Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Kornet Pasta...



İki gündür güç bela bloguma giriyorum, yapabildiğim sadece yorumları yönetmek. Daha önce bahsetmiştim, Çin'den nedense blogspot'un sayfaları açılmıyor. Sadece blogger'a girip kontrol panelime ulaşabiliyorum. Ana sayfayı görebilmek için vekil sunucu denilen ve başka bir internet sitesi üzerinden bilgilerin gönderildiği bir ayar kullanıyorum. Fakat bu ayarlar son günlerde teklemeye başladı. Korkarım yakında bu ayarlarla ilgili problem çıkacak ve ben de sayfamı ve sizlerin sayfalarını bir daha göremeyeceğim. Bilgisayarımı her gün korkarak açar oldum ya yine giremezsem diye. Umarım tekleye mekleye devam eder açmaya yoksa elimi cebime atıp bir domain almam gerekebilir ;)

Son günlerde mutfağa da girmeye korkar oldum, artan kilolar ve yaklaşan yaz nedeniyle. O nedenle denediğim tarifleri ya yarım ölçüyle ya da çeyrek ölçüyle yapıyorum. Ama pasta kitabım gözümün önünde durduğu sürece ellerim birşeyler yapmak için kaşınmaya devam edecek. Bu tarif de Çin pastacılığından. İçinin kreması hariç tamamen birebir uyguladım. Orjinal kremada bulunan malzemeleri çözümleyemediğim için kolaya kaçıp pastacı kreması hazırladım. Dışının pandispanyası yemeye doyamayacağımız kadar lezzetli oldu, bir dahaki pastama bu pandispanyadan pişirmeyi düşünüyorum. Bilenleriniz bilir, ovaletle pişirdiğiniz pandispanyaların o muhteşem dokusu bunda doğaldan vardı. Pastaların sunumu ve lezzeti çok güzel, ayrıca kapalı kap içinde buzdolabında sakladığım halde en ufak nemlenme, kuruma eğilimi göstermedi. Üçüncü gün şehir dışından dönen eşim, hala taptazeyken yiyebildi.

Tarife geçmeden önce burada son günlerde yaşadığım gelişmelerden bahsetmek istiyorum biraz da. Öncelikle havalar ısınmaya başadı, her sabah pırıl pırıl açan güneşle daha keyifli kalkıyorum. Bir de geçen hafta, oturduğum sitede pek çok milletten kadınların dahil olduğu bir arkadaş grubuna katıldım. Sanırım buradaki hayatım günbegün daha çok renklenecek. Geçtiğimiz hafta bu grubun bir toplantısına davet edildim ve bir sefer de ben onları ağırlamayı planlıyorum. Şimdiden neler pişirsem diye tırnaklarımı yemeye başladım. Neler severler diye biraz kafa yormak lazım. Belki önümüzdeki günlerde bir davet menüsü ile karşınıza çıkabilirim.

Kitaptaki tariflerin hepsi gramla ölçülüp verildiği için ben her seferinde bu ölçüleri bardak, tane, kaşığa çeviriyordum ama affedin bu sefer, paçamdan çekiştirip duran oğlum eşliğinde aceleyle tartıyla işi bitirivermek zorunda kaldım. İnternette bulabileceğiniz ölçü tablolarıyla da pratik bir şekilde çevirebilirsiniz, yumurtaların tahmini ölçülerini ben size vereceğim.

Pandispanya-Malzemeler-Yarım ölçü gramajlarıdır, ben bu ölçülerin de yarısını kullanarak 4 adet kornet elde ettim
35 gr. su
4 yumurta sarısı
100 gr. un
25 gr. mısır nişastası
3 gr. süt tozu
4 yumurta akı
125 gr. toz şeker
1 gr. tuz
8 gr. kabartma tozu
1-2 kaşık hindistan cevizi rendesi

Yumurta sarıları bir kaba konulup mikserle iyice çırpılır. Önce su, ardından azar azar un ve nişasta eklenir, mikser ile pütür kalmayana dek çırpılır. Bir başka kabın içinde tuz, yumurta akları, toz şeker ve kabartma tozu birlikte, karışım katı kar haline gelene dek çırpılır. Yumurta sarılarının olduğu kabın içine az bir miktar diğer karışımdan eklenip iki karışım birbirine yedirilir. Ardından geri kalan yumurta akları da eklenip tüm karışım sönmemesine gayret edilerek birbirine yedirilir. Hazırlanan karışım büyükçe bir sıkma poşetine doldurulup ucu bir kalem gövdesi kalınlığında kesilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye şekildeki gibi sıkılır.

Sıkmaya sol üst köşeden başlanır, hiç ara vermeden bir alt sıraya dönülür, hiç kesinti yapmadan her bir sırada daha kısa çizgiler sıkılarak, elimizden biraz daha büyükçe bir üçgen elde edilir. Üçgenlerin üzerine hindistan cevizi serpilir. 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek fırın kapağını hiç açmadan pişirilir. (yaklaşık 20 dakika) Pişen pandispanyalar dışarıda soğumaya alınır. Benim yaptıklarım biraz büyükçe olduğu için iki ayrı tepside fırına verdim. Biri pişerken diğerlerini hazırladım.



Ilınan pandispanyalar dikkatlice yağlı kağıttan ayırılır, üstteki düz olan kısmı elle hafifçe yumuşatılarak streç film rulosunun üzerine sarılır. Böylece pandispanyalarınız şekil almaya hazırlanacak. Pandispanyalar hazır olana dek pasta kreması hazırlanır.



Pastacı Kreması:
500 gr. süt
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı buğday nişastası
3 yumurta sarısı
2 çay kaşığı vanilya

Tüm malzeme pütür olmayacak şekilde karıştırılır, orta ateşte kaynayana dek karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alınıp arada karıştırılarak soğutulur. Kullanmadan önce mikserle birkaç dakika çırpılır.

Soğuyan krema, pandispanyalara sürülür, dikkatlice kıvrılıp rulo yapılır. Her bir rulonun ağız kısmına aldığı kadar krema doldurulup düzlenir.




60 gr. kadar bitter çikolata benmari usulü eritilir, kornetlerin ağız kısımları erimiş çikolataya bandırılıp temiz bir tabağa alınır.Tüm kornetler de çikolataya batırıldıktan sonra çikolataların biraz donmaları için buzdolabına kaldırılır. Ben buzdolabına kaldırmayı unutup doğrudan süsleme işlemine geçtiğim için süslemesi güzel olmadı, malzeme çikolatanın içine gömüldü. Siz mutlaka dolapta biraz sertleşmelerini bekleyin.

Akışkanlığı gitmiş olan çikolatalı kısımlar istediğiniz herhangi bir süsleme malzemesine batırılıp sunuma hazır hale gelir. Bunun için:

Fındık kırığı
Hindistan cevizi rendesi
Renkli şekerlemeler
Çikolata topları
Damla çikolata gibi pek çok malzemeyi kullanabilirsiniz. Ben renkli çikolata topları kullandım.



Afiyet Olsun!

Not: Hep özenirdim, herkes blogunun doğum günlerinde pastalar yapardı blogları için; ben onca telaşem içinde tamamen unutmuşum. Blogumun doğum günü geçeli 2 ay olmuş ama ben yeni farketmişim. Bir de 100. post yazısı yazacaktım, onu da pas geçmişim. Neyse artık bari bu da benim blogumun doğumgünü pastası oluversin ;)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FileViewPro 2013 1.5.0 Türkçe Full Tam indir

NetCad Full Türkçe İndir 5.2.1035

Wolfteam Kutu Açma Botu