Kayıtlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Sade Kek

Resim
ASLINDA KLASİK BİR KEK :) Evet, başlıkta da belirttiğim gibi çok fazla özelliği olmayan klasik bir kek bu. Sevgili İpek 'in sayfasında gördüğüm Marianne Kek 'i uzun zamandır aklımda olan, yapmak istediğim bir kekti. Nedeni ise kek'in hayatımda gördüğün en kabarmış kek olması idi:) Beni tanıyanlar bilirler, bir kek ne kadar çok kabarmış, kestiğim dilim ne kadar yüksek olmuşsa beni o ölçüde mutlu eder. Kek pişerken, fırının karşısında oturup, dua etmişliğim çoktur. (Bu kısım aramızda kalsın, gülmeyin) Benim Marianne Kek'im, kullandığım kalıbın biraz büyük olması nedeniyle, İpek'inki kadar kabarmadı ama kendi yaptığım keklerin içinde en çok kabaran unvanını aldı :) Sebep olarak, hem kek kalıbımın çapının çok geniş olması hemde malzemelerde (defterime not almayı unuttuğum için) değişiklik yapmış olmam diye düşünüyorum. Tadına gelince, en başta söylediğim gibi çok klasik, mis gibi limon kokan bir kekim oldu. Afiyetle yiyip, bitirdik. Kekin içindeki yeşilliği merak eden

Mısır Ekmeği

Resim
BANA GÖRE MISIR UNLU KEK... " Balık Sofrası 'nda ekmek olarak en güzel ne gider?" diye düşününce uzun zaman önce sevgili Papatya ' nın sayfasında görüp de defterime not aldığım Mısır Ekmeği aklıma geldi. Yazısında en çok dikkatimi çeken ekmeğin kuru olmaması idi, ben de daha önce bir kaç kez dışarıda mısır ekmeği yemiş ancak tadını çok kuru bulmuş ve hatta itiraf ediyorum yutmakta zorlanmıştım. Papatya da benim gibi düşünmüş olacak ki bu tarifi bizimle paylaşmış, çok da iyi etmiş. Tarifi bana yeniden mısır ekmeğini sevdirdi ve soframızda tam not aldı. İçindeki beyaz peynir ve beyaz un çok güzel bir yumuşaklık veriyor ve ekmeğin kek kıvamında olmasını sağlıyor. Orjinal tarifte dereotu da var ama ben evde olmadığı için eklemedim, eminim o şekilde de çok güzel oluyordur. Malzemeler 2 Su Bardağı Mısır Unu 1 Su Bardağı Beyaz Un 1/2 Su Bardağı Sızma Zeytinyağı 1,5 Su Bardağı Süt 1 Paket Kabartma Tozu 1 tatlı kaşığı Tuz 100 Gr. Beyaz Peynir Yapılışı Malzemeleri karıştırıp,

Çin'e Yolculuk Var...

Resim
" Aman bu da neyin nesi!!!" dediğinizi duyar gibiyim :) Malesef bu pastam ürkütücü :) Ama bu modeli çalışmamın sebebi var. Bu efsanevi yaratığın Çin Kültürü'nde çok büyük bir önemi ve yeri var. Onlara göre ejderha gücün, büyüsel ve ruhani güçlerin timsalidir. Aranızda bilen arkadaşlarım var. Hayatım kökten bir şekilde değişiyor aylardır ve yavaş yavaş. Yıllar önce eşimle flört ederken, kendisi sık sık işi dolayısı ile Çin'e giderdi. O zamanlar ağzımı arardı, orada çalışsam sen ne yaparsın diye. Ben de ne süper olurdu, seninle gelirdim, tabii durumun ciddiyetine göre(!) derdim. :) Biz evlendik, yıllar geçti, eşim Çin'e pek gitmez olmuştu ta ki geçtiğimiz Mayıs ayında aldığımız iş teklifine kadar. Eşimin verdiği haberle gerçekten şok olmuştum ama "sen ne diyorsun?" sorusunun cevabını hemen "gidelim!" diye verdim. Tüm bu sürecin sonunda çıkan sonuç: 1-2 ay içerisinde Çin'in Wuhan kentine yerleşiyoruz. Yaklaşık 4 yıl kadar orada yaşayacağız. O

Sıcak Tahin Helvası

Resim
BALIK SONRASI EN İYİ GİDEN TATLI... Balık ve Meze Ziyafeti'nden sonra, üstüne yenebilecek en güzel tatlının sıcak tahin helvası olduğuna karar verdik. Ben bu tatlıyı bir kez dışarıda yemiş ve çok beğenmiştim, aynı şekilde İlker ve Bahar'da yemiş ve onlarda tadını unutamamışlar. İçindekileri tahmin etmeye çalışıp, acaba nasıl yapsam diye sesli düşünürken, , sevimli Gülriz 'cik imdadıma yetişti. Bana tatlının püf noktalarını söyledi ve bende yaptım. Tatlı o kadar güzel olduki, hem benim bundan sonra balığın üzerine yapacağım tek tatlı ünvanını aldı, hemde şöhreti şehir dışına kadar ulaşıp, tarifi verildi. Malzemeler 300 Gr. Sade Tahin Helvası 1 Çay Bardağı Süt 1 Tatlı Kaşığı Tereyağ 1/2 Limon Suyu 1 Limon Kabuğu Rendesi Yapılışı Öncelikle fırını 200 derecede ısıtın. Bütün malzemeleri çatalla ezerek iyice karıştırın. (Birazcık kol yoruyor, bir ara el blenderini işe karıştırmak istesemde, kıvamını bozar diye korkup vazgeçtim.) Fırına dayanıklı kaselere, yada bir borcam kapağı

Doğum Günüm ve Kevgir için...

Resim
Aslında çok gecikmiş bir pasta bu. Kendi doğum günüm için 10 gün önce yapmıştım fakat Kevgir 'e söz verdiğim için yayınlamayı bugüne erteledim. Sevgili Esra benden bir pasta yapmamı rica edince doğumgünü pastamla, bu isteği birleştirmeye karar verdim. Yalnız sanal da olsa bir dergiye konulacağının heyecanından mıdır nedir, malesef istediğim görüntüyü yakalayamadım. Dergiye de yazdığım gibi, bir taşla iki kuşu vuramadım malesef, tadı harika fakat görüntüsü beni tatmin etmeyen bir pasta çıktı ortaya. Umarım sizler denersiniz ve çok güzel bir şekilde süslersiniz. Hemen malzemelere geçiyorum: Pandispanya için: 150 gr. oda ısısında margarin 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 2 yumurta 1 tatlı kaşığı vanilya 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 4 çorba kaşığı yoğurt 20 cm'lik kalıp Kreması için: 200 gr krema 150 gr. erimiş bitter çikolata ya da pralin Dış kaplaması için 1 paket toz krem şanti 2 çorba kaşığı kakao Çok az kırmızı gıda boyası 3/4 su bardağı soğuk süt Diğer: Bir miktar şeke

Gönül Dostları Etkinliği

Resim
EN GÜZEL ETKİNLİK... Geçtiğimiz haziran ayında bloglarda bir banner dikkatimi çekti. "Gönül Dostları" ... Banner'i izleyince, sevgili Sevda Mavisi 'nin düzenlediği bu güzel organizasyona ulaştım. Yazıyı okur okumazda katılmaya karar verdim.Oyun, bana eskiden çalıştığım şirkette her yılbaşı yaptığımız hediye çekilişlerini anımsattı, her yıl heyecanla "acaba kim kime çıkmış?, bana kim hediye alacak acaba?" diye merak içinde bir hafta geçirirdik. Yanlış hatırlamıyorsam, bir kere de lise de iken buna benzer bir çekiliş yapmıştık. Oyuna katıldıkdan sonra, içimde aynı heyecan yine başladı, hediyeler gönderilmeye başlandıktan sonra, kapıya gelen her kargo'da sevinip, içinden iş ile ilgili bir şeyler çıktığında hayal kırıklığına uğradım. Derken, bir gün (tam da vaktinde) hediyem geldi, ne kadar sevindim anlatamam, hem kimin gönderdiğini, hem de içinde ne olduğunu bilmediğim kocaman bir paket... Çok heyecanlandım. İlk anın şaşkınlığını üzerimden atınca, hızlıca p

Türk Gecesi

Resim
Sevgili Ayşe 'ciğimi bir etkinlik sayesinde tanımış ve ilk tanıdığım gün bir solukta bütün blogunu okumuştum. Neşeli anlatımları, tariflerin yapım aşamalarını anlatması, izlediği filmleri anlatması, herşeyi çok hoşuma gitmişti. O gün bu gün sıkı bir takipçisiyim. :) Sevgili Minik Kuş 'un blogunu da onun sayesine tanıdım ve çok sevdim. Bu iki sevimli bayan, I Love Turkish Food blogunu yaptılar ve ülkemizin tanıtımı için karşılık beklemeden çalışıp gönüllü turizm elçilerimiz oldular, ben kendi adıma sizleri gönülden kutluyor ve sizlerle gurur duyduğumu belirtmek istiyorum şirin kızlar... Gelelim konumuza, detaylarını Ayşe ve I love Turkish food 'da görebileceğiniz "Türk Gecesi" "Gecemiz" var, bu gün. Ben, mutfakta sadece kek, kurabiye ve pratik yemekler yapabildiğim ve henüz oturaklı ağır Türk yemekleri yapma aşamasına gelemediğim için, arşivimden yenge destekli:) iki lezzet ile katılıyorum gecemize. Umarım beğenilir... Ülkemiz için son derece anlamlı ola