Kayıtlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejile...

Pratik Frambuazlı Pasta...

Resim
Bebekkokusu 'ndan arkadaşlarımla yapacağımız pasta çalışmasında yemek için bir pasta hazırlamak istedim. Malum, gün sonunda ortaya çıkan pastaları yememizi engellememiz gerekiyordu. Bu vesileyle, pasta kenarlarını süslemekte kullanılan hasır tekniğini deneme fırsatım da olacaktı. Pastanın üst kısmını nasıl süsleyeceğim konusunda karar veremedim. Aklıma royal icingle süsler hazırlama fikri geldi. Hemen bir karışım hazırlayıp dörde böldüm, her birini ayrı renkle renklendirdim. Sıkma torbam olmadığı için royal icingleri buzdolabı poşetlerine doldurup, uçlarını minicik kestim. Yağlı kağıtların üzerine gelişigüzel spiraller, helezonlar ve kalpler çizdim. Sonuçtan hiç emin değildim ama kalınca çizdiklerim iyice kuruduktan sonra sapasağlam elimde kaldı. Bunları pastamın üzerine saplayarak değişik bir görüntü elde etmeyi planladım. Royal Icing için... 1 yumurta akı 1 su bardağı pudra şekeri 2-3 damla limon suyu Hepsini mikser ile çırpın ve istediğiniz renk gıda boyası ile renklendirin. İşt...

Şeker Hamurundan Peri Kızı...

Resim
Şeker hamurundan figürler çalışmam gerektiğini daha önce söylemiştim. Ama insan, hayvan vs. çalışmayı hiç gözüm yememişti açıkçası. Daha sonra yabancı kaynaklı bir sitede peri kızı çalışmaları gördüm. Bakalım yapabilecekmiyim derken ilk deneme için bana hayal kırıklığı yaratmayan bir çalışma gerçekleştirdim. En azından bir şeye benzediğini düşünüyorum. Şeker hamuru ile çalışmak oyun hamurlarıyla oynamaktan farksız. Çocuklarınızla birlikte bu tür çalışmalar yapıp, daha sonra pastalarınızda kullanmak üzere saklayabilirsiniz. İyice kuruttuktan sonra kapalı bir kapta aylarca modellerinizi saklayabilirsiniz. Önümüzdeki hafta içi yapmayı düşündüğüm bir pastada kullanılmak üzere kuruyor şimdi peri kızım... Yapım Aşamaları... Öncelikle ceviz büyüklüğünde 3 ayrı renk hamur hazırladım, bir miktar renksiz hamuru elimin altında bulundurdum. Bunlardan en açık renkli olan ile bacaklardan yapmaya başladım. Daha sonra yüzü oluşturacak oval parçayı hazırlayıp, bir bebekten bakarak modellemeye çalıştım....

Bir Buket Pasta...

Resim
Dün gece, şeker hamuru konusunda biraz figür çalışmalıyım diyerek Doğa'nın pastası ndan kalan pembe ve beyaz hamurlarla çiçek şekilleri çalışmaya başladım. Önce güller yapmaya çalıştım ama açıkçası pek de kolay gelmedi. Ben de çiçek sitelerini gezmeye başladım. Gözüme gala çiçekleri çarptı. Hem yapımı basitti hem de düğün davetiyelerimin üzerindeki gala çiçeklerini anımsattılar bana. Bir, iki derken bir baktım ki bir sürü gala çiçeğim olmuş... Onları temiz bir havlu üzerinde kuruttum. Ertesi gün de mavi ve sarı boyalarla renklendirdiğim az bir hamurdan yapraklar hazırladım. Ve bu çiçekleri değerlendirmeliyim diyerek kolları sıvadım.. Pandispanya Yapılışı: 3 yumurtanın akı ve beyazı ayrılır. Beyazları tek başına bir kapta 1 dakika çırpılır, içine 1 su bardağı toz şeker ve 1 paket şekerli vanilin konup tekrar macun kıvamına gelene kadar çırpılır. İçinde sarılar katılıp çırpılır. En son 1 bardak un ve 1 paket kabartma tozu eklenip karıştırılır. Yağlanmış pasta kalıbına dökülüp öncede...

Kuru Biberle Etli Dolma...

Resim
Eskiden, her mevsim her sebze bulunmazdı, annelerimiz anneannelerimiz, yazın çıkan sebzeleri kış için hazırlarlardı. Yaz sebzelerinin kurutulmuş hallerine bayılırım; hem çok farklı bir tada bürünürler, hem de görüntüleri çok hoş olur. Bu geleneği hala sürdürenler var, kayınvalidem benim için her yaz dolmalık biber ve patlıcan kurutur. Bunları hazırlayamayanlar için aktarlara bir bakmalarını tavsiye ediyorum. Oralarda her türlü kurutulmuş sebzeyi bulabilirsiniz. Üstelik zamanında hazırlanıp doğal bir şekilde kurutuldukları için hormon içermeyen çok sağlıklı ürünlerdir. Dün canım biber dolması isteyince çıkarıp pişirdim. Yalnız ben etli dolmayı daha farklı bir tarifle pişiririm. Burada paylaşmak istedim, denemenizi tavsiye ederim. Malzemeler: 12 adet kuru dolmalık biber 300 gr. Az yağlı kıyma 1 çay bardağı yıkanmış pirinç 1 baş soğan (incecik kıyılmış) 4-5 sap maydonoz 4-5 sap dereotu 3 dal taze soğan 2 diş dövülmüş sarımsak 1 çorba kaşığı salça (domates-biber karışık) 1'er çay kaşı...

Doğa'nın "Bahar" Pastası...

Resim
Geçtiğimiz cumartesi arkadaşım Arzum'un evine davetliydik. Ona giderken, 5 Ocakta yeni yaşını kutladıkları kızına ben de ikinci bir pasta yapmak istedim. Malum havalar da harika giderken bahar gibi bir pasta olsun istedim. Yapımı çok kolay, elinizde değişik kurabiye kalıpları varsa çok kısa sürede bu pastayı hazırlayıp süsleyebilirsiniz. Pandispanyayı buradaki tariften kakaosuz olarak hazırlayıp çukur bir ısıya dayanıklı kasede pişirdim. İyice soğuyan keki üç kata ayırıp dilimleri 1 bardak süt ile ıslattım. Ara kreması için, 1 paket krem şantiyi 1,5 çay bardağıyla hazırlayıp, muz ve damla çikolata ile zenginleştirdim. İri bir mandalina kadar şeker hamurunu çok az kırmızı gıda boyası ile pembe hale getirdim. Üzeri için çok az bir miktar hamuru açıp, kalıplarla çiçekler kesip çok az su sürerek pastama yapıştırdım. Çiçeklerin ortalarına da şeker boncukları yapıştırdım.

Kakaolu Muffinler, Sevimli Kalp Kurabiyeler...

Resim
Ne zamandır Pastacı 'nın tariflerinden olan yılbaşı kurabiyelerini denemek istiyordum. Bir de yabancı kaynaklı bir sitede bulduğum muffin tarifini deneyeyim dedim. Ortaya gerçekten çok leziz tatlar çıktı. Tariflerde ufak tefek değişikler yaptım o nedenle buraya kendi ölçülerimi yazacağım ama orjinal tariflerini öğrenmek isterseniz, yukarıdan isimlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz. DAMLA ÇİKOLATALI KAKAOLU MUFFİNLER 2 yumurta (oda ısısında) 200 gr toz şeker(1 su bardağı) 200 gr. un (1 su bardağı) 6 çorba kaşığı kakao 2 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı vanilya 150 ml. süt (1,5 çay bardağı-oda ısısında) 150 gr. margarin veya tereyağı (eritilmiş) 3 çorba kaşığı kadar damla çikolata Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtalım. Yumurta ve şekeri şeker iyice eriyinceye kadar çırpalım. İçine süt koyup yekrar çırpalım. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim. En son yağı ekleyip karıştıralım ve kek kağıtlarına paylaştıralım. Her bir muffin'in üzerine azar azar damla ç...

Vişneli-Çikolatalı Yılbaşı Pastası

Resim
2007 Yılbaşı akşamı için özel bir pasta yapmak istedim ve ortaya tamamen doğaçlama olarak bu pastam çıktı. Tadına güvenerek deneyebilirsiniz. Pandispanya yapılışı: 4 yumurtanın akı ve beyazı ayrılır. Beyazları tek başına bir kapta 1 dakika çırpılır, içine 1 su bardağı toz şeker ve 1 paket şekerli vanilin konup tekrar macun kıvamına gelene kadar çırpılır. İçinde sarılar katılıp çırpılır. En son 1 bardak un, 2 çorba kaşığı kakao ve 1 paket kabartma tozu eklenip karıştırılır. Yağlanmış pasta kalıbına dökülüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Ben dikdörtgen bir kalıpta pişirdim, sonra keki ortadan ikiye böldüm. Kreması için 1 paket krem şantiyi 1 bardak sütle çırpıp dolapta dinlendirdim. Ocakta benmari usulü erittiğim 1 paket bitter çikolatayı krem şantiye ekleyip tekrar çırpıp beklettim. Ortadan ikiye böldüğüm kekin katlarını, yarım bardak soğuk süt-2 çorba kaşığı vişne reçeli ile karıştırıp, bununla ıslattım. Arasına kremayı, onun üzerine 2 çorba kaşığı kadar vişne reçelin...