Kayıtlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Gökyüzündeki Martılar...Babam Melek Oldu...

Resim
Bugün 10 Ağustos ve sevgili babamın doğum günü. Tesadüf ki bu haftasonunu geçirmek üzere buraya geliyorlar. Post'u yayınlamak için onların yola çıkmasını bekledim ki önceden görüp de süprizi kaçmasın. Daha önce hiç babama özel bir pasta yapmamıştım. Erkek pastası olunca ya kremalı yapmalıydım ya da daha az süslü. Daha önce kitabevlerinden birinde karıştırdığım bir pasta kitabında gözüme çarpmıştı bu pasta. Bilmem aynısı oldu mu ama aklımda kalan böyle bir şeydi işte... Sevgili babam yazlıklarının balkonunda aynen bu manzarayı seyrediyor hergün, gözünün alabildiğine bir deniz manzarası ve gökyüzünden suya pike yapan martılar... Beğeneceğinden çok emin olarak yaptım bu pastayı. O da manzara, bu da.. ;) Canım babam, hasta olunca üzerimize titrer, bize hiç dayanamaz, bir dediğimizi iki etmez. Ben ve kardeşim babamın prensesleriyizdir, babam da bizim kralımız. Babacığım seni çok seviyorum, Allah sana uzun ömürler versin, annemin ve bizlerin yanından hiç ayırmasın.. İşte böyle yazmıştım

Meyveli Turta

Resim
TURTA DENEMELERİ & 2 Uzun zamandır aklımda meyveli turta yapmak vardı, ama evde benden başka kimse yemeyeceği için, misafir gelmesini bekliyordum. Nihayet pazar günü annemlere kahvaltıya giderken yaptım ama bu güne kadarki en maceralı çalışmam oldu:) Sadece başarılı çalışmalarımızı değil, hayal kırıklıklarımızıda, sonraki denemelerde tavsiye olması için paylaşmamız gerektiğini düşündüğümden turtayı yayınlamaya karar verdim. Tarifi Sofra dergisinden aldım, beni şimdiye kadar hiç yanıltmadı, Kabaklı Salata , Mini Tart ve Tiramisu en sık yaptığım lezzetler aynı dergiden. Bademli turta tarifi ne zamandır gözüme çok hoş görünüyordu, sırf bu yüzden son zamanlarda yediğimiz bütün kayısıların çekirdeklerini biriktirdim ve badem elde ettim:) Ama turtayı sabah sabah yaptığımdan sanırım, un yerine yanlışlıkla 1 fincan nişasta koydum (Evde üzeri yazılı olmayan tek kavanoz olan nişastayı tadına bakıp un sanarak eklemişim :( Bu nedenle kurabiye kıvamında çok sert bir tart hamuru oldu, siz verd

Kremalı Mantarlı Makarna

Resim
BENİM İÇİN ANA YEMEK; MAKARNA... Beni ve blogumu tanıyanlar az çok biliyorlar. Mutfakta zaman geçirmeyi severim ama tek bir çeşit için saatler harcamayı çok sevmem. Yaptığım yemekler, tatlılar hep pratik, basit, işten gelir gelmez yapılabilecek tariflerdir. Birde annelerden yana çok şanslı olduğum ve buzluğumda Köfte , İçli Köfte gibi yapımı uğraşmalı yiyecekleri hep hazır bulduğumdan bana makarna, pilav ve salata tarzı yiyecekler yapmak kalıyor. Geçenlerde canım dışarıda severek yediğim kremalı, mantarlı yada deniz mahsullü makarnalardan istedi, neden kendim yapmıyorum dedim, becerirsem bir şey daha öğrenmiş olurum. Hayatımda ilk defa krema kullandım:) ve bütün yapımı uydurdum ama sonuçta sizlere de sunabileceğim ve benim sık sık yapacağım bir makarna tarifi elde ettim. Malzemeler 8-10 Adet Mantar 7-8 Yemek Kaşığı Krema 1/2 Paket Makarna Tuz, Taze Nane, Reyhan Yapılışı Mantarları üzerindeki siyahlıklar gidene kadar iyice yıkayın, dörde bölün. Bir tavada, biraz zeytinyağ ile pişiri

Sebzeli Pirinç Pilavı

Resim
PİLAV DENEMELERİMDE SON NOKTA :) Uzun zamandır blogumun adının hakkını veremediğimi düşünmekteyim, neden derseniz ailenin hünerli bayanlarının nefis lezzetlerini ve püf noktalarını paylaşmak için yola çıkmıştım en başta... Evlendiğimizden beri çeşitli pilav denemelerim olmakta ve eşim, yaptığım pilavdan iki tabak yediği günlerde dahi, "Anneminki gibi olmamış" demekte... Bu cümle beni ziyadesiyle motive etmekte :) Geçen hafta, Sevgili Nagehan annemi arayarak detaylı bir şekilde pilavı nasıl yaptığını dinledim ve kendimce yine dayanamayıp minik eklemelerde bulunarak garnitürlü pilav yaptım. Sonuç; "Sen kaptın bu işi, anneminki gibi olmuş."... Malzemeler 2 Su Bardağı Pirinç 3 Su Bardağı (kaynar) Su 3 Yemek Kaşığı Bezelye 3 Yemek Kaşığı Havuç (Küp Küp Doğranmış) 3 Yemek Kaşığı Konserve Mısır 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ 1 Paket (tavuk) Bulyon 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu 1 Çay Kaşığı Toz Şeker Yapılışı Öncelikle, pirinci üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su ile ıslatın. Su

Truff

Resim
HER EVİN TRUFFU FARKLI :) Bloglarda gezerken sürekli truff tariflerine rastlıyorum ve neredeyse hepsinin yapılışı farklı. Sadece çikolata şeklinde yada sevgili Burçin gibi mozaik pasta şeklinde yapanlar var... Bana göre truff elimizdeki malzemeleri değerlendirmek için yapılan, şık tadımlıklar anlamına geliyor. Ben nedense, bire bir aynı malzemeleri kullansakta, her evde pişen kekin tadının farklı olduğunu, bu nedenle de her evin truff'ununda farklı olduğunu düşünüyorum. Geçen hafta yaptığım ve alt fotoğrafta görülen pastamın keki kalıptan çıkarırken parçalandı :( bu nedenle pastayı iki katlı yapmak zorunda kaldım. Pasta iki katlı olunca kullandığım hazır kremada arttı, bende ikisini bir güzel yoğurarak kakao ve hindistan cevizine buladım. Kakao ve hindistan cevizi karışınca rendelenmiş çikolata görüntüsü veriyor ve çok hoş oluyor. Yemekten sonra kahve ile ikram ettim, pastadan daha çok ilgi görmesine ise sevineyimmi, üzüleyimmi bilemedim:) Malzemeler 1 Su Bardağı (parçalanmış) K

Tatilden döndüm... Artık mutfaktayım.. :)

Resim
Çok kolay olmadı mutfağa adapte olmak... Önce bir sürü iş güç, sonra o işlerin yorgunluğu... Ama bu yorgunluk dünyalar iyisi, kardeşim gibi sevdiğim bir dostumun doğumgünü için bir pasta yapmaktan alıkoyamazdı beni ve sabırsızlıkla mutfağa attım kendimi... Pastamın şekline şemaline her zamanki gibi spontane karar verdim. Aslında herşey haftasonu Kadıköy'de pasta malzemesi bakarken başladı. Bir rafta renkli tozşekerler gözüme çarptı ve "acaba bunları nasıl değerlendirebilirim?"le başlayan beyin yolculuğum ellerimi bu sefer de bu şekilde yönlendirdi. Bugün pastamızı arkadaşlarımızla afiyetle yedik, pastanın tadından daha güzel olanı ise sevgili arkadaşımın gözlerindeki sevinç ışıltısıydı... İyi ki doğdun Gülsen... İyi ki yollarımız birleşmiş... Yapım aşamaları: Pastamın içeriğini tamamen Yıldız Çiçekli Pasta 'mla aynı yaptım. Beyaz şeker hamurumla kapladım. Pastanın üzerindeki şekiller için bir gece önceden üç ayrı renkte hamur hazırladım, her bir renkte hamuru kalı

Yemek Name

Resim
ŞİMDİ YENİ BİR ŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM... Tanıdınız değilmi, bu güzel cümleyi. Her zaman yeni bir şeyler söyleyen, ilk sesli yemek tariflerini, ilk görüntülü yemek tariflerini veren, sadece yemek tarifleri değil günlük hayatımızla ilgili ne varsa, gezi, fotoğraf, müzik, kitap ve sinema gibi konularda bize hep yeni bir şeyler söyleyen üstad Devletşah 'a ait... Bundan beş ay önce bu yazıyı yazıyor olacaksın deseler, gülüp geçerdim. Tek bir yemek sitesinin bile varlığından haberim yokken, "kırmızı lahana salatasını nasıl pembe yaparım?" diye google'a yazmakla başladı maceram... Devletşah'ta bulmuştum sorumun yanıtını ve daha bir çok güzel yanıtı... Hazırladığım bir Doğum Günü Sofrası 'nı sitesinde yayınlayarak, bana yepyeni bir dünyanın kapılarını açtı, blogumun ilk günlerinde (hatta hala) bana sürekli yardımcı oldu. Lafı daha fazla uzatmak istemiyorum aslında, çünkü yazdıkça yazasım geliyor. Devletşah müthiş bir projeye daha imza attı, ilk sanal yemek dergisi; Yem