Kayıtlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Domatesli Şehriye Çorbası

Resim
RAMAZAN AYININ BAŞ TACI... Babam çorba içerken "Sanki her kaşıkta midem tedavi oluyor, iyileşiyor" der. Ben her zaman olmasa da özellikle ramazan ayında bu söze çok katılıyorum. Oruç açarken içtiğim her kaşık çorba içimde bir yerleri onarıyor, bütün eksikleri yavaş yavaş tamamlıyor sanki. Domatesli şehriye çorbasını kayınvalidem sıklıkla yapıyor ve çok beğenerek içiyoruz. İftar soframızın yemeklerini paylaşırken, herkesin bildiği bir tarif olduğunu düşündüğümden detaylarını yazmamıştım ama yorumları okuyunca çorbanın başlı başına bir yazıyı hakettiğine karar verdim. Tarifi okuyunca görüntüsü biraz ağır görünen bu çorbanın aslında ne kadar yağsız ve hafif olduğunu göreceksiniz. Ramazan ayı sona ermeden yayınlamak istedim, denemek istersiniz diye... Malzemeler 2 Adet (Orta Boy) Domates 5-6 Adet Sivri Biber 1 Adet Kırmızı Biber 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası 3/4 Çay Bardağı Sıvı Yağ 1 Su Bardağı Arpa Şehriye 1 Yemek Kaşığı (Kuru) Nane Yapılışı Doma

İftar Sofrası 2007 - (6)

Resim
2007'nin SON İFTAR SOFRALARINDAN... Ramazan ayının sona ermesine sadece bir kaç gün kaldı, içimde sonuna gelmiş olmanın hüznü olmakla birlikte, evli olarak geçirdiğimiz bu ilk Ramazan ayını dolu dolu yaşamış olmanın verdiği huzurlu bir mutluluk var. Hayallerimdeki sofraları kurdum , bazen eşimle baş başa bazende dostlarımızla ama hep sevdiklerimle bir arada mutlu iftar sofralarına konuk oldum . Kısacası bu Ramazan ben çok mutlu oldum. Bu sofralardan bazılarını sizlerle paylaştım, çok daha fazlasını ise kimi zaman iftar telaşından resimleyemediğimiz için yayınlayamadım. Ramazan başlamadan günleri kararlaştırılmış iftar davetlerimiz vardı, pazar günü bunlardan birini gerçekleştirdik. Eşimin dayısı ve ailesini, kayınvalidemler ile birlikte iftara aldık. Bu iftarda her zaman olduğu gibi kendim hazırlanmak, az çeşitle de olsa kendi yaptığım yemekler ile soframızı kurmak istemiştim. Ama benim gökyüzündeki meleklerin, yeryüzüne yansımış hali olduğunu düşündüğüm kayınvalidem, son zamanlar

Dikey Katlı Pasta..

Resim
Bu şekilde kesilip döşenmiş bir pastayı, yemek kitaplarından birinde gördüğümden beri aklımın köşesini tırmalayıp duruyordu. Nasıl olur becerebilir miyim acaba derken orjinali kadar olmasa da istediğim görüntüyü yakaladım sayılır. Aslında biraz da niyetim pandispanya ile arası bozuk arkadaşların kendilerine bir alternatif yaratabilmeleriydi. Yapması çok çok kolay bir tarz bu, üstelik kekim kabardı mı, katlarına nasıl ayıracağım vs. derdi yok. Pandispanya tarifi tamamen benim kafamda belirlediğim malzeme ve miktarlardan oluşuyor. Bu pastaya başlarken aklımda portakal ve çikolata birleşimi vardı, Ben de tarifimi ona göre belirledim. Malzemeler-Pandispanya: 4 yumurta-oda ısısında 1 su bardağı toz şeker 1.5 su bardağı un 2 çorba kaşığı kakao Yarım çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı yoğurt Yarım çay bardağı portakal suyu 1 portakalın kabuk rendesi 1 paket hamur kabartma tozu 1 paket şekerli vanilin Malzemeler-Krema&Süsleme 2 paket toz krem şanti-1,5 su bardağı soğuk süt ile çırpılıp

Profiterol

Resim
KİMSENİN HAYIR DEMEDİĞİ LEZZET... Profiterol benim sıkça yaptığım ve her seferinde iltifat topladığım bir tatlı. Bu konuda tek rakibim Beyoğlu İnci Pastanesi diyebilirim. :) Yapımı biraz oyuncaklı olduğu için zaman zaman üşeniyorum açıkçası ama her yaptığımda da, güzel sözleri duydukça "daha sık yapmalıyım diyorum" Profiterol, aslında yapması kolay ama mutlaka püf noktalarına uyulması gereken bir tatlı, eğer bir püf noktasında hata yaparsanız ortaya bambaşka bir şey çıkıyor ve bu çıkan şey de emin olun sizi mutlu etmiyor. Ben profiterolü en son çekirdek ailemizin toplandığı iftar daveti için yaptım ve her zamankinden daha dikkatli her aşamasında saate bakarak yaptım bu kez. Tarifi görüp yapmak isteyenler için hiç boşluk kalmasın istedim. Umarım dener ve kulaklarımı çınlatırsınız :) Malzemeler Hamuru için; 1,5 Su Bardağı Su 100 Gr. Margarin 1 Su Bardağı Un 5 Adet (Orta Boy) Yumurta 1/2 Çay Kaşığı Tuz 1/2 Çay Kaşığı Şeker İç Kreması için; 2,5 Su Bardağı (500 ml) Süt 2 Çay Bar

Pratik Talaş Böreği, Peynirli Rulo Poğaçalar...

Resim
İftar ve iftar sonrası için bol bol tuzlu yapıyorum bu aralar. Kimileri eski tariflerimden, kimileri de arada karıştırdığım yemek dergi ve kitaplarındaki tariflerden. Son günlerde yaptıklarımdan bayılarak yediğimiz iki çeşidi buraya koymak üzere seçtim. İlki "Pratik Talaş Böreği" (Sofra Dergisi'nden), diğeri ise "Pratik Mutfak Rehberi" adlı yemek kitabından. Pratik Talaş Böreği-Malzemeler: 10 adet milföy yaprağı 200 gr yağsız kuşbaşı dana eti 1 küçük boy domates Yarım su bardağı bezelye 1 adet havuç 1 adet patates Tuz Karabiber 1 yumurta sarısı Üzerine serpmek için: susam, haşhaş tohumu veya çörekotu Yapılışı: Havuç ve patatesin kabuğu soyulur, tavla zarı iriliğinde doğranır, 1 su bardağı su ile yarım olarak haşlanır, süzülür. Bir tencerede küçük küçük doğranmış et, 1 çay bardağı su eklenerek suyu tamamen çekilene dek haşlanır. İçine kabuğu soyulup küp doğranmış domates eklenip 1-2 dakika kavurulur. Bezelye, patates, havuç, tuz ve karabiber eklenip 1-2 defa

Kırmızı Biber Sarması

Resim
H ER SOFRAYA YAKIŞAN BİR MEZE... Bu güzel meze tarifini ilk kez Yasemin 'ciğim de gördüm ve hemen yapmalıyım dedim. Hatta aynı gün sevgili Burçin 'in blogunda ve yazımı hazırlarkenden de Kevgir'in Ekim sayısında gördüm. Şu anda blog dünyasının gözde bir tarifi kendileri :) Geçen cuma akşamı üç kişilik iftar soframızı ve kayınvalidemin iftar sofrasını süsledi bu şık rulolar, biz çok beğendik hatta arkadaşımız iç malzemesini çok beğenip; "bu malzeme ile harika ravioli olur" dedi. İşte bana bir fikir daha ! Benim aklıma da bu tarifin içine patlıcan salatası hazırlayıp sarmak geldi, sanırım müthiş olur. İlk fırsatta yapacağım ama her iki şekilde de sizlere gönül rahatlığı ile önerebilirim. Malzemeler 6 Adet (İri) Kırmızı Biber 6 Adet Yeşil Soğan 2 Çay Bardağı (Ezilmiş) Beyaz Peynir (Orta Yağlı) 7-8 Dal Maydanoz 1 Yemek Kaşığı (iri kırılmış) Ceviz Tuz - Karabiber Zeytinyağ Limon Yapılışı Biberleri közleyin ve kabuklarını soyun, bir taraftan keserek açın ve içini te

İftar Sofrası 2007 - (5)

Resim
3 KİŞİLİK İFTAR SOFRAMIZ :) Ramazan ayını yarıladık, sona doğru yaklaşıyoruz. Açıkçası ben buna biraz üzülüyorum, çünkü iftar sofralarını çok özleyeceğim. İftar için hazırlanmak, heyecanla ezan sesini beklemek, kalabalık iftar sofraları, bütün bunlar bana inanılmaz bir keyif veriyor. Cuma gecesi, evimizde bir arkadaşımız ile iftar yaptık, tabi bana bir önceki aile iftarından sonra üç kişi için hazırlanmak kolay geldi :) Üstelik eşimle yaptığımız iftardan sonra havalar birden soğuduğu için, balkonda son kez yemek yediğimizi düşünmüşken, İstanbul'a tekrar yaz geldi ve biz bir iftarımızı daha balkonda yaptık. Her zaman olduğu gibi zevkle hazırlandım ve arkadaşımızın iltifatları ile keyfime keyif kattım. İftar Soframızda; İftariyelik (Kuru yemiş, Kuru meyve, Zeytin, Peynir, Zeytinyağ ve Zahter) Peynirli Kırmızı Biber Sarması Taze Fasulye Turşusu Çiğ Köfte Mevsim Salata Yoğurtlu Patlıcan Salatası Tarhana Çorbası Pirinç Pilavı (Sade) Salçalı Biftek Tiramisu Soframızda yer alanlar heme