Kayıtlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Bir Pazar Kahvaltısı Lezzeti-Baharatlı Yumurta...

Resim
Pazar kahvaltılarını kim sevmez ki? Uzun uzun oturup çayımı yudumlayıp, arada da gazeteme göz atarak yaptığım pazar kahvaltılarımı çok özledim. Oğlum doğduğundan beri malesef bu kadar uzun uzadıya keyif yapmamın imkanı kalmadı. Sadece benim için keyif kelimesinin anlamı değişti. Onun varlığı bile başlı başına bir keyif artık... Yine de kahvaltı sofralarımın lezzetlerinden vazgeçemiyorum. Her pazar değişik şeyler yaparak kahvaltı keyfimi yine de yakalıyorum. Bunlardan biri ve baştacım olan Antep usulü yumurtamı mutlaka iki haftada bir yaparım ve bayılarak yeriz. Bu yumurta Antep usulü mü bilmiyorum ama biz ona, ilk yememize vesile olan bir Antep kebapçısından dolayı bu adı verdik ve yıllardır yaparız. Malzemeler: Kişi sayısına göre ya da istenildiği kadar yumurta (ben 4 yumurtalık tarif veriyorum) 1 çay kaşığı: Tuz Karabiber Kırmızıbiber Pul biber Biberiye Nane Kekik İstenilen başka baharatlar varsa eklenebilir Yarım çorba kaşığı biber salçası (Ben domates-biber karışık salça kullandım.

Şeker Hamuru Yapımı

Resim
Pastalarımda kullandığım şeker hamurumu evde yapıyorum. Genelde hamur yapımı ile ilgili çok soru geldiği için kısaca bilgilerimi aktarmak istiyorum. Hamurumu yaparken kullandığım ana tarif Ruki'ninki.. Buraya aynen kopyalıyorum. Sadece gliserini bazen koyuyorum bazen koymuyorum bunun da özel bir sebebi yok, evde varsa koyuyorum. :) "2 adet 15 cm capindaki veya 22 cm lik tek bir keki kek/pastayi ortecek buyukluktedir asagidaki tarifteki kaplama fondant. 900 gram elenmis pudra sekeri 60 mL=1/4 kap su 1 yemek kasigi kokusuz, tatsiz, saf hakiki jelatin tozu 170 gram=1/2 kap=125 ml renksiz light misir surubu (LIGHT CORN SYRUP) veya sivi glukoz 1 ½ (bir bucuk Amerikan yemek kasigi olcegi ile) yemek kasigi gliserin –eczaneden alinir Unutmayin Amerikan kasik olculerinde 3 tatli kasigi=1 yemek kasigidir. Kasiklar, kaplar Amerikan olculeridir. Elleriniz, alet, edevat, masaniz vs cok cok temiz olmalidir. Toz jelatini bir tasa koyun ve ustune 1/4 kap yani 60 ml suyu koyun ve karistirin v

Yıldız Çiçekli Pasta

Resim
Elimin altında şeker hamuru malzemelerim ve çiçek kalıplarım olduğu sürece herhalde ayağımı uzatıp oturamayacağım bir gün... Sevgili kalıplarım mutfağa girdikçe bana göz kırpıyorlar, ben de bu çağrıya kulak vermeden duramıyorum işte :) Bu pastamın macerası yine "şu yıldız çiçeği kalıbımı bir kullanamadım" diye düşünüp dururken başladı. Önce oturdum minik minik kestim, yapraklarını şekillendirdim sonra ortaları falan derken oldu yine bir sürü çiçekçikler... Pasta yaparken doğaçlama çalışmaya bayılıyorum, genelde de çizim yapıyorum ki bittiği zaman nasıl görüneceği hakkında bir fikrim olsun. İşte bu maceranın da aşamaları... Malzemeler-Pandispanya 5 yumurta (oda sıcaklığında, beyazları ve sarıları ayrılmış) 1 su bardağı+1 çorba kaşığı toz şeker 1 su bardağı+1 çorba kaşığı un 1 paket kabartma tozu 1 paket şekerli vanilin 175 dereceye ısıtılmış fırın Yumurta beyazlarını köpük köpük olana dek çırpalım. İçine toz şeker ve vanilin katıp şeker eriyip bembeyaz olana dek tekrar çırpalı

Vanilya Soslu Havuçlu Kek

Resim
Havuçlu keki bilmeyen ya da tatmayan yoktur sanırım. Çok uzun zamandır yapmadığım (havuçları rendelemeye nedense çok üşenirim) bu keki eşimin şiddetli isteği ile bugün pişiriverdim. Tarifini çoktan unutmuştum, internette aradım ama tüm tarifler birbirinden farklı idi. Ben de tamamıyla bana ait bir tarif ortaya çıkarayım diyerek kolları sıvadım. Ortaya kocaman kabarmış, çok hafif ve lezzetli bir kek çıktı. Malzemeler: 4 yumurta 2 su bardağı rendelenmiş havuç (3-4 havuç ediyor) 1,5 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı un 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1/2 su bardağı ceviz içi 1 tepeleme tatlı kaşığı tarçın 1 paket kabartma tozu 1 paket şekerli vanilin Yumurtaları önce tek başlarına kabarana kadar çırpalım. Toz şekeri ekleyip şeker iyice eriyinceye kadar tekrar çırpalım. Sırasıyla yoğurt, yağ, havuç, tarçın ve ceviz içini ekleyelim. Unu kabartma tozu ve vanilyayla karışımın üzerine eleyelim. Tekrar iyice çırpıp yağlanmış kalıbımıza dökelim. 180 derece fırında pişirelim. (Keki

Çıtır Kalamar Halkaları

Resim
Balık yaptığım günlerin vazgeçilmezidir kalamar tava... Ama bugüne kadarki tariflerim nedense balık restaurantlarının tadını vermiyordu. Ya üzerideki bulamaç sıyrılıyordu ya da kalamarlar kuruyordu. Bir çok yemek sitesinin, yemek kitaplarının tüm denemeleri başarısızlıkla sonuçlanıyordu, ta ki yurtdışına açılana kadar :) Yabancı bir sitede bulduğum tarifi de deneyeyim bari dedim, sağolsunlar tüyolarını sakınmamışlar; ben de bu sayede sonunda restaurant lezzetine ulaştım. Denerseniz pişman olmazsınız. Malzemeler: 500 gr halka kalamar 1 yumurta 1/2 çay bardağı süt 1 çay bardağı un 1 çay kaşığı tuz 1 tutam karabiber 1 su bardağı kadar ekmek kırıntısı ya da galeta unu Kızartmak için sıvı yağ Yıkayıp iyice kuruladığınız kalamarları bir kabın içinde unlayıp fazla unlarını silkeleyin. Tuz ve karabiber serpin. Bir başka kapta 1 yumurta ve sütü çırpın, kalamarları önce bu karışıma, ardından ekmek kırıntısı ya da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda altın sarısı olana dek kızartın. Kalamar tava t

#19 Kek_Ye - Portakal & Böğürtlenli Kek

Resim
İlk defa bir etkinliğe katılıyorum, heyecanlıyım, mutluyum, ama ne olduğunu tam olarak bilmiyorum. :) Sadece bildiğim her ay bir yiyecek türü ile ilgili tarifler yayınlanıyor bloglarda... Belki daha da çözemediğim şeyler vardır bu konuda ama girmeden de öğrenemeyeceğim için ben de haydi bismillah! deyip başlıyorum.Bu ayki etkinliğin ev sahibesi Ayşenur. Şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum kendisine. Malzemeler: 1 adet iri ya da 2 adet küçük portakal 3-4 çorba kaşığı dondurulmuş böğürtlen 180 gr tereyağı 1 çay bardağı portakal suyu 1 su bardağından 1 parmak eksik esmer şeker 2 su bardağı un 2 silme tatlı kaşığı kabartma tozu 3/4 su bardağı toz şeker 150 ml oda ısısında süt 1 yumurta-çırpılmış Yarım paket vanilya Bir tutam tuz Yapılışı: Fırın175 dereceye ısıtılır. Portakalların kabukları soyulur, enine yarım santim kalınlığında dilimlenir.Bir tencereye su konup kaynatılır, içine önce portakal dilimleri konup 5 dakika kaynatılır, sonra portakallar çıkarılıp böğürtlenler atılır ve 5 daki

Sevgililer Günü Pastası...

Resim
Sevgililer günü geldi sonunda... Haftalardır iple çektim bu günü, çünkü eşim için hiçbir yerde olmayan, sadece ona özel bir pasta tasarlamak istiyordum. Günlerce çizimi ile uğraştım nasıl yapsam ne şekil versem diye. Geceleri usulcacık kalktım yanından o görmeden hazırlamak için. Umarım beğenir. Canım eşim, oğlumun biricik babası seni çoook seviyorum... Eşim çikolatayı ve krokantı çok sevdiği için pastamı bu ikili ile hazırladım. Krokant yapımı gerçekten kolay. Ara kreması için çikolatalı pastacı kreması hazırladım. Bu kez kare bir pasta yapmak istediğim için kare kek kalıbıyla pişirdiğim, herzamanki tarifli pandispanyamı üç kata ayırdım. Kek katlarını şurup ile ıslattım. İlk kata krema ve krokant, ikinci kata sadece krema sürdüm. Kekimi kapatıp kalan krema ile her yerini düzgünce kapladım. Hazırladığım şeker hamurunu pastaya göre açıp kapladım. Kenarları için bilye kadar şeker hamurları yuvarlayıp ortalarına birer şeker boncuğu yapıştırdım. Küçük bir kavanozu, kova görüntüsü elde