağı (arzu ederseniz tereyağ) üzerine döküp, karıştırın. 10-15 dk. dinlendirip, servis edin. (*) Firik, Gaziantep yöresine ait bir bulgur çeşididir. Buğday başakları tam sararmadan t