Kayıtlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

yoğurt ( ev yapımı)

Resim
*yoğurdu hepimizin sofrasında severek tükettiğini düşünüyorum.....2 aydır çok güzel çiftlik sütüne ulaştığım için kaynatıp yoğurt yapmaya başladım...nette yoğurt yapımı ile ilgili birkaç siteyi ziyaret ettim, sertleşmesi için nişasta veya süt tozu koyan arkadaşlar  var...ben annem usulu sadece 1-2 kaşık yoğurtla yapmayı tercih ettim....bir tek dikkatimi çeken yoğurdun tam mayalanma sıcaklığı 43 derece olmalıymış....yemek derecem olmadığı için bunu da annem usulu yaptım...elimin iç kısmını yakmayacak derece....resimde görüldüğü gibi sonuçta fena olmamış hani.... tatile giderken yol üstünde uğradığımız bazı mağaraların girişinde, mağarada doğal mayalanan yoğurtlar satılıyordu....nedense cesaret edip alamadım...birde unutamadığım bir yoğurt anısı da Amasra'da yediğimiz balıktan sonra restauranın kalıp şeklinde bir yoğurdun üzerinde bal ceviz ikram etmesiydi...yoğurt resmen dikdörtgen piramit gibiydi...ve balığın üstüne nasıl olur derken enfeessss oldu....:))) yoğurt Orta Asya'da T

kısır

Resim
küçüklüğümde annemle gittiğimiz gezmelerde veya misafirler bize geldiğinde en çok "batırık" yapılırdı. Kısır genelde 2. planda kalırdı. ...çorbadan, pilava, kısıra, etle karıştırıp köftesi derken...bizim mutfağımızda çok önemli bir yeri var. hatta kiler dolabımda üç boyutu var: * kalın olan pilavlık bulgur * orta boy kısırlık, * incesi çiğköftelik, içliköftelik istanbul'dan gelen bir arkadaşım (aslen adanalı) esmer bulgur ve nefis ev yapımı tatlı biber salçası getirmişti... malzemelerin lezzeti tabiki bütünü etkiliyor....mersin'in kısırı neden ünlüdür biliyor musunuz...her şey kendi toprağındandır...ben küçükken annem kısır yapacağında bulgur dayımlardan gelmiş olurdu...özlü....domates, salatalık, soğan, nane, maydanoz hemen arka bahçeden toplanır gelirdi.....bir de balkonun yanındaki limon ağacından limon koparıldı mı tamamdı...daha doğranırken bütün bu koku önce havada karışır ve cezbeder insanı.....onun için kısır mersinde daha güzeldir... malzeme: * 2 bardak bul

Nutellali ve Maydonozlu-peynirli Krepler (Nutella and parsley-cheese pancakes)

Resim
Tatil coktan bitti ama ben uzerimdeki uyuzlugu ve rahaveti atmis degilim.Siz bu postu okurken ben yine yogun bir gunle cebellesiyor olacagim.Tatile,gezmeye ve o guzel tatil kahvaltilarini ozledim galiba alismistik esimle beraber kahvalti yapmaya simdiyse yarim yamalak ayak ustu atistirmalarla birbirimizi ugurluyoruz evden.Neyse saglik olsun bugunumuze cok sukur saglimiz yerinde, yorgunlukta neymis diyebiliyoruz bazen.Iste bu karelerde o kahvaltilardan olan kucuk kareler.Krep herkes tarafindan bilinen ve her evde yapilan bir mamadir :) ben sadesinide yaparim ve extra olarak krep hamuruna maydonoz kiyip atarim.Beyaz peynir esliginde guzel gidiyor midecigime tarif benden denemesi sizden sevgili okurum. Nutellali ve Maydonozlu-peynirli Krepler Malzemeler: 1 Su bardagi un 1 Su bardagi sut 0.5 Su bardagi su 2 yumurta 0.5 cay kasigi tuz Nutella Margarin Extra olarak maydonoz  Bir miktar rendelenmis beyaz peynir Yapilisi: Un, sut, yumurta, tuz ve su karistirilir. Böylelikle krep hamuru eld

düğün çorbası

Resim
    En çok özlediğim lezzetlerden biri de odun ateşinde pişmiş yemeklerdir. Her türlü tarif ve lezzete ulaştığımız büyük şehirlerde ulaşamayacağımız bir pişirme tekniğidir...Anamur'da düğünlerde mutlaka odun ateşleri yakılır, büyük yemek kazanları kurulur. Lezzetli çorba, yahni ve keşkekler yapılır. Bizim oralara özgü mısır keşkeği  (darı keşkeği) vardır..... tarifini ilerleyen günlerde verebilirim. odun ateşi, mısır keşkeği derken esas konuyu düğün çorbasına bağlamak istiyorum...  Her yörenin kendine özgü bir tarifi var tahmin ediyorum. Bizim yörenin düğün çorbasının tarifini sunuyorum, afiyet olsun.. DÜĞÜN ÇORBASI malzeme:                 * 1 su bardağı haşlanmış nohut                 * 3 / 4 su bardağı pirinç                 * 200 gr kıyma veya 1 su bardağı haşlanıp didilmiş tavuk                 * yarım yemek kaşığı domates salçası                 * 1 kaşık toz biber                 * nane                 * tuz                 * limon yapılışı:                 * Sıvı y

kremalı bezelye çorbası

Resim
malzeme:              * 3 kaşık yağ              * 3 kaşık un              * 1 su bardağı bezelye              * 2 orta boy patates              * 2 orta boy havuç              * 200 ml krema              * 1.5 su bardağı süt              * 2 bardak su              * toz biber yapılışı:             * Önce bir tencerede bezelye, küçük küp küp doğranmış patates ve havuçlar haşlanır, süzülür             * 3 kaşık yağ, 3 kaşık unla kavrulur             * sürekli karıştırıp, renk koyulaşmadan önce yavaş yavaş süt ilave edilip topaklanmadan boza kıvamı elde edilmeye çalışılır             * Eğer topaklanırsa önce blenderle bir tür karıştırmak iyi olur             * Arzu edilen kıvama göre su ve krema eklenir             * Haşladığımız sebzelerde kremalı karışımıza aktarılıp bir güzel kaynatılır             * Ben üzerine birazcık acı toz biberle servis yaptım, arzu eden yağ, biber ve dereotuyla da servis yapabilir. AFİYET OLSUN

mercimek çorbası ( sütlü )

Resim
MERCİMEK                  Kışı hissetmeye başladığımız bu günlerde akşamları sıcacık bir çorba çok güzel oluyor. Hem beslenme, hem diyet anlamında süper bir seçenektir çorba...Hasta olunca insanın canı hiç birşey yemek istemez ya, işte o zaman ilaç gibi sıcacık bir çorba insana nasılda iyi gelir...benim hasta olduğumda sevdiğim çorbada mercimek çorbasıdır.         Soğan , salça, patates, brokoli eklediğimde oluyor ama bugünkü tarifimiz sadece sütlü....Yine faydalarını yazmadan geçemeyeceğim.... *  Besin değeri oldukça yüksek olan mercimek vücuda ve zihne güç verir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. * Gözlere de yararlıdır. * Mercimeğin kalori değeri de yüksektir. Enerji verir ve yorgunluğu giderir. * Anne sütünü attırır. * Kandaki kolesterol oranını düşürür ve kan akışını hızlandırır. Kalp ve damar hastalıkları ile şeker hastalığından korunmaya yardımcı olur. Kalp krizi riskini azaltır * Yüksek oranda lif içermesi nedeniyle mercimek, şeker hast

bolonez soslu makarna

Resim
malzeme: * 250 gr. dana kıyma * 1 adet orta boy soğan * 1-2 diş sarmısak * 1 yemek kaşığı ketçap * 4 adet orta boy domates * tuz, karabiber * maydanoz * 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı *isteğe göre taze fesleğen Yapılışı: ince ince doğranan soğan zeytinyağı ile kavrulur kavrulan soğanların üzerine kıyma ilave edilip iyice kavrulur ketçap, küp küp doğranmış domates, sarımsak eklenip 6-7 dk pişirilir ocağın altı kapatılırken karabiber, tuz, maydanoz ve fesleğenler eklenir  haşlanıp süzülmüş makarnanın üzerine dökülüp afiyetle yenir. AFİYET OLSUN